Александар Милојков Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Није лепо што тај колега нема посла. Није ни одговорно што се неки људи у Цркви тако понашају. Али, није ни решење због свега тога изићи из Цркве и отићи у секту и то још за проповедника јереси. Благовесник, DYNABLASTER and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Nije časno s njegove strane ako je prešao u drugu hrišćansku zajednicu (ako se subotari uopšte mogu tako nazvati) iz materijalnog uhlebljenja. To stvarno nije uredu i toga bi trebao da bude svestan. Jer, nameće se logično pitanje, da li je opravdano da će tamo drugima držati pastoral i dogmatsko ispovedanje u koje ni sam neveruje?! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Nije časno s njegove strane ako je prešao u drugu hrišćansku zajednicu (ako se subotari uopšte mogu tako nazvati) iz materijalnog uhlebljenja Nije ni časno što mnogi idu u svštenstvo upravo iz tih razloga,da je stvar drugačija ne bi dobre sveštenike na prste nabrajali. Dakle svakako da je najlakše reći e nisi trebao to da uradiš,te trebao si da trpiš te ovo te onoali to ne sme da bude opravdanje i rešenje za katastrofalno stanje u našoj crkvi! feeble, Благовесник and Иван Недић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 to ne sme da bude opravdanje i rešenje za katastrofalno stanje u našoj crkvi! Не треба. Али не треба да буде ни начин решавања проблема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 A moze on njima da predaje kao pravoslavni teolog Pitanje je njegovo licno, da li ce da radi ono sto voli ili ono sto mora, a nista se ne mora... hleba ima, luksuza nema, nema zato sto smo neorganizovani i ne razumevamo se... ovo nije vise caru carevo, nego hlebac lopovu, takvo drustvo ne moze da opstane, matematicki je osudjeno na propast http://www.imdb.com/title/tt0770802/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Оче наравно да ово није оправдање да човек промени веру, а што се тиче жртве ако није жртва да 6 година човек не може да добије посао поред тога што има породицу а шта је онда жртва? А и сами сте сведоци ко је све данас теолог. Ја кад кажем неком критику, онда ја у најмању руку морам да проживим то што је тај човек или горе. Како би се ви осећали као глава своје породице ако 6 година не би имали примања? Ако неко има права да у пуном смислу речи критикује колегу о ком овде говоримо, онда је то отац Иван "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 A moze on njima da predaje kao pravoslavni teolog Е, брате, реч је о секти... "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 "Ко претрпи до краја, спасиће се." Да ли би ти Ацо био спреман да уступиш свој посао колеги који има исто фамилију као ти? Па да покажеш делом твоје речи. Лако је свима нама седети у својим фотељама и говорити ово је добро ово је лоше, примати своју плату, уживати са својом породицом и ... Него хајде да неко то уради и практично то што прича и учи своје ученике и парохијане. Да жртвује материјалну страну своје породице за другу породицу јер жртвом добијаш благодат Божију. Бог ти неће никад дати већи крст него онај који не можеш поднети. Ацо немој ово ништа лично схватати, немам ја ништа против тебе и мислим да си добар теолог. Да смо сви који смо потрошили своје време за ову тему усмерили то да нађемо решење за овог човека можда би и успели помоћи тој фамилији, од наших прича он не може нахранити своју фамилију. Дела и лична жртва и пример су битни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ако неко има права да у пуном смислу речи критикује колегу о ком овде говоримо, онда је то отац Иван Ако је отац Иван био у истој или горој материјалној ситуацији као овај човек онда има право да критикује. Али није важно да ли га критикује или не важно је да се и лично негде заложи за овог човека или да се лично жртвује за брата у Христу. Манимо се људи прича озбиљна је ствар ово. ПОМОЗИТЕ ЧОВЕКУ АЛИ ИСКРЕНО И СА ЉУБАВЉУ А НЕ СА ТЕОРИЈОМ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Pazi Brate, činiš mu medvedju uslugu. Je l´ taj brat zna za ovo? Nemoj otkrivati njegovo ime i prezime bilo kome. Moze biti okarakterisan kao nepodoban jer je bio u stanju da propoveda nešto u šta neveruje (subotarstvo), razumeš? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Nije časno s njegove strane ako je prešao u drugu hrišćansku zajednicu (ako se subotari uopšte mogu tako nazvati) iz materijalnog uhlebljenja. To stvarno nije uredu i toga bi trebao da bude svestan. Jer, nameće se logično pitanje, da li je opravdano da će tamo drugima držati pastoral i dogmatsko ispovedanje u koje ni sam neveruje?! Тако је брате Вељо. Ја сматрам да не постоји разлог да неко напусти Православље. Хајде ти сад брате жртвуј твој посао за нашег брате или не мораш ти жртвовати свој посао него му нађи други, и покажи делом то што причаш и то што учиш своје ученике. Па да видиш тек тад колику ћеш добити благодат од Бога и како ће тад људи кренути за твојом речју. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ma može njemu bilo ko da ustupa svoje mesto, ali ni jedan Vladika ga ne bi postavio na to ustupljeno mesto. O tome se radi. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ma može njemu bilo ko da ustupa svoje mesto, ali ni jedan Vladika ga ne bi postavio na to ustupljeno mesto. O tome se radi. Брате немој се љутити али лако је рећи. Хајде покушај, пиши Владики дај све од себе или ... нисам теолог нисам свештеник него обичан грешник па нисам упућен у ваша правила. Та леност и само речи без дела нас не воде правим путем и да свако гледа свој пут или помоћу ја неком али ја морам бити обезбеђен и да не иде на моју штету. Где нас такав пут води? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Inače, čuo sam da je veliki broj anglikanskih sveštenika u Londonu, pravoslavne provenijencije (čitaj: bili pravoslavni, pa postali anglikanci).Nije provjerena informacija, ali ako smo tako mekani...nije dobro.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Cemu panika? Covek ima slobodnu volju. A ima i Duha Svetoga da ga uci. Neka ga neka proba, ako vec ne moze da se odgovori od toga. Pa uvidece sam u sta se upustio. Imajte malo vere. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука