Благовесник Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Али ти не разумеш шта ја то причам, јел да? Hehe, o čemu ti pričaš? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 PayPal porudžbine zagušile carinu! 29. maj 2013. 16:12 > 16:17 Početak rada PayPal servisa u Srbiji obeležilo otežano carinjenje robe, uglavnom zbog izuzetnog broja internet kupovina. Specijalna savetnica za konkurentnost i ekonomiju znanja Ministarstva finansija i privrede Srbije Jasna Matić navela je da početak rada PayPala u Srbiji, ipak, prate manji problemi. “Problemi su pre svega u praksi carinjenja i isporuke, jer je ogroman teret na Pošti i carini doveo i do nekih zastoja i nešto sporije isporuke, a i praksa carinjenja se poneki put ispostavi kao problematična”, rekla je ona.Istakla je da carinske službe pre svega traba da naprave neke procedure za ocenu vrednosti samih pošiljki, budući da carinici po zakonu imaju pravo da procenjuju šta je prava vrednost pošiljki.Matićeva je dodala da je nakon početnog talasa koji je opteretio Poštu i carinu već dolazi do pada broja pošiljaka koji stižu. Građani su u prvom trenutku naručili sve što su se godinama spremali da naruče, tako da to sada postaje već jedna normalnija količina pošiljaka, što sigurno olašava tu celu situaciju.Ona je to rekla u pauzi skup “Razvojni potencijal informacionih tehnologija” koji organizovala Fondacija Centar za demokratiju. PayPal nudi naplatu iz Srbije, zakoni nas koče... Savetnica ministra finasija i privrede Srbije Jasna Matić izjavila je i da je kompanja PayPal spremna da omogući firmama iz Srbije da naplaćuju robu i usluge, ali da još postoje zakonske nejasnoće.“U PayPalu su nam rekli da su oni spremni, ali tu postoji još mala neizvesnost u našoj zakonskoj regulativi - da li nasi građani imaju pravo da imaju račune u inostranstvu i da li se PayPal račun smatra računom u inostranstvu ili samo transakcionim računom, koji onda nema ograničenje”, rekla je ona novinarima.Matićeva je izrazila nadu da će plaćanje preko interneta posredstvom sistema PayPal u Srbiji “krenuti i u drugom smeru”, što znači da će srpskim preduzetnicima omogućiti da prodaju robu i usluge na globalnom tržištu i da uz pomoć PayPala naplaćuju.Ona je istakla da među građanima Srbije vlada veliki interesovanje za plaćanje preko PayPala.“U PayPalu su nam rekli da je veliko interesovanje i da je već u prvim danima otvoreno na hiljade naloga naših građana. Mi to vidimo po pritisku koji poštanske službe i carina imaju na carinjenu i isporuci paketa koji su plaćeni PayPalom”, rekla je Matićeva. http://www.mondo.rs/s291885/PayPal_porudzbine_zagusile_carinu.html Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Својевремено сам из Србије био наручио једну књигу с` Амазона и онда су ме звали из царине са неком невероватном ценом (било је бар дупло...) па сам их лепо послао у п.м. и реко им да књигу слободно могу набију у д. Она девојка ми се извињава, каже "па извините, такав је закон...". Реко ..... ти закон и залупим слушалицу. Царина на књигу... Ееееј, књигу... Па то су тотално ретардирани људи. И сад се изнервирам кад се сетим... Ивице, то је било кад ми је Милош препоручио ону "Endless Forms" ако се сећаш. После сам је нашао овде у библиотеци. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Specijalna savetnica za konkurentnost i ekonomiju znanja И како да човек чита даље и остане здрав у главу... DYNABLASTER, Juan Valdez, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Pa carinici su oduvek bili carinici lol :lol: Nista drugo do legalni drumski razbojnici Аурор, Grizzly Adams and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 И како да човек чита даље и остане здрав у главу... Znaci zaj....su i one iz Alan Forda iz ministarstva za istrazivanje ruda i gubljenje vremena .... .smeha. Grizzly Adams and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 http://www.mondo.rs/s291885/PayPal_porudzbine_zagusile_carinu.html Dusan: Da, imamo "mali" problem... Carinike mrzi da rade a i kada rade ne rade za "dzabe". Bosko: Paket koji sam platio 12$ nasi carinici su procenili na 52$ i lupili mi PDV za skoro 700 dinara veci nego sto sam trebao da platim. ________ Ovaj je sve lepo objasnio: Nindza: Niko nije zagusio carinu, vec je carina (po nalogu drzave) zabranila uvoz odredjenih predmeta koji su do sada bili dozvoljeni. A ako kojim slucajem dozvole da neki predmet udje u Srbiju, oni ga debelo oporezu, jer carina se racuna po nahodjenju carinika, ne postoji nikakav dokument koji to propisuje. Tako su i meni vratili par predmeta nazad, a neki koji su stigli, preplatio sam ih. A sve je to u cilju da bi ljudi kupovali ovde 3 puta skuplje stvari, i na taj nacin punili dzepove ovlascenim uvoznicima tih stvari!!!! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Нека једноставно укину све царине и пусте људе да раде. Лопови смрдљиви. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 E a tek spediterske agencije koji su muljatori, mozda i gori od carinika Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Dobro se ovo sa carinom pojavilo u medijima, taman sam hteo da narucim ovu stvarcicu za tenis, ali sad odustajem! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Malo mi je to nejasno sa "cenama".Hajde sto carina procenjuje robu na ulasku u zemlju jer smo varalice, ali kada se kupuje preko interneta to ne bi trebalo da predstavlja problem i mislim da bi trebaloi da prihvate kao realne cene koje su na papirima koji prate tu robu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Dobro se ovo sa carinom pojavilo u medijima, taman sam hteo da narucim ovu stvarcicu za tenis, ali sad odustajem! Извин`те на дигресији - Драгане, шта је ово? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Извин`те на дигресији - Драгане, шта је ово? .smesko. Price: US $19.22Approximately C $19.96 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Аааа, добар. Одо часком до Амазона... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 kada se kupuje preko interneta to ne bi trebalo.. mislim da bi trebalo da prihvate kao realne cene koje su na papirima koji prate tu robu. U ovoj državi definitivno ima grupa koja prima platu od iste a posao joj je samo da sedi i smišlja načine kako država narodu da istresa novac novim idejama. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука