Jump to content

Hoking: Moramo se seliti sa naše planete

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Сад кад гледам наслов теме паде ми напамет онај виц . Куцају полицајци наркоману на врата,и кажу " отварај, морамо да попричамо " а он одговара " па попричајте ". Тако да , ко мора да се сели нек се сели, мени је то велики посао. Треба тераформирати планету,  истребити ванземаљске интелигентне облике живота, па запатити живину, прасиће . Ма мука жива.

Подели на овим сајтовима

Kakav patetican pokusaj :lol: jel ti sad namerno ides protiv "doline placa" ili se samo pravis da bi mi kontrirao.

Ne ja pokusavam da nadjem razlog tvoje patetike, jer se izrazavas kao potonji manihejci koji su zemlju upravo gledali takvim ocima. Dolina placa, mjesto cemera i tuge, odakle treba uteci u bolji, duhovni svjet.

Mada sumnjam u zivotu da se posipas pepelom toliko koliko samo na rijecima tome pridajes znacaja.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Da, ali ti ne razumes da nema nista od svega toga o cemu se ovde prica, cak i da odrade da covek zivi 1000 godina, vreme ce se ubrzati jos 10 puta i opet mu dodje na isto, sad se vec ubrzalo za oko 30%... i ta nebuloza hleba preko pogace nastanjivanje Marsa, pa to je, ne da je pateticno, nego je to vrhunac besmisla. Covek oce da pobegne od svoje senke, mislis da je moguce?

A mozes me zvati manihejcem ali ne zaboravi da sam i farisej itd.

ocemo na Mars?

http://www.kurir-info.rs/nezapamceno-ucenica-isekla-profesora-clanak-742569

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Da, ali ti ne razumes da nema nista od svega toga o cemu se ovde prica, cak i da odrade da covek zivi 1000 godina, vreme ce se ubrzati jos 10 puta i opet mu dodje na isto, sad se vec ubrzalo za oko 30%... i ta nebuloza hleba preko pogace nastanjivanje Marsa, pa to je, ne da je pateticno, nego je to vrhunac besmisla. Covek oce da pobegne od svoje senke, mislis da je moguce?

A mozes me zvati manihejcem ali ne zaboravi da sam i farisej itd.

ocemo na Mars?

http://www.kurir-info.rs/nezapamceno-ucenica-isekla-profesora-clanak-742569

Ne nego ti neces da rauzmijes da nisi ponudio nijedan valjan argument zbog cega se to nece desiti. Jedna je stvar kakvo je tvoje misljenje treba li kolonizovati Mars ili ne treba li pokusati dosegnuti druge galaksije ili ne treba li ici dalje sa osvajanjem svemira ili ne, ili treba li unapredjivati medicinsu ili ne. Sasvim druga stvar je da li je to potrebno ili ne, i to je jedino moguce vrednovati iz ugla subjektivnog misljenja. Tvoje je pravo da mislis da nam ne treba ni metalni noz za sjecenje sve se moze i sa obradjenim kamenom. Banalan primjer, ali govori o sustini gdje masis poentu, a to je da ne mozes tvrditi da se svemir sigurno nece dalje osvajati, da se ljudski vijek nece produziti, ili da se nece pronaci lijek za mnoge danasnje bolesti pa i neke fatalne povrede koje danas ostavljaju trajni invaliditet, a u buducnosti ce se lako sanirati i mnogo drugih primjera. Za mars ti je otrcana fraza. Iz ugla covjeka pre 4000 godina gdje je takodjer bilo primjera ubistava i svega drugog neljudskog, i ne samo to vec naucni i analiticki metod sagledavanja prirode uopste nije postojao, nije se bio razvio, tvojim razmisljanjem bi se zakljucilo da bi bilo nemoguce dositici ovakav stepen civilizacije kakav je danas postignut. Medjutim, ipak se desilo, i s toga nista ne podupire zakljucak da je nemoguc dalji razvoj civilizacije u tehnoloskom smislu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Nisam protiv vecine toga sto si mi napakovao(pa pogledaj mi samo avatar, ja sam vrlo cyber co'ek :lol:), nego se ne razumemo, tu gde se ne slazemo deli tanana nit, vidi sta Ignjatije pise... pa dobro svako ima pravo na svoje misljenje, a sta ce biti, saznacemo jednog dana

Подели на овим сајтовима

Akvilio

Ti kad pomeneš postmodernu dođe mi da se odselim u prošlost majke mi.

Sad i postmodernisti tumače Maksima...

Kažem da samo da je to to, u vezi sv. Maksima. Možda nije ni loše biti platonista.

Ima samo jedan dobar razlog po meni zašto treba istraživati svemir - zato što je tu.

Dalje oni problemi koje zatvoreni religijski sistemi hrišćanstva i islama imaju i dalje ostaju otvoreni: šta ako tamo nađemo život i to još inteligentan?

Ako ne nađemo, kao što je jedan veliki čovek rekao, zaboravio sam koji: "šteta prostora!"

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Слушајте сад ви који говорите: Данас или сјутра поћи ћемо у овај или у онај град, и сједићемо ондје једну годину, и трговаћемо и добијаћемо.

Ви који не знате шта ће бити сјутра. Јер шта је ваш живот? Он је пара, која се за мало покаже, а по том је нестане.

Мјесто да говорите: Ако Господ хтједбуде, и живи будемо, учинићемо ово или оно.

А сад се хвалите својијем поносом. Свака је хвала такова зла.

Јер који зна добро чинити и не чини, гријех му је. (SP aps.Jak 4:13-4:17)

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Ја сам за то да се, свима који то желе, под хитно омогући одлазак на планету по избору у једном правцу и да им се дадне по ланч пакет џаба.

Подели на овим сајтовима

Ја сам за то да се, свима који то желе, под хитно омогући одлазак на планету по избору у једном правцу и да им се дадне по ланч пакет џаба.

Opa! Liberal u redovima crkve?!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...