Jump to content

Beograd: Nasilje trpi čak 80 odsto nastavnika!

Препоручена порука

Ја мислим да се баш мала деца, од годину или две, три, када тек проходају рецимо, не могу осим лаганим батинама, ако се ћушкање по дупету може тако назвати уопште, научити да не раде неке опасне ствари, типа да не прелазе сама преко улице, излазе на терасу или сл. Иначе, ако се изгради неки здрав ауторитет у том најранијем добу, не могу да замислим да батине буду потребне у каснијим годинама. Иначе моје искуство са батинама је у принципу најнормалније, пошто их никад нисам добијао из хира, него из неких принципа, тако да се никад нисам осећао угроено, никад нисам био близу да осетим да неко врши насиље, него да ме васпитава. Мада, могло је проћи и без њих, нису нешто допринеле ауторитету мојих васпитивача.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ma sve je ucio za kontrolne i pismene :D.

Jesam. U osnovnu ide svako i ne bih volela da predajem tamo vise (ne bih odbila, ali ne bih volela). Dva puta sam izbacila klinca koji navodno ima "poremecaj paznje" (citaj - razmazen i zasticen zakonom, nesto sto bi dobra batina resila), kad sam rekla to u zbornici, jedna nastavnica mi 'ladno kaze da ne smem to da radim. Kad se nisam slogirala, kao da me udarila mokrom krpom, bas je bilo ponizavajuce, on moze da pravi haos i ja tu ne mogu nista. Ustvari mogu da ga posaljem kod pedagoga koji ce ga vratiti na cas za 5 minuta...bole njega za pedagoga. Videlo s da klinac reaguje na kaznu, nije mu bilo bas svejedno sto sam ga izbacila,ali neeeee, prava deteta, ucenika...S***M SE NA TAKAV ZAKON <_<, zato i jeste tako kako je!!!

U srednjoj je bilo super, gimnazija je u pitanju, to je ipak malo probranije drustvo ;).

опет ти кажем да дете нисам поменуо у целој причи а врло сам лепо и писмено обратио пажњу кога сам поменуо у ком контексту.

ако сам добро схватио, ти уствари закон оптужујеш за неваспитање ученика?

а што ниси позвала родитеље на разговор, предложила им да га здраво искаишају?

Подели на овим сајтовима

Moj pasha koristi varjacu. gringrin

Ja kad treba shljepim rukom, nista drugo. Ali to i nije bitno. Bitno je da problem ne zastari, da se reaguje odmah.

Koje stanje? Pa ono domacinsko, roditeljsko...

хоћеш да кажеш да породично имате културу батина?

ниси ми рекао која је ситуација меродавна за батине и како оцењујеш јесте ли или није?

не разумем која су то стања, јел то бес, туга, ... ?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1340744215' post='667829]

опет ти кажем да дете нисам поменуо у целој причи а врло сам лепо и писмено обратио пажњу кога сам поменуо у ком контексту.

ако сам добро схватио, ти уствари закон оптужујеш за неваспитање ученика?

а што ниси позвала родитеље на разговор, предложила им да га здраво искаишају?

Ne, zabole me za njihovo (ne)vaspitanje, to je posao roditelja. Zakon treba da garantuje bezbednost i prava obe strane i profesora i ucenika, a vaspitavanjem neka se bavi onaj koji ga je pravio ;).

Kaze direktorka da stalno roditelji vise kod nje, majka place, otac prevrce ocima. Bila sam na zameni, nemam nameru jos i sa roditeljima da se maltretiram.

Подели на овим сајтовима

Заборављамо да овај мали несрећник има једва 15 година...

..еј..он је у НАТО бомбардовању им'о једва 2 године...

Koga to briga??? Izgovori izgovori..

Подели на овим сајтовима

KO kaze da su mladji slabiji...evo ovaj mali je mnogo mladji od svoje profesorke, pa joj je kuk polomio ;).

јесу, не морају физички да буду слабији да их неко врло лако изведе из такта емотивно или психички толико да ти узврате силом или чак да се самоповреде.

није, поломила је кук при паду.

није он крив што је жена већ у тим годинама потпуно крта и нееластична па се поломила ко порцеланска ваза.

а пошто смо само чули професоркину верзију и крајње претенциозан наслов и текст из новина, не и дечакову, мислим да не можемо на основу пола приче или генерализацијама и претходним искуствима да судимо ниједном учеснику.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1340744700' post='667836]

јесу, не морају физички да буду слабији да их неко врло лако изведе из такта емотивно или психички толико да ти узврате силом или чак да се самоповреде.

није, поломила је кук при паду.

није он крив што је жена већ у тим годинама потпуно крта и нееластична па се поломила ко порцеланска ваза.

а пошто смо само чули професоркину верзију и крајње претенциозан наслов и текст из новина, не и дечакову, мислим да не можемо на основу пола приче или генерализацијама и претходним искуствима да судимо ниједном учеснику.

Ma da, jadno dete nije dobro ocenilo silinu udarca, sram je bilo sto je krta ;).

Dobro, valja cuti i njegovu verziju, slazem se ;), ali ga to nikako ne opravdava.

Подели на овим сајтовима

"Мали несрећник"... Ко да је њему поломљен кук.

Није несрећник него волина обична. И сада треба да одговара за свој поступак заједно са родитељима.

Ма немој... Није он крив, он је само гурнуо низ степенице. Још поетски пишеш човече... Поломила се жена "ко порцеланска ваза"...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ne, zabole me za njihovo (ne)vaspitanje, to je posao roditelja. Zakon treba da garantuje bezbednost i prava obe strane i profesora i ucenika, a vaspitavanjem neka se bavi onaj koji ga je pravio ;).

Kaze direktorka da stalno roditelji vise kod nje, majka place, otac prevrce ocima. Bila sam na zameni, nemam nameru jos i sa roditeljima da se maltretiram.

чекај, пошто те боли уво за васпитање детета што би га онда тукла - само да би му вратила мило за драго, освете ради? пошто ту онда правде нема даље од реципроцитета.

друго, ударац се десио ван школе тако да са самом установом везе нема, нити законом који се тамо спроводи па ме чуди да то ниси приметила већ си се испројектовала да се ставиш у ситуацију да се то теби деси и то у школи. вероватно тај "праведнички" бес адреналином помрачује здрав резон и тунелизује перспективу?

можда си директорки требала да предложиш да предложи родитељима да га искаишају, пошто је на теби деловало?

Подели на овим сајтовима

aj da je rec o dedi, nego pricamo o starijoj zeni, kolko malouman treba biti pa dici ruku tj ehej nogu! na zenu i to jos stariju

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ма немој... Није он крив, он је само гурнуо низ степенице.

не спрдам се и јасно је за шта је дечко крив, ал не знам где си сад измислио степенице?

Подели на овим сајтовима

Ma da, jadno dete nije dobro ocenilo silinu udarca, sram je bilo sto je krta ;).

Dobro, valja cuti i njegovu verziju, slazem se ;), ali ga to nikako ne opravdava.

откуд ти то да сам га оправдавао?

онда сам сигуран да би ти боље оценила број и силину удараца каишем који су потребни да га казне?

имаш ли можда у виду бројку или меру којом би била задовољна?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...