Jump to content

Шта сањате ?

Jefimija

Препоручена порука

Кад професор буде поново гост, постави му питање и напомени тај отачки став. Оци су то говорили, колико је мени познато, да људи (монаси) не би упали у прелест (духовну обману), тумачећи снове. (То ти је оно кад утрипујеш да ти се у сваком сну јавља Бог).

Подели на овим сајтовима

Кад професор буде поново гост, постави му питање и напомени тај отачки став. Оци су то говорили, колико је мени познато, да људи (монаси) не би упали у прелест (духовну обману), тумачећи снове. (То ти је оно кад утрипујеш да ти се у сваком сну јавља Бог).

Ili kad imas "mokre snove" pa tripujes da je to demon ili sam Djavo

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Ili kad imas "mokre snove" pa tripujes da je to demon ili sam Djavo

И то. Мада су Оци такве снове као последицу везивали за преједање (стомакоугађање).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

И то. Мада су Оци такве снове као последицу везивали за преједање (стомакоугађање).

Iskreno receno,ja kad se kasno prejedem,uvek imam neke kosmare

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Какве су то чудне категоризације? Ни монаси, ни лаици не требају да обраћају пажњу на снове. Просто да не обраћају пажњу. Какви црни снови. Зар се то не подразумева?

Мислим снови. У најмању руку ће да те збуне и слуде, узнемире. А прелест? Па ко се данас подвизава да би могао да упадне у прелест?

Подели на овим сајтовима

pročitah negde kako sveti oci kažu da snovi ne zavise od naše slobodne volje... to mi je dovoljno

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

pročitah negde kako sveti oci kažu da snovi ne zavise od naše slobodne volje... to mi je dovoljno

како ти то схваташ?...

иначе Јеротић јесте рекао да снови имају значаја...ја сам се некад доста интересовала око те тематике, јер много сањам и интересовала ме је психологија,...

знам да свети оци углавном кажу да не треба обраћати пажњу на снове...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

hehe :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Какве су то чудне категоризације? Ни монаси, ни лаици не требају да обраћају пажњу на снове. Просто да не обраћају пажњу. Какви црни снови. Зар се то не подразумева?

Мислим снови. У најмању руку ће да те збуне и слуде, узнемире. А прелест? Па ко се данас подвизава да би могао да упадне у прелест?

vrhunac zatucanosti, respect! :lol:

a mozda je u pitanju samo neznanje tj slaba praksa, danas svi nesto vole da teoretisu... ili slepo slusaju...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Када се каже да не треба обраћати пажњу на снове, мисли се, као што Александар рече, на то да не треба умишљати да нам се Бог или неки светитељ тим путем јавља, као ни да их не треба тумачити као некакве поруке од Бога, или директна упутства која се тичу нашег духовног живота.

С друге стране, неки од снова - они најупечатљивији и они који на нас оставе јак утисак, могу нам указати на неке од психолошких проблема који нас муче, и могу се протумачити као поруке које нам шаље наша подсвест.

Наравно, снови се не тумаче помоћу бапских сановника, већ уз помоћ некога ко се у ту проблематику разуме - на пример, психолога...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

please, explain this...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

vrhunac zatucanosti, respect! :lol:

a mozda je u pitanju samo neznanje tj slaba praksa, danas svi nesto vole da teoretisu... ili slepo slusaju...

E Ratko izvini pretero sam, lupam iako ne bas, nego nema tu sta, treba svako da shvati za sebe

snovi su isto samo fragmenti stanja

"Each day brings its own problems, its own challenges and each moment brings its own questions. And if you have ready-made answers in your head you will not be able even to listen to the question.

You will be so full of your answer,

you will be incapable of listening.

You will not be available."

Osho sektas :lol:

Подели на овим сајтовима

Углавном , међутим све се може ставити под контролу па и снови.

Чврста рука све решава!

E, ali pazi kada je moguce. Meni se dogodilo nekoliko puta, dok sam jos bio dete, da u snu ukapiram da sanjam. Ne znam da li su i drugi imali slicno iskustvo. Sanjao sam da me juri nekakva karakondzula, i ono, frka pamika, bezanija, i samo u jednom trenutku ja ukapiram da sanjam... i okenjem ja nju da jurim.

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

E, ali pazi kada je moguce. Meni se dogodilo nekoliko puta, dok sam jos bio dete, da u snu ukapiram da sanjam. Ne znam da li su i drugi imali slicno iskustvo. Sanjao sam da me juri nekakva karakondzula, i ono, frka pamika, bezanija, i samo u jednom trenutku ja ukapiram da sanjam... i okenjem ja nju da jurim.

Junak si bio od malena. Sredio si karakondzulu kao Sv Djordje azdaju smej.gif smej.gif smej.gif

Ubise me ovi sitni sati 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...