Ignjatije Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=UcWRBzeIBsA fmqmtx Лепо је умировљени Епископ Атанасије говорио али неким људима не вреди објашњавати : http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Joca Mitrovic Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 pogledajte pismo oterala ga je monahinja manastira, koja u svojim rukama drzi citav manastir, a ovo je njegovo razmisljanje i toliko nije bitno. pitajte tu monahinju iz patrijarsije pa da vidite njeno razmisljanje o liturgiji, pojma nema.. nije on toliko bitan, koliko bahatost monahinje Haritine koja proganja narod iz manastira. patrijarh zove da ljudi idu dole, vladika Jovan takodje, a ona sve redom tera i verujte niko joj nista ne moze. strasno. proverite, ako je neko dobar da ep. jovanom, sigurnoce mu to bar izmedju redova potvrditi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Јел има негде више објашњења о читавој ситуацији око манастира Будисавци, а да нису расколнички извори? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Владика Теодосије је овог монаха послао у манастир Светих Архангела. "Добио сам акт од стране мог надлежног епископа Теодосија да морам да напустим Манастир Будисавци и да ме премешта у Свете Архангеле код Призрена не наводећи разлог због чега ме премешта" - речи тог монаха. Мислим да он није отишао тамо. Вероватно је завршио у некој од љуљачких испостава. Само послушајте шта говоре и монах и љуљачка дружина... feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 22, 2013 Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Мислим да он није отишао тамо. Вероватно је завршио у некој од љуљачких испостава. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Синђел Алексеј Стевић стављен под забрану свештенодејства Одлуком Епархијског Архијереја синђел Алексеј Стевић, досадашњи сабрат манастира Св. Јована Крститеља у Великој Хочи, стављен је под забрану свештенодејства и причешћа због неканонског понашања и својевољног напуштања Епархије Рашко-призренске. О. Алексеј већ дуже времена није у послушању свом надлежном Епископу и без благослова служи и борави ван Епархије, због чега му је Епископ Теодосије након више опомена наложио да се причисли манастиру Св. Архангела код Призрена и врати у послушање Цркви. О. Алексеј је одбио да прихвати одлуку Епископа, након чега је, у складу са канонским предањем и правилима Цркве, стављен под забрану свештенодејства и причешћа до покајања. ПРИЛОЗИ: 1. Одлука Епископа о премештају с. Алексеја у манастир Св. Архангели код Призрена, 26. фебруар2. Одлука Епископа о забрани свештенодејства с. Алексеју због неканонског понашања, 21. март Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Благодат Божија када је у човјеку, тј. када је човјек у благодати, од кога зависи, тј. до кога је, Бога или човјека, или колико је до кога да тако и остане? У чему је човјекова одговорност и труд, а шта је до Бога? Баба је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 ...oni koji ga svim srcem prizivaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 У чему је човјекова одговорност и труд, а шта је до Бога?Их, па ово је једно од највећих међу "проклетим питањима постојања" и једно од никада-не-решивих. Одговор је вероватно негде између: колико човек куца, тражи и призива, толико се Бог и даје. Мада, има када Бог и ћути, упркос труду са човекове стране, а има и када се човек уопште не труди, а Бог онда изненада наступи и јавља. Велика је то тајна ... неизрециво. Дијана., JESSY, Јефимија Крунић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Шта да радимо када се трудимо имати ту благодат, а не налазимо је? То је тако тежак случај. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Blagodat je živa, ona je Ličnost, slobodna je i ne možemo je "imati", a ne možemo je ni tražiti jer je ne znamo, jer " što čovek ne ču, niti ikada vide, ono Bog pripremi onima koji ga ljube..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Нисам мислила имати-као посједовати ( нисам се добро изразила ) него сам мислила шта кад не можемо осјетити ти благодат одједном? А прије смо је осјећали??? "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 6, 2013 Пријави Подели Написано Април 6, 2013 ...‐ Ipak, ja ne shvatam kako mogu da se pouzdano uverim da sam u Duhu Bozijem? Kako da u samome sebi prepoznam Njegovo istinsko projavljenje (pojavu)? Na to bacuska o. Serafim odgovori: ‐ Ja sam vec rekao, vase bogoljublje, kako je to vrlo prosto, i podrobno sam vam ispricao kako ljudi bivaju u Duhu Bozijem i kako treba poimati Njegovo projavljenje u nama... Sta vam je bacuska, jos potrebno? ‐ Potrebno mi je ‐ rekoh ja ‐ da to dobro shvatim!... Tada me o. Serafim veoma snazno uhvati za ramena irece mi: ‐ Mi smo obojica sada, bacuska, u Duhu Bozjem, i ja i ti...Zasto ne gledas u mene? Na to ja odgovorih: ‐ Ne mogu, bacuska, da vas gledam, jer se iz vasih ociju munje liju. Vase lice postalo je svetlije od sunca, a moje oci kopne od bola. O. Serafim rece: ‐ Nemojte se plasiti, vase bogoljublje, i vi ste sami sada postali svetli, kao i ja. I vi ste sada u punoci Duha Bozijega, inace vam ne bi bilo moguce ni da mene vidite takvim. ‐ I prikloni k meni svoju glavu, pa mi tiho na uho kaza: ‐ Blagodarite Gospodu Bogu za neizrecenu milost Njegovu prema vama. Vi ste videli da se ja jos nisam bio ni prekrstio, nego sam se samo misleno u srcu svome pomolio Gospodu Bogu i unutra u sebi izrekao: Gospode, udostoj ga da jasno i telesnim ocima vidi silazak Duha Tvojega, kojega udostojavas sluge Svoje onda kada blagovolis da se javis u svetlosti velicanstvene slave Svoje! I, eto, bacuska, Gospod je magnoveno ispunio smirenu molbu ubogog Serafima!... Kako, dakle, da Mu obojica ne blagodarimo na ovome Njegovom neizrecivom daru? Ni velikim pustinjacima, bacuska, Gospod Bog ne javlja tako milost Svoju uvek. Ova blagodat Bozija blagoizvolela je utesiti skruseno srce vase kao cedoljubiva majka, i to na zauzimanje same Majke Bozije... Zasto me, bacuska, ne pogledate u oci? Prosto pogledajte, ne bojte se ‐ Gospod je s nama!... Sveti Serafim Sarovski STICANjE DUHA SVETOGA ‐ CILj HRISCANSKOG ZIVOTA Душка је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 6, 2013 Пријави Подели Написано Април 6, 2013 http://www.prijateljbozji.com/shared/media/books/49/49/pdf-serb.pdf ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука