Срђан Ранђеловић Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Стваран свет око нас – Шта је стварно!? Разговор близанаца у мајчином стомаку. - Да ли верујеш у живот након порођаја? - Наравно. Нешто после порођаја мора да постоји. Можда смо овде само зато да би се припремили за оно што ће бити после. - Глупост, никакав живот после порођаја не постоји. Како би уопште требало да изгледа? - То тачно не знам, али ће тамо сигурно бити више светла него овде. Рецимо да ћемо трчати својим ногама и јести устима. - Ма то је бесмислено.Трчати се не може а јести устима је потпуно смешно. Ипак, нас храни пупчана врпца. Нешто ћу ти рећи. Живот после порођаја је искључен – пупчаник је већ сада доста кратак. - Ма не, нечега ће сигурно бити. Само ће све бити мало другачије него што смо овде навикли. - Али нико се ипак одатле после порођаја није вратио. Порођајем се живот једноставно завршава. И уопште, живот није ништа него теглећа тескоба у тами. - Додуше, ја тачно не знам како ће то после порођаја изгледати, али ћемо сигурно видети мајку а она ће се већ побринути о нама. - Мајка?! Ти верујеш у мајку? И где би она по теби требало да буде? - Па наравно, свуда око нас! У њој и захваљујући њој и живимо. Без ње уопште не би постојали. - У то не верујем! Никакву мајку нисам никад видео, дакле јасно је да не постоји. - Ипак понекад кад смо тихи, можемо да чујемо како пева или осећамо како милује наш свет. Знаш, ја стварно мислим да нас стваран живот чека тек после… http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/04/blog-post_13.html keka, Ромејац, Sanja Т. and 14 осталих је реаговао/ла на ово 17 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 - Мислиш ли да мајка има мајку? - Не, она је настала из првобитног хаоса. - Ниси ми више брат. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Volim ovu pricu - Мислиш ли да мајка има мајку? - Не, она је настала из првобитног хаоса. - Ниси ми више брат Hm koji li je od brace u pravu .mislise. .mislise. Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Hm koji li je od brace u pravu .mislise. .mislise. Onaj koji vise voli svog brata. Suncokret54, RYLAH and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Православна црква поседује неисцрпно благо у доказима живота после смрти. Да наведемо овде један од безбројних, један пример који у исто време сведочи и да душе људске живе после телесне смрти и да драговољна послушност води блаженој бесмртности. Када св. Теодосије Велики основа манастир, имађаше у почетку само седам монаха. Да би ове добро утврдио у сећању на смрт, нареди да се ископа један гроб. Када гроб би готов, Теодосије стаде више гроба, окружен седморицом, и рече: "Ево, децо, гроба готова! Има ли ко међу вама готов за смрт, да би се сахранио у овај гроб?" Један од њих, Василије по имену и свештеник по чину, паде на колена и потражи од Теодосија благослов да умре. Теодосије нареди да се Василију држе помени и подушја: трећина, деветина и четрдесетница, како је обичај над мртвима. Када се сврши четрдесетодневни помен, Василије, здрав потпуно, леже и умре. И би сахрањен у нови гроб. У четрдесети дан пак по његовом погребу, Василије се јави једно јутро међу братијом у цркви и појаше са њима. Виде га најпре само Теодосије, па се помоли Богу, да Бог отвори очи и осталима. И сва братија погледаше и видеше Василија међу собом. Један брат, Летије, од радости рашири руке и хтеде загрлити Василија, но овај ишчезе. А чу се глас Василијев: "Спасавајте се оци и братије, спасавајте се!" Св. Николај Велимировић, Охридски Пролог Silence , keka, Sudija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Православна црква поседује неисцрпно благо у доказима живота после смрти. Да наведемо овде један од безбројних, један пример који у исто време сведочи и да душе људске живе