Благовесник Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 цака је у томе да ти узимају проценат од сваке трансакције. Koliki procenat? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 Koliki procenat? 1% Па нико није луд да ради бесплатно. Само јако много лажу, као и сви у Србији. А ако ти стиже поштом, тек ће ту да те одеру, и наша пошта и царина. Ја сам неке књиге наручивао у папирном издању. Вредност поруџбине је била око 90е, а мислим да су ми у пошти узели више од 10е. Наравно, достава је била бесплатна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 sve zavisi sta si izabrao (ili sta su nudili kao jedini nacin) kao vid isporuke. sto se tice carine na knjige nema carine. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 sve zavisi sta si izabrao (ili sta su nudili kao jedini nacin) kao vid isporuke. sto se tice carine na knjige nema carine. Може бити да нема, ал ајде ти то објасни онима у пошти. Платио сам лежарину пошиљке, јер наводно нисам био код куће када је поштар донео. А он није ни носио јер су књиге потешке, него је само убацио обавештење да је покушао доставу, и да дођем у пошту да подигнем пакет. А успут је и нека царина наплаћена. Поштарину ја нисам платио, да не буде забуне, ал свеједно ти у пошти узму паре, назвали то овако, ил онако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Kako da poništim porudzbinu sa eBay, jer me obavestitili sa eBay da ukoliko ne uplatim do 1. maja, oni ce poništiti porudzbinu, i zabeležiti me negde.. Poslao sam im poruku da ne paniče, i da mi ponište porudzbinu i obrazložio da mi nisu još izvadili karticu da plaćam preko interneta, da ću to uraditi posle 1. maja. Da li je to dovoljno, ili cu ipak snositi sankcije, i treba da kliknem negde Ako se ovo desi mogu li, kada otvorim nalog na PayPal i uzmem iz Banke karticu za internet i verifikujem je da otvorim novi nalog na eBay? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ako neko zna neka odogovori što pre. Ni ovo mi nije jasno: da li osnovu za carinjenje predstavlja zbir cene roba + shipping, ili samo cena robe? Npr. cena poručene robe je 49eur, a shipping 10eur, da li se plaća carina ili ne? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 1% Па нико није луд да ради бесплатно. Само јако много лажу, као и сви у Србији. А ако ти стиже поштом, тек ће ту да те одеру, и наша пошта и царина. Ја сам неке књиге наручивао у папирном издању. Вредност поруџбине је била око 90е, а мислим да су ми у пошти узели више од 10е. Наравно, достава је била бесплатна. Pa stvar je u tome sto isporuka jeste besplatna, oni nisu sa svoje "strane" naplatili ali nasa posta jeste. Isto je u Italiji. Narucio knjige iz SAD, platio dvadesetak evra za DHL, stigle knjige i jos ovima ovde doplatio oko 15 evra. A to nigde nije pisalo prilikom narucivanja. Cena plus DHL ... kad ono, medjutim, ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ako neko zna neka odogovori što pre. Ni ovo mi nije jasno: da li osnovu za carinjenje predstavlja zbir cene roba + shipping, ili samo cena robe? Npr. cena poručene robe je 49eur, a shipping 10eur, da li se plaća carina ili ne? 59 евра ти је основица. И спреми, ако ниси из Бг и/илки не знаш да одрадиш царински поступак / немаш неког да ти одради царински поступак, још око шездесетак евра за царински поступак, плус царина од десет посто и ПДВ. Дакле, трошкови су ти: 1. 59 евра (цена+поштарина заједно) - основа за царињење 2. 10 посто на (1.) - царина 3. 20 посто на (1. + 2.) - ПДВ 4. ЕВЕНТУАЛНО, ако немаш кога да ти за џ одради, 60 евра за царински поступак да ти га ДХЛ одради Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 ...bolje da nije narucio ... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Drugi opet kazu da cena transporta se racuna ako cena proizvoda prelazi 50eur. Nisam im jos nista platio Moze li da se otvori novi nalog na eBay, a da ovaj - puj pike ne važi ? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Добродошли у бананa државу:Уредбом владе банане државе од пре пар дана је почео да се наплаћује ПДВ на сваки износ купљене робе у иностранству од 20% ! Није битно да ли је 1$ или 100$ порез се мора платити.Ако је износ скупљи од 50 евра онда се на тих 20% додаје још 10% царине.Наравно овај пдв се није плаћао док нису увели пејпал у ову банану државу.Од сад се плаћају и услуге од 65дин зато што царина отвара твој пакет. Проклета је ова земља и људи који је воде. Sir Oliver је реаговао/ла на ово 1 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 kak to mogu da urade? porez na dodatu vrednost (PDV) je porez na ostvarenu vrednost u NACIONALNOJ ekonomiji. u slucaju uvoza neke robe mislim da je logicno da udare porez samo na iznos carene jer je to jedina vrednost u okviru uvezenog predmeta koja je ostvarena u OVOJ drzavi (dakle kada roba predje granicu) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 prakticno jedina dodata vrednost (na koju ide porez) je sam iznos cerine a ne vrednost samog proizvoda koja je napravljena u drugoj zemlji. mislim da na tom principu npr funkcinisu sporazumi o izbegavanju dvojnog oporezivanja (porez na vrednost robe ili platis tamo ili ovde u zemlji, ako platis i tamo i ovde imas pravo na povracaj poreza u jednoj od zemalja) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 kak to mogu da urade? porez na dodatu vrednost (PDV) je porez na ostvarenu vrednost u NACIONALNOJ ekonomiji. u slucaju uvoza neke robe mislim da je logicno da udare porez samo na iznos carene jer je to jedina vrednost u okviru uvezenog predmeta koja je ostvarena u OVOJ drzavi (dakle kada roba predje granicu) Kada uvoznik uveze nesto plati carinu a nakon toga na ukupnu cenu doda PDV kao i svi sto dodaju u trgovini. Tako je svuda u svetu. PDV se "dodaje" na kraju na sumu svih troskova. Tako je i sa kupovinom preko interneta, drzavi se plati PDV pa ko god da organizuje trgovinu. Nema tprazloga da individualna luca budu oslobodjena od toga i time trgovac koji se bavi time bude doveden u neravnopravan polozaj na trzistu. Znaci, svima isto, ni po babu ni po stricevima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 prakticno jedina dodata vrednost (na koju ide porez) je sam iznos cerine a ne vrednost samog proizvoda koja je napravljena u drugoj zemlji. mislim da na tom principu npr funkcinisu sporazumi o izbegavanju dvojnog oporezivanja (porez na vrednost robe ili platis tamo ili ovde u zemlji, ako platis i tamo i ovde imas pravo na povracaj poreza u jednoj od zemalja) Da li trgovac kada nabavlja robu od veleprodaje placa robu u koju je veletrgovac uracunao PDV? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука