JESSY Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 Mozz, е, сад колико сам схватила, тај сан ти је помогао да донесеш праву одлуку...? Рале, слажем са са тобом да се не треба превише бавити или оптерећивати сновима ( и Моzz , такође), из простог разлога што је то буре без дна...сувише широко и компликовано,,,да су неки снови битни по нас, стоји да јесу, али тешко да ми сами можемо да их протумачимо на прави начин...ја сам се раније тиме доста бавила, али сам одустала...ипак све препустиш Господу и он то реши на најбољи могући начин...не могу сви да иду на психотерапије... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 san mi nije pomogo ali je bio upečatljiv,ništa više Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 On 23. 3. 2012. at 13:29, Sir Oliver рече i ja bi želio da se bavim astro fizikom i da letim u wing suit... to ne umanjuje kulturološku dimenziju onoga što je Frojd učinio. vidiš malo je u zadnjih par vekova uloga sna tj nesvesnog u čoveku zanemarena i to je sve predstavljeno kao tlapnja ("sve je to samo san") uloga svesnog je opet preuveličana. A izgubili su iz vida da snevanje čini nekima trećinu života. Trećinu života mi provedemo u jednom carstvu koje trebamo zanemariti jer nije realno, a pritom mi ni sami ne znamo šta je realnost, i kad kad-tad izgubimo nit realnosti život nam postane noćna mora... ok,šta ti predlažeš po meni je bavljenje snovima kao kad bi neko ko prvi put udje u crkvu krenuo da praktikuje isihazam a svakako da ljudi iz snova izvode zaključke vezane za životne odluke,barem u večini slučajeva ... tako da... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 On 23. 3. 2012. at 14:08, w.a.mozart рече san mi nije pomogo ali je bio upečatljiv,ništa više аха, разумем... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 да ли неко има ''лајт мотиве'' у сновима...? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 свети владика Николај Охридски рече: Библијско мерило снова И у Старом и у Новом Завету записани су значајни снови који су се обистинили. Ја не мислим овде преписивати све те снове – нека их сам читалац потражи и прочита у Св. Писму – него ћу их споменути. Тако: У старом завету I Мојс. 20, 6. Сан цара Авимелеха, који беше отео од Аврама жену му Сару мислећи да је Сара сестра Аврамова. На сну му се јавило, да је Сара жена Аврамова, и наредило с претњом, да је одмах врати мужу, што је Авимелех сутрадан извршио. I Мојс. 28, 12. Јаков у сну видео лествицу, низ коју силазе и уз коју узлазе анђели, а на врху лествица Господ Бог, који објављује своју вољу. То место Јаков је прозвао Ветил, што значи Дом Божији, и на њему је подигао олтар. I Мојс. 37. Снови Јосифови, који су изазвали срдњу и завист браће његове и определили сву будућност његову. I Мојс. 40. Снови Фараоновог пехарника и хлебара у време када су били у немилости царској и обојица тамновали у тамници заједно са Јосифом. Јосиф је правилно протумачио оба сна, и то: пехарнику да ће кроз три дана бити ослобођен а хлебару да ће кроз три дана бити обешен. Што се заиста и збило. I Мојс. 41. Знаменити сан Фараона мисирског о седам дебелих и седам мршавих крава. Јосиф протумачио тај сан као седам родних и седам неродних година. Обистињење таквог тумачења донело је Јосифу велики положај и велику славу. I Царства 3, 5. Сан цара Соломона, у коме му се јавио Бог и рекао: Ишти шта хоћеш да ти дам. И што је цар заискао у сну, Бог му је даровао у животу. Данило 2. Сан цара Навуходоносора о великом кипу, и о камену одваљеном од горе, који је срушио тај кип. Пророк протумачио, да се тај сан односи на четири наизменична и пролазна царства, и на последње и вечно царство Христово. Што се и догодило. Данило 4. Сан цара Навуходоносора о великом храсту који би посечен, па из пања избише младице. Пророк протумачио, да се тај сан односи лично на Навуходоносора; на његово лудило за седам година, и на његово оздрављење када буде признао јединог истинитог Бога. Што се све и догодило. Данило 7. Сан пророка Данила о борби цркве Божје са зверским царствима докле се не зацари Христос и успостави царство светаца Божјих. У новом завету Матеј 1, 20. Сан праведног Јосифа, у коме му се јави анђео Господњи и заповеди да не отпушта пресвету Деву Марију. Матеј 2, 12. Сан источних мудраца, после поклоњења у Витлејему, у коме сну наређено им беше, да се не враћају у Јерусалим ка Ироду, јер он хоће да убије новорођенога Цара. Последица: мудраци одоше другим путем у домовину своју. Матеј 2, 13. Сан Јосифов, у коме анђео Господњи наређује овом праведнику да бежи у Мисир са божанским Чедом и Његовом матером због опаке намере Иродове. Што Јосиф и учини. Матеј 2, 19. А по смрти Иродовој опет се јави анђео Јосифу у Мисиру, објави му смрт Иродову и нареди да се врати у земљу своју. Што Јосиф послуша. Матеј 27, 19. Сан жене Пилатове у време неправедног суда над Господом Исусом. Поручи Пилату жена његова:Немој се ти ништа мијешати у суд тога праведника, јер сам данас у сну много пострадала њега ради. Последице тога сна: малодушни Пилат опрао је своје руке но ипак осудио Праведника, а жена његова, по предању, постала је доцније хришћанка. Види још Павлове снове Дела Апост. 