SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 to su ti demoni u podsvesti .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Како спавате? Имате ли леп и миран сан? Не будите се ноћу? Да ли неко од вас има ноћне море? Покрећем тему о томе да сам скоро разгопварао са једним парохијаном ( и није једини) који има реалне ноћне море. О чему се ради? Има ситуације да има реални приказ неке муке, неког јада и зла које му легде на груди и има осећај да ће се угушити. Још, има огроман страх. Последњи пут се наглас молио Светом Георгију и Светом Прокопију, једва се спасао те муке. Кажем, није једини који ми је исто то причао. Чак, о овоме ми је причао један свештеник- потпуно индентична ситуација. Мислим да онај кога ово напада и има овакве ситуације да освешта кућу и да се исповеди и причести. Iskreno,meni u san dolaze samo plejbojeve zečice Kapiram da je razlog zašto nemam ovakve stvari u snovima je taj što se ne bojim ,pa me iskušava na ono na šta sam najsllabiji Mislim da je stvar u tome da ne treba da se bojiš. Imam neke poznanike koji su mi govorili,da su prestali da žive pobožnim životom,jer kad su počeli to da rade dešavalo ima se da su sasvim svesni a ne mogu da se pomere,kao da ih neka sila drži.Strah je način da manipulišeš sa nekim a djavo igra na tu kartu. Neke devojčice su se žalile mitropolitu Ilarionu Alfaujevu da im se prividjaju razni demoni i da ih plaše,on ih je usavetaovao da ne treba da ih se plaše,kad su deca prestala da se boje prestale su i prikaze da se pojavljuju. DYNABLASTER and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Imam neke poznanike koji su mi govorili,da su prestali da žive pobožnim životom,jer kad su počeli to da rade dešavalo ima se da su sasvim svesni a ne mogu da se pomere,kao da ih neka sila drži. Ово је сасвим природна појава и нема везе (највероватније ) са било каквим демонима и сл. http://sr.wikipedia.org/wiki/Paraliza_sna Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Има ситуације да има реални приказ неке муке, неког јада и зла које му легде на груди и има осећај да ће се угушити. Још, има огроман страх. Изгледа као да је ово : paraliza sna je usko povezana sa REM (engl. Rapid Eye movement) atonijom. Ona nastaje kada se mozak „probudi“ u toku REM faze a telo ostane paralizovano. Osoba je svesna svega, ali ne može da se pomera. Paraliza može da traje nekoliko sekundi do nekoliko minuta. Može biti propraćena zastrašujućim halucinacijama (hipnopompim ili hipnagognim) i osećajem opasnosti. Za paralizu sna se smatralo da je delo demona koji sedi na grudima osobe koja spava. (Линк у посту изнад. Када уђемо у РЕМ фазу сна - фазу у којој сањамо - сви мишићи нам се укоче да се не бисмо повредили реагујући према ситуацијама које сањамо, проблем настаје када се делимично пробудимо пре него што нам мозак откључа мишиће. Ово укратко, ако некога мрзи да тражи детаљније, а није упућен у ово, као што ја нисам био. ) Оно што у линку пише о могућим узрочницима се поклапа са мојим искуствима. Десило ми се два пута, оба пута када сам дремао и покушавао да не заспим, односно хтео "да дремнем само мало" да бих за неки минут устао. Други пут је било много мање страшно јер сам у том тренутку рекао себи да се ради баш о овоме. Пише да се третман састоји у томе што се људи упознају са фазама сна и узроцима овог стања, да када им се то деси не би паничили и плашили се мислећи да се ради о демонима, духовима, ванземаљцима и сл. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ево и мало детаљније и јасније, кога интересује : http://www.24sata.hr/zdravlje/paraliza-sna-jezivo-stanje-koje-pogaa-polovicu-ljudi-103907 . Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 To je teski "naucnicki" mambo jambo ili neuspeli pokusaj objasnjenja, ova pojava je postala ucestalija u poslednje vreme i veze nema sa psihologijom niti fizionomijom. Mene je pocelo da napada od sta znam pre jedno mesec i po , kao da mi facu poklopi vakuumom, al oslobodim se odma, i napadi su postali sve redji. Nisam video crnu senku, ali je slican nacin. Mislim samo mi fali jos to da vidim, pa pre par sati sam vido demonsku utvaru u cybermikanu na jednom snimku gde propoveda i mogu vam reci da sam se uplasio. Sve to deluje na principu straha, sto se vise bojis to je ono snaznije. Ne treba se bojati uopste jer ti ne moze nista. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ne treba se bojati uopste jer ti ne moze nista. Sad mi je lakše kad to znam. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 . . . легде на груди и има осећај да ће се угушити. Још, има огроман страх. Мислим да онај кога ово напада и има овакве ситуације да освешта кућу и да се исповеди и причести. Napada ga rođena psiha,očigledno. Ako ima gušenja i ogroman strah, onda je očigledno anksiozan i bilo bi dobro da poseti psihijatra. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ја сам само једном имао сан који бих могао да назовем ноћном мором. Сањао сам да је покојно отац дошао по мене. Ту ноћ ме је пробудило лајање пса, ког сам тада имао, под мојим прозором. Пре и после тога сам нормално спавао, до пре неких 2 године, од када имам проблем са синусима, па се због њиг често будим, а и у последње време сам заменио дан за ноћ, па јако слабо спавам. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ja sam kao tinejdžerka imala vrlo često noćne more, ali sa godinama se proređuju... Nekad, kad sam uznemirenija i po danu, sanjam snove pune straha... No, ionako patim od raznih parasomnija, te se ne uzbuđujem toliko. Dešava se da ponavljam Isusovu molitvu i u snu, ako imam neku gadnu noćnu moru... Međutim, jedno vreme mi se događalo da se probudim usred noći i pojma nemam gde se nalazim. Usput umrem od straha dok se ne razbudim i shvatim gde sam. To mi je bilo gore od svih karakondžula... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Nocne more nemam, obicno sanjam ono sto mi je slaba tacka.Desilo mi se, dobro se secam, da sam jednom u snu tumarala u drugu sobu. Poslednje vreme spavam sa brojanicom, tako da brze zaspim i ako se desi napad straha brzo prodje. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Napada ga rođena psiha,očigledno. Ako ima gušenja i ogroman strah, onda je očigledno anksiozan i bilo bi dobro da poseti psihijatra. Oke, meni onda definitivno treba jedan Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Strah i ljubav su dva osnovna pokretaca libida,psihicke energije.....i u snovima isplivavaju ti strahovi ili ljubavi....treba ih samo biti svestan..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
19горан80 Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Никад раније нисам имао проблема са спавањем,нити имао ноћне море али кад сам се оперисао...ух...Од тог дана нисам могао нормално да спавам,будио би се изненада у сред ноћи у страху да ћу умрети,понекад би се гушио,остајао без даха,без неког дела тела.Десило ми се,спавам са прекрштеним рукама,и ваљда рука утрне и одједном се пробудим,панично тражим своју руку,коју уопште не осећам у том тренутку,прекрстим се,молим се и некако дођем себи,другом руком пипнем ону "несталу",прекрстим се и заспим.И тако сваке ноћи,неколико дана.Размислих добро у чему би могао бити проблем,одем на вечерње и по завршетку приђем свештенику,објасним проблем и он ми прочита молитву (све полако натенане,по пс-у),помаже ме уљем и хвала Богу од тог тренутка сви проблеми су нестали.Само да напоменем и оно фарисејско "постим 2 пута седмично...".Можда би психолози могли објаснити ову појаву,зар је једна рутинска опарација могла оставити такав негативни утисак на мене... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 to si spavo preko ruke pa ti je sprecen dotok krvi pa deluje da je ruka ,,mrtva,,..... kad se probudis krve se vrati u ruku i ona ,,vaskrsne,,.... :smile: Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука