Jump to content

Hoking: Moramo se seliti sa naše planete

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Aquilonja to lutanje po svemiru je besmisleno, isto kao pokusaji i stremljenja onog tvog bradatog naucnika, sto si ga drzo na avataru, sto oce da postigne da ljudi zive 1000 godina, to je besmisleno jer ima precih stvari

Замисли да се вратиш у прошлост у некоме у 15 вијеку пре Христа објасниш људима заправо структуру земље само до мјесеца рецимо, да не говорим о читавом свемиру, и замисли да му убациш помисао о узлетању у висину и излазак до мјесеца....колико помисао тад "шта ћеш тамо горе" или кад ћемо ми успјети горе достићи, немогуће је, има идентичности са данашњим, "шта ћемо по другим галаксијама" како ћемо до тамо доспјети.

Потпуно је идентично. Из угла човјека 15 вијека пре Христа потпуно је недостижно узлетање у земљину орбиту и нема никаковг смисла, као и данашња помисао одласка у сазвјежђе Алфа Кентауре и без икакве користи. Међутим до данас земљина орбита је освојена, а корист је такава да ови силни сателити данас практички управљају цивилизацијом. Е сад идентична ће корист бити када се открије технологија за путовање до Алфа Кентауре.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Znas u cemu je jedina korist satelita? U interplanetarnom propovedanju Jevandjelja, i onda ide kraj tj novi zivot, tako da je sve ostalo samo nusprodukt i samozaludjivanje, ko je u pravu videcemo, kazem ako budem u paklici preko kurira djokice ocu gajbu piva

Prolongiranjem agonije nista ne moze da se postigne, sve je to tapkanje u mestu, ne branim ja nikome da pravi projekat da ljudi zive 1000 godina, ali to je besmisleno jer je kvantitet u pitanju, to je vanvremenska kategorija, ne mogu da osudim te napore, ali bolje bi bilo da je recimo sav trud i novce ulozio u sredjivanje prirode oko sebe

Pogledajte ovaj film

http://www.imdb.com/title/tt0770802/

Jeste li svesni da su skoro svi Teslini izumi obesmisljeni i zloupotrebljeni?

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ја брате и верујем Богочовеку. Он је дао предзнаке Судњег дана. Једно од њих је и то да ће се Јеванђеље проповедати свим народима и да ће тада доћи крај. Своје веровање потврђујем цитатима самога Господа. Осим ако и оно није симболичко а не видим било какву могућност да јесте.

Лепо сам рекао да немам ништа против науке. Сам користим и овај интернет који је део тога. Само ми та прича о насељавању других планета не делује нормално нити има смисла са православне тачке гледишта.

Бог лепо чека да се сви народи упознају са његовом поруком, да дође до свеопштег отпада, малог стада, Новог Вавилона...... и онда следи Суд. А за то нам нису потребни хиљаде и милиони година.

Исус, апостоли и Свети Оци о будућности увек говоре лоше (из хришћанске перспективе гледано) а не добро. 

Будимо реални. Знам да је ово твоје писање сада модерно, а моје примитивно и затуцано. Некада је било обратно. Али требамо гледати како нам је речено а не какви су модерни трендови, шта је кул и ИН. Ја своје могу да потврдим И Светим Писмом и Светим Предањем. Није ми потрбно тумачење тумачења Светог Максима који није хтео да каже "ово" него је мислио на "оно". Као што раде рабини у име "тог и тог" који је рекавши "то и то" уствари мислио на "оно друго". 

Dajes sebi za pravo da znas tacno koliko godina je potrebno da se desi eshaton sto je na pragu gordosti ako ne i malo preko toga. To niko ne zna do Oca i tako ce i ostati dok ne dodje sud. A sto se tice Hristovih reci ima i one "Ima jos mnogo toga ali ne mozete nositi". Pa je to mozda razlog da pocnemo malo misliti izvan kutije.

Priv bold

Kao i obicno nisi ti razumeo u kom smislu ja govorim o buducnosti. Ne govorim ja o tome da li ce nama bili lepo sjajno ili bajno nego o tome da kako vreme prolazi mi smo i po idejama i po samom vremenu blizi eshatonu a ne dalji od njega.

Drugi bold

Upravo suprotno ovo tvoje platonisticko tumacenje hriscanstva je sada popularnije nego ikada. Malo je ljudi koji  zele civlizaciju u njenom punom smislu i sve sto ono donosi. Ponavljanje prica o izmisljenoj zlatnoj proslosti i propasti svih nas su uvek bile popularnije ako drugo ne zbog obilja izgovora za atrofiju ljudskih sposobnosti koja ona nudi

Подели на овим сајтовима

Znas u cemu je jedina korist satelita? U interplanetarnom propovedanju Jevandjelja, i onda ide kraj tj novi zivot, tako da je sve ostalo samo nusprodukt i samozaludjivanje, ko je u pravu videcemo, kazem ako budem u paklici preko kurira djokice ocu gajbu piva

Prolongiranjem agonije nista ne moze da se postigne, sve je to tapkanje u mestu, ne branim ja nikome da pravi projekat da ljudi zive 1000 godina, ali to je besmisleno jer je kvantitet u pitanju, to je vanvremenska kategorija, ne mogu da osudim te napore, ali bolje bi bilo da je recimo sav trud i novce ulozio u sredjivanje prirode oko sebe

Ок све зависи како гледаш. Теби је живот бесмилен, ти се осјећаш лично да живиш у агонији, пуно ти је и 70 година живота рецимо?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Mars je bez veze i vec je provaljen ... bio onaj Kjurioziti i sve izbusio ... Mars je supalj sada k'o svajcarski sir ... Bolje da mi palimo na neku dalju planetu ... a mozda i na Sunce ... Da izbusimo neku rupu i u centru da napravimo neku veliku pecinu ... bilo bi nam vazda toplo ... i osvetljenje bi bilo super .. difuzno ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Mars je bez veze i vec je provaljen ... bio onaj Kjurioziti i sve izbusio ... Mars je supalj sada k'o svajcarski sir ... Bolje da mi palimo na neku dalju planetu ... a mozda i na Sunce ... Da izbusimo neku rupu i u centru da napravimo neku veliku pecinu ... bilo bi nam vazda toplo ... i osvetljenje bi bilo super .. difuzno ...

http://www.youtube.com/watch?v=AuzyW517NkA

Подели на овим сајтовима

Ок све зависи како гледаш. Теби је живот бесмилен, ти се осјећаш лично да живиш у агонији, пуно ти је и 70 година живота рецимо?

Kakav patetican pokusaj :lol: jel ti sad namerno ides protiv "doline placa" ili se samo pravis da bi mi kontrirao- posto je to sto tvrdis iznad svake tj. jedine istine?

Obrati paznju, otvori oci i usi

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Da ne ispadnem namcor, moze to i ovako :D

Подели на овим сајтовима

Akvilio, izvini ali to o čemu govoriš je takođe čisti platonizam, i sv. Maksim je bio platonista. Nisi se dobro izrazio

Logosi mogu da se ostvare a i ne moraju, oni su nekakva potencija, koliko sam ja razumeo.

tačnije samo božiji logosi se ostvaruju, a svi ostali mogući iako mogu da se ostvare nisu bitni.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

E pa sad...hiljadu godina je malo mnogo optimistično gringrin

Mada nisam skontao iz članka na šta Hoking tačno misli, koji je to razlog da moramo za 1000 god. da napustimo Zemlju...

A opasnosti iz svemira uvek ima...asteroidi, komete i ovako nešto.

A i da nas ne sprži Sunce, sledi nam siguran sudar između naše galaksije i galaksije Andromeda (ne tako brzo, za jedno 4 milijarde godina).

Nisam ni ja skontao na sta misli, pa kaze hiljadu godina. Medjutim ja mislim da ga je preterao. Debelo preterao. 

NIt je zemlja krha nit joj preti neka vidljiva opasnost u toliko kratkom vremenu. 

Od asteroida i kometa smo solidno zasticeni - Jupiter, Staurn, MArs, Mesec. 

Siguran sudar... nece brzo.

Sunce nece postati crveni dzin josh jako dugo...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Niko nije rekao da ne postoje rizici, mi dosta toga i ne znamo. Ali u ovom tekstu pise kao da imamo skoro pa sigurnu sudbinu propasti u narednih 1000 god.

Postoje mogucnosti razne, ali nikakva skoro pa sigurna buducnost. (: 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Akvilio, izvini ali to o čemu govoriš je takođe čisti platonizam, i sv. Maksim je bio platonista. Nisi se dobro izrazio

Logosi mogu da se ostvare a i ne moraju, oni su nekakva potencija, koliko sam ja razumeo.

tačnije samo božiji logosi se ostvaruju, a svi ostali mogući iako mogu da se ostvare nisu bitni.

Nece biti osim ako ne padnemo na postmoderna tumacenja istorija ideja. Sv. Maksim Ispovednik je svakako bio inspirisan neoplatonizmom ali on nije bio platonista kao prvo zato sto je kao hriscanin verovao da su ideje unutar Bozijeg uma a ne mimo njega kako to platonisti veruju. Nisam govorio uopste o nuznosti ostvarivanje bilo cijeg ili kojeg logosa bica nego o tome da kada se vec ostvare oni nikako ne mogu biti bogoprotivne kako bi se to dalo shvatiti iz one "ili Bog ili covek" dihotomije nego naprotiv one imaju svoje izvoriste u Bozijem umu.

Подели на овим сајтовима

Maksim Ispovednik je svakako bio inspirisan neoplatonizmom ali on nije bio platonista kao prvo zato sto je kao hriscanin verovao da su ideje unutar Bozijeg uma a ne mimo njega kako to platonisti veruju. 

А зашто не би било могуће да су и платонске идеје заправо творевина као што је материја?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...