16, 9 (јавио му се човек из Македоније); 18, 9 (јавио му се Господ); 27, 3 (јавио му се анђео Божји). Сви наведени снови су истинити. Библија кроз њих показује, да се Створитељ људи служи и сновима као једним од начина да објави људима вољу своју. Но Библија не оправдава све снове свих људи у свету. Далеко од тога. На против, она нас строго учи, да не верујемо свакоме сну. Чак и ако се неки сан испуни а одводи нас од праве вере у Бога, треба да буде одбачен. Ако устане пророк или који снове сања, и каже ти знак и чудо, па се збуде тај знак и чудо, а он ти рече: хајде да идемо за другим боговима – немој послушати. Јер вас куша Господ Бог ваш да би се знало љубите ли Господа Бога својега из свега срца својега и све душе своје (V Мојс. 13, 1). Према томе, може се рећи овако: Истинити су само они снови, који утврђују људе у правој вери и у поштењу; или другим речима: који обраћају безвернике ка вери, или грешнике ка покајању. Једну малу руковет таквих снова ја сам изнео овде. Јасно је њихово сведочанство. Сви они сведоче, да ми људи нисмо сами, него – С нама је Бог! Емануил! Из књиге Емануил Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 Библија кроз њих показује, да се Створитељ људи служи и сновима као једним од начина да објави људима вољу своју. Но Библија не оправдава све снове свих људи у свету. Далеко од тога. На против, она нас строго учи, да не верујемо свакоме сну. Чак и ако се неки сан испуни а одводи нас од праве вере у Бога, треба да буде одбачен. Према томе, може се рећи овако: Истинити су само они снови, који утврђују људе у правој вери и у поштењу; или другим речима: који обраћају безвернике ка вери, или грешнике ка покајању. Једну малу руковет таквих снова ја сам изнео овде. Јасно је њихово сведочанство. Сви они сведоче, да ми људи нисмо сами, него – С нама је Бог! Емануил! facenew22222222 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 On 23. 3. 2012. at 3:13, Жељко Билбија рече E, ali pazi kada je moguce. Meni se dogodilo nekoliko puta, dok sam jos bio dete, da u snu ukapiram da sanjam. Ne znam da li su i drugi imali slicno iskustvo. Sanjao sam da me juri nekakva karakondzula, i ono, frka pamika, bezanija, i samo u jednom trenutku ja ukapiram da sanjam... i okenjem ja nju da jurim. To se desava deci,i meni se to desavalo,to su takozvani "lucidni snovi",a kasnije kroz odrastanje mi gubimo tu "moc" jer smo pritisnuti brigama i problemima.....samo je malo ljudi na planeti sposobno da kontrolisu sopstvene snove А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 23, 2012 Пријави Подели Написано Март 23, 2012 ja imam sne koji mi kazu dal smem da izadjem iz kuce ili ne, kad sanjam kako mi se zubi krljaju i ispadaju ne izlazim ni pod razno, kad sanjam stuku ne valja, a kad sanjam soma ili somove tad ni u ludilu, a komshin san za predskazivanje belaja je kad sanja miseve :lol: Crveni Baron, Margareta and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Март 24, 2012 Пријави Подели Написано Март 24, 2012 On 23. 3. 2012. at 14:10, w.a.mozart рече ok,šta ti predlažeš po meni je bavljenje snovima kao kad bi neko ko prvi put udje u crkvu krenuo da praktikuje isihazam a svakako da ljudi iz snova izvode zaključke vezane za životne odluke,barem u večini slučajeva ... tako da... Pa predlažem da se malo manje omalovažava sve to što je vezano uz psihologiju, snove i nesvesno uopšte. Vidiš konkretno ja i ti ništa ne možemo učiniti niti u pogledu snova, niti u pogledu recimo traženja one božije čestice, mogu samo da nas oduševe neki izveštaji koji su tu samo da bi popularizovali nauku. To na šta je Frojd svojevremeno nabasao je veliko otkriće, a neko će već znati šta da radi s tim... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2012 Пријави Подели Написано Март 24, 2012 slažem se Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 24, 2012 Пријави Подели Написано Март 24, 2012 On 24. 3. 2012. at 13:26, Sir Oliver рече To na šta je Frojd svojevremeno nabasao je veliko otkriće, a neko će već znati šta da radi s tim... Ма јок. Колико дрва падне у шуми па никада не заврши у пећи. Иструли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 ja ne obracam paznju na snove ,ali ne volim kad me bude pink panter and Trifke је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Pre koju noc sam sanjao da sam bio menadzer i pilane i restorana. Deni, jel to moze da znaci da tvoji frendovi dolaze u vecim brojevima pa da je dobra investicija restoran koji pravi specijalitete ala kora od drveta? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bigica Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Kakav je stav o napadanju necastivog kroz snove, kada i da li se to desava, zbog cega ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука