Jump to content

Шта сањате ?

Jefimija

Препоручена порука

u snovima moze da se vidi sta ce se desiti u realnosti, ali u realnosti ne moze da se vidi sta ce biti u snu :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Када се каже да не треба обраћати пажњу на снове, мисли се, као што Александар рече, на то да не треба умишљати да нам се Бог или неки светитељ тим путем јавља, као ни да их не треба тумачити као некакве поруке од Бога, или директна упутства која се тичу нашег духовног живота.

С друге стране, неки од снова - они најупечатљивији и они који на нас оставе јак утисак, могу нам указати на неке од психолошких проблема који нас муче, и могу се протумачити као поруке које нам шаље наша подсвест.

Наравно, снови се не тумаче помоћу бапских сановника, већ уз помоћ некога ко се у ту проблематику разуме - на пример, психолога...

То је тако осетљиво поље. Сад као ми знамо да разграничимо шта је од кога у сновима, шта је отисак моје личности, шта је од Бога, демона, разноразних утисака...то је бре невиђен бућкуриш.

Што би се бактали са тим?

Уверен сам да ништа, али баш ништа, од тога не може бити добро и да ми ту ништа не можемо и не требамо да разграничавамо и тумачимо. Колико год да је сан оставио утисак на нас најбоље је одмах заборавити га.

Ала моћно звучим.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

please, explain this...

shvatam da je stvarnost bitnija od snova... iako jesam imao jedan san koji je-kao što reče nišizava,upečatljiv i to upravo u smislu da samom meni govori nešto o meni... Bog mi se svakog dana obraća preko ljudi oko nas a snove često i zaboravim tako da mislim da se često zanemaruje da nam se Bog obraća preko bližnjih a često i preko poznanika ili stranaca... mislim da je to i više nego dovoljno,ako umemo da slušamo jer Bog progovara i kroz usta grešnika

p.s. mogu i san da ti opišem ako hoćeš

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

u snovima moze da se vidi sta ce se desiti u realnosti, ali u realnosti ne moze da se vidi sta ce biti u snu :lol:

kefalica ili autentična misao...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

p.s. mogu i san da ti opišem ako hoćeš

please do...

може и на п.п.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

pročitah negde kako sveti oci kažu da snovi ne zavise od naše slobodne volje... to mi je dovoljno

puno toga ne zavisi od tvoje slobodne volje a ipak ga činiš.

"dobro ono koje želim ne činim, nego zlo koje ne želim, ono činim"

I ap. Pavle je bio svestan da ono nesvesno u njemu igra veliku ulogu u njegovom životu.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Prestala sam da obraćam pažnju na snove kada sam ukapirala da, iako su ti moji snovi mahom košmari, uvek su povezani sa nečim što mi se dešavalo tog dana ili što sam gledala na TV-u. Mada mi se desilo da sam davno sanjala jako čudan san- da sam upala u požar i da sam iz njega izašla samo sa spaljenom kosom. Sutradan me udario automobil i imala sam samo modricu na kuku. Ali, to je bilo jako davno, imala sam celih 7 godina.

A kada bih pratila ostale snove, i obraćala pažnju na njih, davvno bih skrenula, jer su jako nebulozni.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Ко жели може да проба. :)http://9gag.com/gag/3468974

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

''9gag is going to get me in a coma someday...'' napisa jedan čovek , i ja se složih sa njim :D

:D нећемо сад у детаље.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

puno toga ne zavisi od tvoje slobodne volje a ipak ga činiš.

"dobro ono koje želim ne činim, nego zlo koje ne želim, ono činim"

I ap. Pavle je bio svestan da ono nesvesno u njemu igra veliku ulogu u njegovom životu.

samo sam mislio da ne treba mnogo da se opterećujemo snovima a naravno, uz pravu osobu može se i iz snova učiti samo što za tako nešto,pored realnog života, stvarno nemam vremena

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

jessy,nije nikakva tajna-here goes

bio sam 20-21 god kada sam to sanjao i upravo sam imao neke prelomne trenutka u životu,hteo sam da napustim faks, da idem u manastir (gde sam i otišao na kraju ali nisam baš dugo ostao, u pitanju je Studenica) i kao ulazim ti ja sa jednom bivšom devojkom u lokalni bioskop i unutra sve neki prijatelji i rodjaci i odjednom upadaju neki teroristi i kreću da pucaju (u tom trenutku se lica rodjaka i prijatelja menjaju u lica nekih nepoznatih ljudi.-verovatno je to neki odbrambenio mehanizam regulisao) poubijaše manji broj ljudi a nas koji smo ostali postrojiše i rekoše nam-vidite li ona dvoja vrata u dnu... neka oni koji žele da odmah budu ubijeni udju u leva a oni koji veruju u Boga i žele da se mole da ne budu ubijeni udju u desna (ali je tom prilikom promrmljao da će i ti koji se mole biti ubijeni na kraju,tako nešto) I na moje iznenadjenje,većina kreće levo. Ja ih zaustavljam i vičem da izaberu desna vrata ali su kao hipnotisani. Zatim prilazim komandantu terorista, padam na kolena i molim ga-Molim te, molim te da napraviš još jedna,treća vrata. Poginuće svi. A on me pogleda pa mi reče (osmehujući se) E moj prijatelju, vidiš li ovu kolonu ljudi... pogledaj ih dobro- vidi ko je sve tu... ja pogledam kad ono medju njima mocart,Dostojevski i još neki silni umetnici ali ovu dvojicu sam prepoznao jer su mi tada i sad bili najbliži po duhu koji su u delima projavili... Eto vidiš,svi do sada su birali izmedju ovih levo ili desno(vrata) i niko se nije žalio niti imao ideju da se uvedu i treća... ti si prvi kome je to palo na pamet-i nasmeja se glasno... (bilo je posle toga još nešto malo ali sam zaboravio) i probudio sam se

• Волим 1

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

samo sam mislio da ne treba mnogo da se opterećujemo snovima a naravno, uz pravu osobu može se i iz snova učiti samo što za tako nešto,pored realnog života, stvarno nemam vremena

i ja bi želio da se bavim astro fizikom i da letim u wing suit...

to ne umanjuje kulturološku dimenziju onoga što je Frojd učinio.

vidiš malo je u zadnjih par vekova uloga sna tj nesvesnog u čoveku zanemarena i to je sve predstavljeno kao tlapnja ("sve je to samo san") uloga svesnog je opet preuveličana. A izgubili su iz vida da snevanje čini nekima trećinu života. Trećinu života mi provedemo u jednom carstvu koje trebamo zanemariti jer nije realno, a pritom mi ni sami ne znamo šta je realnost, i kad kad-tad izgubimo nit realnosti život nam postane noćna mora...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...