Justin Waters Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Ти као знаш нешто о фракталима. Ти да знаш шта су фрактали и холограм размислио би много боље, јер се ту налази вишедимензионално поље које креира све. Ваша наука је само измишљање онога што измишљају у филмовима. Ne znam ja nista vise o fraktalima osim onoliko koliko ih matematika opisuje. Fraktali su matematicke forme tj funkcije, a ne ezotericne. Gledas li previse ezoteriju i new age materijal? Oni debelo zloupotrebljavaju otkrice fraktala u propagandi svog materijala. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dziljana Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 'Odahviing' И слеп човек може да сања боје и све друго. Само ми реци фреквенцију плаве боје и даће мили Бог да се и слепом човеку покаже. Знам да тебе брине само проблем веровања. Ти нећеш да верујеш па нећеш и нећеш, то је твоја одлука. Али ономе који верује могу се дати огромна знања, велике тајне, као мени. Не обраћај пажњу на неке као теологе, ја ти говорим из свога ума који сам вером отворио за те тајне. Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Знам да тебе брине само проблем веровања. Ти нећеш да верујеш па нећеш и нећеш, то је твоја одлука. Али ономе који верује могу се дати огромна знања, велике тајне, као мени. Problem je što ti poistovećuješ ono naučno pravo znanje, sa teloškim znanjem ili ti verovanjem, a ne misliš da je onako u duhu Hrišćanstva ovo previše arogantna izjava. Mislim ono kad već poseduješ tolika znanj, treba li da očekujemo da lečiš ljude dodirom ili postaneš neki svetac nakon smrti. Jer kroz istoriju Hrišćanstva oni koji su znali za Boga su i postajali sveci, svi ostali su "samo" verovali. I nadam se da razumeš šta je potrebno u nauci da se desi da se nešto proglasi za znanje. PS. Slavene ako pročitaš ovo okači onu slučicu o naučnoj metodi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dziljana Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Слободни смо да изаберемо како ће мо. А да ли смо слободни ако је већ одређено шта ће бити? Да ли ћеш ти бити верујући можда није могуће изабрати. Шта је сад ово? Ако бих случајно ја хтео бити атеиста, како ћу то бити ако је одређено да будем верујући? Можда ми изабирамо нешто што је одређено и тако смо слободни. Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Шта је сад ово? Ако бих случајно ја хтео бити атеиста, како ћу то бити ако је одређено да будем верујући? Na koji način misliš određeno? Можда ми изабирамо нешто што је одређено и тако смо слободни. Ako je nešto određeno i samo tako može biti, ako je određeno unapred sve, gde je tu slobodna volja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Na koji način misliš određeno? Ako je nešto određeno i samo tako može biti, ako je određeno unapred sve, gde je tu slobodna volja? Дописујеш се са неком другим Громом. Некоме се свиђа мој ник па га мало позајмљује! Погледај испод аватара немамо исти број порука Milan Nikolic and Odahviing је реаговао/ла на ово 2 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 A onda, facepalm, setih se ajnštajna i relativiteta, tj kojom got se brzinom kretali svetlost se od nas i ka nama kreće uvek istom brzinom. И! Зар то није чудно? Како може да буде да којом год се брзином кретали светлост ка нама путује истом брзином. Ево ја живим на острву, попн3м се на врх брда и све око мене је море. Изводим закључак научно, еспериментално доказан да моје острво плива по мору. Ето то је наука. Па то може само у машти да с деси. Или ми живимо у машти творца па је све могуће. Ми путујемо брзином светлости а светлост ка нама путује брзином светлости и из правца из којег смо дошли. Па она се онда креће двриструко брже од нас, Светлост путује дупло брже за нас, само за нас, за све остале она путује нормалном брзином. Ма дај. А кад овде објашњавам да ми живимо у машти творца и да је ту све могуће онда је то лупетање. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Osećam se kao da čoveku slepom od rođenja pokušavam da objasnim kako izgleda plava boja И, јел би знао да објасниш? Да му дочараш? Ево помоћи ћи ти бесплатно: слеп човек није глув, има он још чула. Оно што се дешава у свету светла са бојама, дешава се у свету звука са тоновима . Па мешањам три основне боје добијамо цео спектар исто се дешава и са звуком. Тако да користећи звук ми можемо да дочарамо слепоме од рођења како би изгледао свет боја, Али само под условом да нам он верује. Ако посумља да га лажемо он ништа неће видети. Тако је и материјални свет слика духовног и ко има вере својим умом прозире кроз материјални свет и види духовни свет. Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 И! Зар то није чудно? Како може да буде да којом год се брзином кретали светлост ка нама путује истом брзином. Ево ја живим на острву, попн3м се на врх брда и све око мене је море. Изводим закључак научно, еспериментално доказан да моје острво плива по мору. Ето то је наука. Па то може само у машти да с деси. Или ми живимо у машти творца па је све могуће. Ми путујемо брзином светлости а светлост ка нама путује брзином светлости и из правца из којег смо дошли. Па она се онда креће двриструко брже од нас, Светлост путује дупло брже за нас, само за нас, за све остале она путује нормалном брзином. Ма дај. А кад овде објашњавам да ми живимо у машти творца и да је ту све могуће онда је то лупетање. E ima i tu foram, prvo nemožemo dostići brzinu svetlosti, ali ako se krećemo recimo 0,80c i pustimo snop elektronaon će se od nas kretati brzinom c. E sada kada neko ko stoji i ne pomera se gledao sve to i merio, logično (po Njutnu) bi bilo da se mi u odnosu na njega krećemo0,8c, a svetlost od njega da beži brzinom 1+0,8 tj 1,8c. Međutim relativistička fizika, sa ovim gore pomentutim Lorencovim transformacijama sve to lepo objašnjava, Pomoću kojih se dobija onaj gore obrazac. Usput sve je to i eksperimentalno potvrđeno. A kako je to moguće, jednostavno sve je relativno, vreme i prostor se savijaju skupljaju recimo vreme za posmatrača koji stoji protiče brže, pa se pa tako taj elektron ustvari iz ugla gledišta čoveka koji stoji putuje duže, isto tako i dužina koju je prešao je manja, sve to lepo spakovano da brzina svetlosti ostane ista za svakoga. Sve ovo je veoma zapaljujuće i na prvi pogled neverovatno i još kada poluša da objasni neko ko nema "profesionalno" znanje fizike, preporučio bih ti da uzmeš neko dobru knjigu iz tij oblasti i da pročitaš ili odgledaš neko dobar dokumentarac mnogo će ti jasnije biti. Ovako kada neko ko ne zna ralativnost u potpunosti pokušava da objasni nekomo može da stvori još veću zabinu Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 И, јел би знао да објасниш? Да му дочараш? Ево помоћи ћи ти бесплатно: слеп човек није глув, има он још чула. Оно што се дешава у свету светла са бојама, дешава се у свету звука са тоновима . Па мешањам три основне боје добијамо цео спектар исто се дешава и са звуком. Тако да користећи звук ми можемо да дочарамо слепоме од рођења како би изгледао свет боја, Али само под условом да нам он верује. Ако посумља да га лажемо он ништа неће видети. Тако је и материјални свет слика духовног и ко има вере својим умом прозире кроз материјални свет и види духовни свет. Ne može nikako, jer uopšte nema iskustva o bojama. Pratim na YT jednog čoveka slepog od rođenja odgovara na razna pitanja koja mu gledaoci postavljaju, pa bilo je i to pitanje i video snimak o tome. Jednostavno ne može. Objasni meni kako izgleda plava boja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Ne može nikako, jer uopšte nema iskustva o bojama. Pratim na YT jednog čoveka slepog od rođenja odgovara na razna pitanja koja mu gledaoci postavljaju, pa bilo je i to pitanje i video snimak o tome. Jednostavno ne može. Objasni meni kako izgleda plava boja. Ма може! него се нико није сетио како да му дочара, Слепи људи чију тонове чистије јер им је развијеније чуло слука. они чују нијансе које ми не чујемо. Они звук малтене виде као што ми видимо боје. само што се није нашао неко да му то дочара на тај начин. сваки верник који је развио духовно чуло прозире у духовни свет кроз веру. зато знам да се тако може и у случају слепог од рођења. Јер кроз веру слеп од рођења може да прозре у свет боја исто као што верници прозиру у духовни свет гледајући материјални свет. Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Ali nikako nemože da mu objasni kako izgleda plava boja. Ne možemo da znamo ni da li ja i ti plavu boju vidimo isto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Не знамо ни да ли тонове чујемо исто! Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Не знамо ни да ли тонове чујемо исто! Pa ne znamo, ti signali se sve obrađuju u mozgu, a kako se obrade ko zna. Možda ja plavu vidim, kao što ti vidiš crvenu, ali nema načina da ti kažem kako ja vidim plavu. Mislim možeš da definišeš plavu po talasnoj dućini EM zračenja, ali onaj subjektivni osećaj ono kako vidim nemože da se opiše. Probaj rečima da mi opišeš bilo koju boju. Videćeš da ne može Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Ево покушаћу да ти дочарам како изгледају откровења, како се прозире у духовни свет. Имаш утисак да је твој цео живот усмерен ка томе да кад се укаже прилика доживиш откровење. Ствари се дешавају, рекло би се без икаквог смисла. А онда кад си спреман да схватиш лекцију имаш утисак као да те је неко довео до прозора и размакао завесу. И ти сад види тамо напољу ''дрвеће. шуму''. Разумеш да ти то неби видео да се ствари у твом животу нису одвијале одређеним током. да си припремљен да видиш и разумеш . Јер дешавало се да читам о таквим стварима, али будући да нисам спреман да разумем то је за мене остајао затворен прозор. А онда после неког времена кад си спреман за ново откровење, Бог ти одшкрине други прозор, па тамо видиш ''уређен врт'' Такве ствари се дешавају онима који искрено верују и чине оно што је Христос препоручивао. Ми кроз веру можемо да видимо умом. зато сам убеђен да је могуће слепом од рођења дочарати свет боја. Као што мени Бог кроз материјални свет дочарава духовни. Ово не можемо доказати, до ако хоћеш да верујеш да је то тако. Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука