Jump to content

Шта сањате ?

Jefimija

Препоручена порука

On 1. 3. 2013. at 13:28, feeble рече

А како разлучити шта је у питању? Ако већ постоји могућност да су и демонски напади.

ja bih mozda ali samo mozda mogla da ponudim odgovor na to pitanje,jer ja nisam kompetentna da o tome rasudjujem niti duhovno jaka da bih bila sigurna u tako nesto,ali znam iz svetootackih knjiga da necastivi najvise napada one na putu podvizivanja duhovnog naravno,sto covijek vise duhovno napreduje i okrece se Bogu,kako svojim dobrim djelima,molitvom,postom,iskrenim trazenjem Gospoda, necastivi se trudi da ga slomi tamo gdje je najslabiji pogotovo jos jace one gresnike koji su njemu sluzili pa se Gospodu okrenuli,to bi bilo neko moje stajaliste o svemu tome ,postoje razni snovi,neki su produkt podsvijesti ,neki mozda nesto naslucuju,samo rjetki su prosvjetljeni od Boga al isto tako smatram da su neki i od necastivog ,kako su to i rekli Sveti Oci san je LAZA ,bas zato sto u vecini slucajeva nas obmanjuju sni,na snove ne treba obracati paznju al kad se javi neki neobjasnjiv nasem umu fenomen smatram da se najbolje posavjetovati sa svojim duhovnikom o tome

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 13:41, Bigica рече

e bas je sretnica,cula sam da ima ljudi koji nista ne sanjaju ,mislim da nema nista ljepse od toga :)

Moja mama i ono retko što sanja, sanja cveće i leptiriće :D ali njoj je ionako sve u fazonu cveća i leptirića i u budnom životu, tako da nije ni čudo...

• Волим 1

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 13:41, Bigica рече

e bas je sretnica,cula sam da ima ljudi koji nista ne sanjaju ,mislim da nema nista ljepse od toga :)

Ja retko sanjam, a i to su neki "obični" snovi. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 13:48, Bigica рече

li znam iz svetootackih knjiga da necastivi najvise napada one na putu podvizivanja duhovnog naravno

Ovaj, zato ja za sebe i mislim da je to što mi se dešava medicinski fenomen XD

Za ostale ljude stvarno ne znam...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 13:53, DankaM рече

Ovaj, zato ja za sebe i mislim da je to što mi se dešava medicinski fenomen XD

Za ostale ljude stvarno ne znam...

Ti si Danka legenda, sa svojim snovima...To "ludilo" sam videla kod tebe i kod mog muža. Šta on može da odsanja, to ne možeš da nađeš ni u SF romanu.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Oбично сањам оно што прижељкујем на јави, или неке нерешене конфликте. Појма немам вазда сам ван душе никад код куће .smesko.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 11:19, Bigica рече

U potpunosti se slazem sa izlaganjem Sv. Jovana Lestvicnika ...moj primjer malo odudara od snovidjenja jer nisam imala prikaze ni kolje vrste u svojim snovima , na ovaj moj konkretan primjer dace mi odgovor moj duhovnik koji poznaje moje duhovno stanje ali se jesam malo uplasila jer u jednom momentu  ,ne znam da li je bio san ili polujava ali osjecala sam a i vidjela ( da li u snu ili polusnu ) kako lezim u svome krevetu ( kao sto i jesam lezala) i odjednom je neka "sila" ako mogu to tako reci prosla kroz cjelo moje tijelo od pete do glave,strahovita jeza neopisiva i poluotvorenih ociju pokusala sam da izgovorim Isusovu molitvu al jezik kao da mi je bio ukocen ,onda opet navala jeze i kao pritiskanje neko neobjasnjivo ,tada sam pozeljela da zovnem majku glasno al nisam mogla i treci put sam uspjela da izgovorim Bogorodicinu molitvu ,kada sam otvorila oci bio je mrak i bilo me je jako strah ,najteze je sto sam za to vrijeme osjecala takav strah i ukocenost tjela paralizu ,veliku nemoc ..ja ne obracam paznju na snove moje stalajiste je da su snovi laz a Gospod Istina i tako cu uvijek tvrditi ,mozda je i ovo jedna od varki al je ostavilo dubok utisak na mene 

Мени се десило са минималним разликама готово исто. То је било можда месец-два пре активног приступања вери...не бих да причам о детљима, испашће лоше по мене...Али у том сни сам добила и неке одговоре. Не, то није био сан, класичан сан.

• Волим 1

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

https://www.facebook.com/pravoslavni

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 17:25, Muramasa рече

Kod mene se Rogati jos nije pojavio.

Šta ćeš ti ovdje? Rekao sam ti vamo da napišeš

o sepuki nešto a ne o nečastivom u snovima, OMG! 

http://goo.gl/kIgoU

http://goo.gl/tcSQm

http://goo.gl/ShN8f

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 17:25, Muramasa рече

Kod mene se Rogati jos nije pojavio.

To ti misliš. ne mislim zbog ateizma, nego uopšte...

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da se slozim sa vecinom onoga sto iznosi sv. Jovan Lestvicnik, jer to i jeste i nije, zavisi sve kako se gleda, ne moze da se uopstava i da se daje univerzalno pravilo, siguran sam da postoje i drugacija tumacenja od drugih svetih otaca... Cak je i receno u Svetom Pismu da ce ljudi sanjati snove i prorokovati, e sad sto se tice gordosti to je nesto drugo...

u vezi sa napadima u snu, imao sam toga, Isusova molitva istog momenta to rasplinjuje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@@DYNABLASTER,

Слажем се! Како и Игњатије напомену, Љествица је можда мало тежа за "сажвакати" али и старац Пајсије исту ствар каже. 

"Када сањаш ружан сан, никада немој да испитујеш шта си то у сну видела, како си видела, ако си невина, да ли си невина, колико си крива. Када не може да ти науди дању, кушач долази ноћу. Допушта понекад Бог да нас напада у сну, како бисмо видели да стари човек још није умро; Понекад, пак, непријатељ се приближава човеку у сну и приказује му разне снове, да би се бринуо када се пробуди. Зато немој уопште сновима да придајеш значаја. Прекрсти се, осени крсним знаком и јастук, стави крст и дветри иконе на њега и моли се пре него што заспиш. Што више значаја придајеш, то више долази непријатељ да те напада. То се не дешава само одраслима, већ и деци. Чак и малој деци, упркос томе што су анђелчићи, непријатељ долази да их плаши када спавају, буде се уплашена и сва уплакана трче у мајчин загрљај. Иначе им долазе анђели, па се у сну смеше и буде се од велике радости. Према томе, снови које доноси кушач су спољашњи утицаји непријатеља на човека када спава."

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 18:52, Muramasa рече

Ja sam covek bez duhovnosti, tako da nemam problema sa vazdusastim neprijateljima.

Osim omiljene koleginice, niko mi se nije pojavljivao u snu.

О итекако ти имаш духовност! :)

А не мораш никог ни да видиш ни да осетиш, није обавезно. То зависи од тебе.

Подели на овим сајтовима

АВА ЕВАГРИЈЕ

Вредно је испитати због чега демони у сненим маштаријама представљају и
проузрокују ликове у нашем владалачком (уму). Слично томе са умом обично
бива (и најави), када или види очима, или слуша ушима, или неким другим
чулом прима оно што је споља и задржава га у памети. Сећање, пак,
приводећи у покрет оно што је примило преко тела, уноси ликове у
владалачки ум. Према томе, мени се чини да демони (у сновиђењима) уносе
ликове у ум и покрећу сећање, будући да органе чула сан држи
непокретним. Међутим, поставља се питање како они покрећу сећање. Да ли
посредством страсти? Да (уколико се имају на уму страсни снови). То је
очигледно стога што чисти и бестрасни не трпе ништа слично. Међутим,
дешава се и просто (бестрасно) кретање сећања, које долази од нас самих,
или од светих сила, у коме (нам се чини) да разговарамо и вечерамо са
светима. Уосталом, треба приметити да душа и без тела може да ствара
ликове какве опажа са телом (тј. страсно или бестрасно). Исто се дешава и
за време сна када се тело одмара. Јер, као што се воде можемо сећати и
кад смо жедни и кад нисмо, тако се и о злату може мислити и са похлепом и
без похлепе. Исто се дешава и са осталим предметима (како на јави, тако
и у сну). А узрок тога што ум сусреће (или наилази у себи за време сна)
овакве или онакве маштарије, лежи у лукавости демона (који увек имају у
виду нашу погибао). При томе је још потребно знати да се демони користе
и спољашњим стварима ради изазивања маштања, на пример, шумом валова
док неко плива.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Цитат
 О итекако ти имаш духовност!  :)

А не мораш никог ни да видиш ни да осетиш, није обавезно. То зависи од тебе.

1)Чудна дефиниција духовности. Први пут је чујем.

2)Ја сам имао један занимљив сан прије двије године. Три дана сам био невјероватно нервозан због једне дјевојке из школе, јер ме није примјећивала, јер нисам могао ништа да урадим поводом ње пошто је заузета. Трећи дан, увече, толико сам био нервозан, љут, бијесан да сам чак осјећао нешто тешко у грудима, некакав притисак. Свашта ми је пролазило кроз главу тај трећи дан ( иначе, то доба у средњој је било моје "духовније" доба, када сам се занимао за религију, молио, ишао повремено у цркву ) и у таквом стању легао сам да спавам. Одједном, отворио сам очи. Знао сам да сањам, али све је било тако реалистично, у детаље. Сањао сам да сам се пробудио ( каква реченица :D ), али да се не могу помјерити никако. Врата од терасе су била отворена, бијела завјеса је лепршала на хладном повјетарцу који је улазио у собу. Одједном, на тераси се створила црна фигура, у људском обличју. Била је малена, као неки патуљак који би ми био до кољена. Онда се та сијенка приближавала и повећавала се. Како се приближавала и повећавала, осјећао сам свевећии већи притисак у грудима. Тако се та сијенка приближавала и повећавала све више и више, а притисак у грудима је био све већи и већи. Одједном кроз главу ми прође мисао:"Хааа, Ђаво!" ( логично, јер ми је то био духовнији период живота, к'о што рекох, па ми је мозак био престројен да прво претабири кроз појмове везане за религију, па тек онда кроз друге ). Одмах сам се продерао ( све сам чуо у мислима шта говорим, али гласа нисам испуштао ):"Мене си дошао да зај***ваш!?!? Марш! Марш! Марш! Марш!", и тако сам маршкао црну сијенку док нисам изгубио ваздуха и гласа. Црна сијенка се за неколико секунди повукла, смањила и нестала. Ујутро сам био презнојен, мало уморан, али осјећао сам да сам празан изнутра. Све моје фрустрације су нестале. Осјећао сам се лаганим као облак. Био је то лијеп осјећај :D

Подели на овим сајтовима

ta crna senka je, moze se reci, cesca pojava, odgoni se Isusovom molitvom, ili eto ta tvoj nacin mars mars ili na bilo koji drugi nacin, ona raste sa strahom, time se hrani, sto se covek vise plasi ona je sve jaca i veca, a u sustini ne moze ti nista... ima novi Dreamworks-ov crtani http://www.imdb.com/title/tt1446192/, koji ne preporucujem(jer mi smrdi na new age i ne valja, inace realno ne bih dao ocenu visu od 5-6 tom crtanom), ali u njemu ima prikazano bas to, naziva se pitch black

inace cak i u filmovima demonske sile se prikazuju crnom maglom/dimom ili slicno, i to nije slucajnost, to je stvarno tako, desava se da ljudi bukvalno izdahnu to crnilo kroz usta i nos im izadju i oslobode se, samo sto se ne moze opaziti ovim zemaljskim, nego duhovnim vidom

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...