Jump to content

Темперамент, карактер, личност

ВИЛМА

Препоручена порука

ама каналишите се.

употребите ту силну енергију, немојте је спречавати.

кад је спречавате настаје фрустрација, па онда кренемо и по околини да јашемо.

Милане не разумијем ово, можеш ли конкретно?

Подели на овим сајтовима

ама каналишите се.

Mene izvlači moj steper ili bilo koji sport. Eto, to sam primetila- sport je zakon za savladavanje besa.

мени је то само вентил, не значи да ми је решило ситуацију која ме обешњава.
Подели на овим сајтовима

ама каналишите се.

чек да цитирам нешто што сам малопре на пп написао.

бес је такве природе да се не може савладати, поготово што долази од ђавола. ако си раван ђаволу, имаш шансу да га испресавијаш, ал то тек кад победиш себе и своју слабост.

до тада, каналиши.

значи, слободно избаци тај бес из себе, нађи начин према личном афинитету.

разне су варијанте вентила: секс, конфронтација (у истини да останеш, никако у осветољубивости!), радост, теретана, трчање, испуштање вентила са неком пријатељицом/пријатељем који те неће подржати за будаласте ствари, алкохол помаже за једно вече, нешто паметно и конструктивно, дистанцирање од ситуације како би могао да је решиш (а не да побегнеш). вентили служе само да се отпусти притисак толико да може да се размишља, не да реше проблем.

тако ћеш и решити уједно и други проблем - страх од конфронтације живота. а добро ископај ЗАШТО се плашиш и решиће се само од себе, ко клупче одмотано.

укратко, престани да будеш жртва, ал не по цену да постанеш крвник. усмери се, употреби ту енергију, није ти безвезе дата.

знаш, неки људи су рођени кастрирани, неки се кастрирају временом по слободној вољи да би нешто друго завршили а неки нема шансе да искулирају јер им је то животна енергија и велика је јер може пуно да буде на корист себи и другима.

па ти оцени где си.

пошто си хришћанин, мислим да је добро да се РЕДОВНО исповедаш и причешћујеш и нема изговора да то не радиш. Бог је милостив и добрица а не кажњеничка колонија и нема тога што не опрашта, чак и некоме ко се не каје. неки пут даје Бог олакшање јер човек не може сам, а неки пут дода да увидиш да без Њега смо ништа јер ти треба помоћ.

исповест је добра јер ћеш се суочити сам са собом, само предлажем неког свештеника (не препоручујем ти монаха, ретки су они који иоле капирају лаички живот) ко може да те понесе и протресе. светиња причешћа је нешто непроцењиво остављено човеку у аманет, ретки заиста умеју тај неумерени дар да цене. сам Бог делује у теби, правећи од тебе бољег човека, а дајући ти снагу за ново сутра.

победићеш себе тако што ћеш каналисати ту своју велику енергију на корист себи и другима.

ал пази се самог себе, ал се и не плаши. бесмислено је седати на бицикл и педалати ако стално мислиш да ћеш да сломијеш врат и себи ускраћујеш задовољство ветра у коси и стајања на два точка, зар не?

брзину прилагодити путу, ако треба сићи са бицикла и раскрчити пролаз. исто тако, сићи и одморити по потреби јер имаш важније од себе - друге, ближње.

ја заступам став да су СВИ ближњи, невезано за афинитет према нечему: људи смо, пре свега. Бог нас је начинио браћом и сестрама, сви смо од два родитеља.

велико ћеш задовољство наћи онда у таквој рукотворини.

искрено, мислим да нема разлога за страх, поготово кад си обдарен таквим даром енергије, коју за сад погрешно каналишеш и одлази ти на бес и страх од живота јер је уствари не употребљаваш.

само те молим, немој околина да те трпи.

они могу много да поднесу, ал онда њима уписујеш тај бес као начин живота са којим не могу да се изборе, јер је туђ.

Подели на овим сајтовима

ама каналишите се.

Mene izvlači moj steper ili bilo koji sport. Eto, to sam primetila- sport je zakon za savladavanje besa.

Pa jeste da kratko traje ali se nekako izbaci ta negativnost. A trajno rešenje je sagledati svoj život, suočiti se sa frustracijama i promeniti sebe. Ali, ništa nije moguće bez Boga. Ja povilenim čim se jedan dan ne pomolim kako treba. Ko da me uhvati besnilo, bože me sačuvaj...sve mi krene naopako ako se redovno ne molim. Moram da priznam da sam mnogo kolebljiva u veri. Mislim da su Jehovini svedoci ostavili traga pa stalno nešto sumnjičim...daleko sam ja od pravog vernika kad sam ovakva kakva jesam... :group111:

P.S. sad sam pročitala tvoj post. Hvala ti. 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

ама каналишите се.

Невероватним стицајем околности живим на Бановом Брду и када треба да зајашем околину одем до хиподрома и мирна Бачка.

Подели на овим сајтовима

ама каналишите се.

Pa jeste da kratko traje ali se nekako izbaci ta negativnost. A trajno rešenje je sagledati svoj život, suočiti se sa frustracijama i promeniti sebe. Ali, ništa nije moguće bez Boga. Ja povilenim čim se jedan dan ne pomolim kako treba. Ko da me uhvati besnilo, bože me sačuvaj...sve mi krene naopako ako se redovno ne molim. Moram da priznam da sam mnogo kolebljiva u veri. Mislim da su Jehovini svedoci ostavili traga pa stalno nešto sumnjičim...daleko sam ja od pravog vernika kad sam ovakva kakva jesam... :group111:

па лепо, молитва је својеврсна исповест.

whatever works.  0212_rolleyes

не видим ништа лоше у сумњи и преиспитивању.

нема питања које је зло, нити одговора који те неће довести ближе истини.

само научи да постављаш питања, формулиши тачно оно што желиш да сазнаш ал на такав начин да не наводи на одговор него оставља ширину слободног избора.

Подели на овим сајтовима

ама каналишите се.

Јел може та енергија на "оно миле" , или ти јахање... 0212_rolleyes

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Evo, stalno sumnjičim u vezi svete Trojice. Čitala sam na forumu o tome, ali meni svejedno to nikako nije jasno. Ima tema o tome, ima sve, ali meni to ne ide u glavu. Nadam se da se niko neće uvrediti.

I buni me što se u Bibliji pominje da se ne smemo klanjati likovima pa onda posumnjam da ja to radim jer se klanjam ikonama. Eto, muči me to da li je ova vera prava.  0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Evo, stalno sumnjičim u vezi svete Trojice. Čitala sam na forumu o tome, ali meni svejedno to nikako nije jasno. Ima tema o tome, ima sve, ali meni to ne ide u glavu. Nadam se da se niko neće uvrediti.

I buni me što se u Bibliji pominje da se ne smemo klanjati likovima pa onda posumnjam da ja to radim jer se klanjam ikonama. Eto, muči me to da li je ova vera prava.  0212_rolleyes

Најлепше и најближе моме срцу појашњење у вези Свете Тројице сам нашао код св.Теофана Затворника.

Подели на овим сајтовима

ама каналишите се.

чек да цитирам нешто што сам малопре на пп написао.

бес је такве природе да се не може савладати, поготово што долази од ђавола. ако си раван ђаволу, имаш шансу да га испресавијаш, ал то тек кад победиш себе и своју слабост.

до тада, каналиши.

значи, слободно избаци тај бес из себе, нађи начин према личном афинитету.

разне су варијанте вентила: секс, конфронтација (у истини да останеш, никако у осветољубивости!), радост, теретана, трчање, испуштање вентила са неком пријатељицом/пријатељем који те неће подржати за будаласте ствари, алкохол помаже за једно вече, нешто паметно и конструктивно, дистанцирање од ситуације како би могао да је решиш (а не да побегнеш). вентили служе само да се отпусти притисак толико да може да се размишља, не да реше проблем.

тако ћеш и решити уједно и други проблем - страх од конфронтације живота. а добро ископај ЗАШТО се плашиш и решиће се само од себе, ко клупче одмотано.

укратко, престани да будеш жртва, ал не по цену да постанеш крвник. усмери се, употреби ту енергију, није ти безвезе дата.

знаш, неки људи су рођени кастрирани, неки се кастрирају временом по слободној вољи да би нешто друго завршили а неки нема шансе да искулирају јер им је то животна енергија и велика је јер може пуно да буде на корист себи и другима.

па ти оцени где си.

пошто си хришћанин, мислим да је добро да се РЕДОВНО исповедаш и причешћујеш и нема изговора да то не радиш. Бог је милостив и добрица а не кажњеничка колонија и нема тога што не опрашта, чак и некоме ко се не каје. неки пут даје Бог олакшање јер човек не може сам, а неки пут дода да увидиш да без Њега смо ништа јер ти треба помоћ.

исповест је добра јер ћеш се суочити сам са собом, само предлажем неког свештеника (не препоручујем ти монаха, ретки су они који иоле капирају лаички живот) ко може да те понесе и протресе. светиња причешћа је нешто непроцењиво остављено човеку у аманет, ретки заиста умеју тај неумерени дар да цене. сам Бог делује у теби, правећи од тебе бољег човека, а дајући ти снагу за ново сутра.

победићеш себе тако што ћеш каналисати ту своју велику енергију на корист себи и другима.

ал пази се самог себе, ал се и не плаши. бесмислено је седати на бицикл и педалати ако стално мислиш да ћеш да сломијеш врат и себи ускраћујеш задовољство ветра у коси и стајања на два точка, зар не?

брзину прилагодити путу, ако треба сићи са бицикла и раскрчити пролаз. исто тако, сићи и одморити по потреби јер имаш важније од себе - друге, ближње.

ја заступам став да су СВИ ближњи, невезано за афинитет према нечему: људи смо, пре свега. Бог нас је начинио браћом и сестрама, сви смо од два родитеља.

велико ћеш задовољство наћи онда у таквој рукотворини.

искрено, мислим да нема разлога за страх, поготово кад си обдарен таквим даром енергије, коју за сад погрешно каналишеш и одлази ти на бес и страх од живота јер је уствари не употребљаваш.

само те молим, немој околина да те трпи.

они могу много да поднесу, ал онда њима уписујеш тај бес као начин живота са којим не могу да се изборе, јер је туђ.

Ja se pronađoh,ali se trudim i trudim... :group111: Medo,pomogao si mi 0212_rolleyes

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

ама каналишите се.

Невероватним стицајем околности живим на Бановом Брду и када треба да зајашем околину одем до хиподрома и мирна Бачка.

па свратиш на форум  :group111: 0212_rolleyes

и мене шетња смири, само што то је то фуријски темпо који не може свако да прати а да се не умара. не умем да шетам кад сам сам, морам стално да се успоравам.

кад сам са другим, онда се трудим да прилагодим темпо хода.

Подели на овим сајтовима

Прочитај ову књигу, можда ће ти неке ствари бити јасније.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/StaracSiluan/StaracSiluan.htm

Мени је користила.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је овде проблем извесног духовног самољубља, да се не наљутите... Не мислим ништа лоше (кочите темпераменте сада).

Овако то испада:

Јасно је да постоје темперамети, то је недвосмислено доказано, као што постоје и боје очију и шећерна болест и ко зна шта још... И сад, ви то знате и исповедате - и треба исповедати, то добро чините -  али истовремено остајете непомирени са собом: ви себи не опраштате. Дакле, не само што тако Богу говорите да није требало да вас са тим крстом створи, него још мислите да бисте ви себе боље створили, него што је то Бог учинио. И ето како се од нека буде воља Твоја претвори у нека буде воља моја...

Не мислим да вам попујем, људи, али да бисте волели друге, не смете мрзети себе. Да бисмо исправили свој грех, морамо да прихватимо да смо грешни, јер смо слаби, и да се не надамо на себе (па да нам после, кад не успемо да се поправимо и поново у грех паднемо, буде криво), него само на Бога и на Његову милост.

Друго, ако вас људи воле, трпеће ваш крст, као што и ви трпите њихове крстове, јер смо ту да се тешимо једни другима и да носимо слабости једни других. Не треба се улепшавати на силу. Љубав подразумева увек мало патње, јер какав год човек био, он се у љубави (било које врсте) као на крсту распиње између МИ и ЈА. Ако је ваш темперамент и гнев некада и нагињање ка оном ЈА, благодарите Богу да то није од ваше воље, него од крста који носите. Тако да вас тај крст чува управо од греха - ето колико је Господ милостив према вама (а према нама, смиренима - ках, ках - није)

не замерите, али ето... било ми је жалосно ово што сам прочитао, колико вас све то погађа... смиравајмо се сви заједно. Можда некоме и ви служите на смирење, ко зна.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

I buni me što se u Bibliji pominje da se ne smemo klanjati likovima pa onda posumnjam da ja to radim jer se klanjam ikonama. Eto, muči me to da li je ova vera prava.  :group111:

Прочитај ову књигу, можда ће ти неке ствари бити јасније.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/StaracSiluan/StaracSiluan.htm

Мени је користила.

Hvala puno i tebi i Medi. Ja sam još mala beba po pitanju pravoslavlja, trebaće mi ovo. 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

I buni me što se u Bibliji pominje da se ne smemo klanjati likovima pa onda posumnjam da ja to radim jer se klanjam ikonama. Eto, muči me to da li je ova vera prava.  319.gif

ето, свака част. 319.gif :bla: 319.gif

ај сад пронађи тему ГДЕ ћеш да га поставиш и КОМЕ.  319.gif :group111:

не терам те, већ ти објашњавам да није само пуцати поента, већ усмерити пуцаљку у мету.  ekstra

иначе је бесмислено  dada

пс. не би било лоше да кренеш од теме поставите питање свештенику, ал мислим да ћеш боље проћи код Александра, теолога. можда је боље на оба, па види шта ти је боље 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...