после телесне смрти и да драговољна послушност води блаженој бесмртности. Када св. Теодосије Велики основа манастир, имађаше у почетку само седам монаха. Да би ове добро утврдио у сећању на смрт, нареди да се ископа један гроб. Када гроб би готов, Теодосије стаде више гроба, окружен седморицом, и рече: "Ево, децо, гроба готова! Има ли ко међу вама готов за смрт, да би се сахранио у овај гроб?" Један од њих, Василије по имену и свештеник по чину, паде на колена и потражи од Теодосија благослов да умре. Теодосије нареди да се Василију држе помени и подушја: трећина, деветина и четрдесетница, како је обичај над мртвима. Када се сврши четрдесетодневни помен, Василије, здрав потпуно, леже и умре. И би сахрањен у нови гроб. У четрдесети дан пак по његовом погребу, Василије се јави једно јутро међу братијом у цркви и појаше са њима. Виде га најпре само Теодосије, па се помоли Богу, да Бог отвори очи и осталима. И сва братија погледаше и видеше Василија међу собом. Један брат, Летије, од радости рашири руке и хтеде загрлити Василија, но овај ишчезе. А чу се глас Василијев: "Спасавајте се оци и братије, спасавајте се!" Св. Николај Велимировић, Охридски Пролог to je to! Ovo je dokaz koji sam trazio. Vise nisam ateista. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Trebalo bi sastaviti jedan kompendium koji će da sadrži ovakve pojave i slične stvari stvari iz povesti naše crkve! Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Postoji http://www.youtube.com/watch?v=ZJZazBNAN0g Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 to je to! Ovo je dokaz koji sam trazio. Vise nisam ateista. Tražimo dokaz da bi smo poverovali, a u stvari kad poverujemo znaćemo. [plus: neverovatno je koliko svakodnevni život baziramo na veri, pre nego na činjenicama. npr. kada neki čovek nam nešto govori mi verujemo da govori istinu ili ne; verujemo u verodostojnost medicinskih nalaza krvi, iako uopšte ne znamo kako se do njih dolazi; nadamo se da plata neće kasnti; verujemo da će mo popraviti neisprvnu stonu lampu kada smo počeli poduhvat popravke ...] Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 13, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2015 Живот после смрти Бог није створио смрт. Дозволио је смрт, како наша света Црква учи: „да зло не би постало бесконачно“. Од тренутка када започнемо своје постојање, не престајемо да постојимо! Само се мења вид нашег постојања.Свиђало нам се то или не – смрт не постоји. Осуђени смо да будемо бесмртни. https://www.youtube.com/watch?v=nl9NAEncdfk#t=22 Отац Никон беседи о животу после живота одн. животу после телесне смрти и ишчекивању душа на други Христов долазак, када ће се догодити коначно васкрсење мртвих и поновно сједињење душе са телом за вечност, стање у ком су били наши прародитељи Адам и Ева пре пада из Раја. Као искусни духовни лекар и пастир, Отац Никон је одлучио да нам препише горак лек за лечење од огреховљених животних навика да би се освестили и усмерили ка путу спасења, зато у овој аутентичној и помало трагичној беседи Отац Никон наводи примере наше свакодневне реалности (нпп.као што свакодневна штампа и медији преплављени таквим трагичним вестима извештавају јавност) када телесни живот изненада завршава свој земаљски животни век. Као одговор Отац Никон налази једино могуће решење у Христу Богу и православљу. Наш грех и грех свих осталих палих разумних бића је изазвао смрт а Бог је као творац све твари природно победио смрт. Господ ју је премудро само дозволио као превентивни лек вечности, како наша света Црква и учи: „да зло не би постало бесконачно“.Од тренутка када започнемо своје постојање, не престајемо да постојимо. Само се мења облик нашег постојања (из стомака у овај живот а из живота у вечност). Свиђало нам се то или не - смрт не постоји. Осуђени смо да будемо бесмртни (на нашу вечиту радост а на жалост сатане и његових палих анђела). Додао садржај:Пријатељ Божији Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 У Старом завету Бог је Бог живих, али у Новом завету је Бог и у смрти, тако да нико не умире себи. Свето писмо прича о Паду (1 Мојсијева 3), човеков грех да жели бити као Бог, и на тај начин однос појединца са Богом је угрожен. За последицу пада, као што знамо пресуда је, морамо умрети. У Старом завету нема много наде за живот после смрти. Смрт је крај живота, а не улаз у вечно постојање. Где је смрт, нема Бога, и где је Бог, нема смрти. За разлику од Старог завета у Новом се прича да је смрт превазиђена васкрсењем Исуса Христа. У Јеванђељу по Јовану, рече Исус: Ја сам васкрсење и живот: који вјерује у мене ако и умре, живјеће. (Свето Јеванђеље - По Јовану 11,25) Ето, да сте ме питали ово горе, све јасно као дан, верујем...Осим онога што ми није јасно. А тако некако је баш са следећим текстом: СВЕТИ ЈОВАН ШАНГАЈСКИЖИВОТ ПОСЛЕ СМРТИ Мало ја ово разумем или не схватам. Тако ме хвата језа кад читам (или сам ја данас мали плашљиви зец?)...Посебно овај део: Савремена „посмртна“ искуства су на потресан начин открила људима истину о свесном стању душе после смрти, о већој оштрини и брзини душе после смрти, о томе да су њене умне способности тада још изоштреније и префињеније. Али те чињенице нису довољне да заштите човека у том стању од обмана у „вантелесној“ сфери; треба до танчина познавати хришћанско учење о том питању. "Треба до танчина познавати хришћанско учење" односи се на питање заштите човека у том стању? Не разумем. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 Као што је љубав, и вера у бесмртност душе је основ наше вере. Ја верујем да сви васкрсавамо само неко иде у огањ, а неко у рај, у зависности од заслуга. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 41 minutes ago, Muramasa рече Kad neko izađe sa tvrdnjom da je besmrtan, lično ću to da proverim. Mислим да не постоје предности...Замисли свет у којем не умиремо. Сви настављају да живе, а свет је већ мали за све људе (ако не би умирали)...Већ сада имамо проблема да одржимо свет, тако би мислим то био крај света - осим ако не нађемо другу планету за живот. Дакле, за мене не постоји предност да сада и овде изађем са тврдњом да сам бесмртна. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 2 minutes ago, Тања1 рече Mислим да не постоје предности...Замисли свет у којем не умиремо. Сви настављају да живе, а свет је већ мали за све људе (ако не би умирали)...Већ сада имамо проблема да одржимо свет, тако би мислим то био крај света - осим ако не нађемо другу планету за живот. Дакле, за мене не постоји предност да сада и овде изађем са тврдњом да сам бесмртна. Uzimaš li u obzir neku drugu dimenziju, gdje prostor i vrijeme ne znače ništa? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 hour ago, Тања1 рече СВЕТИ ЈОВАН ШАНГАЈСКИЖИВОТ ПОСЛЕ СМРТИ Преподобни авва Доротеј, Отац из 6. века, сажима учење раних Отаца у вези с овим питањем: „Јер душе све памте шта је било овде, како кажу Оци, и речи, и дела, и мисли, и ништа тада не забораве. У псалму је речено: „у тај дан ће пропасти све помисли његове“ (Пс. 146, 4); то се каже о помислима овога века, тј. о кућама, имању, родитељима, деци, о пословима и заради. Све ово пропада чим душа изађе из тела… А шта је учинила од врлина или страсти све то памти и ништа не ишчезава за њу… И, како рекох, душа ништа не заборавља од оног што је чинила у овом свету, већ се свега сећа по изласку из тела, и то боље и јасније пошто се ослободила земаљског тела“ (Авва Доротеј, Поука 12). Још мање разумем ово (текст убацила у цитат због већ постојећег линка)...у ствари, не разумем. Bokisha је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука