Jump to content

Ateisti će pre ili kasnije vladati svetom?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Opet ti :D

Sa nisi upao u neku oksimoron sektu ili tako nešto?

:D

Problem je što dokaze nikada neće naći, ili će ismisliti svoje i verovatno otići u pogrešnom pravcu.

Кроз историју су много покушали доказати Бога. Пошто си неко ко тражи доказе, имаш схоластичаре и Тому Аквинског који су због таквих као ти ломили главу да пронађу доказе. 

Довољно је да погледаш око себе и схватиш да је Неко морао да направи овај свет и космос. 

Ево погледај овај снимак, није религијски јер говори о бројевима који се појављују у природи. За ово је потребан веома добар математичар :)

Подели на овим сајтовима

Сложио бих се са насловом теме. Атеисти и нихилисти ће владати светом, а као узрок томе може бити следећи светски рат.    Везано за Обаму. Није он никакав верник нити хришћанин, он је обичан лицемер баш као и сви пре њега. Америка верује у само једнога бога, име му је Луцифер. 

Evo bog čega je potrebno dislike dugme, šta na ovaj komentar drugo može da se kaže 

Подели на овим сајтовима

Сложио бих се са насловом теме. Атеисти и нихилисти ће владати светом, а као узрок томе може бити следећи светски рат. 

Ovo može biti, ali ne mora da znači. Poznajem neke koji misle da je ovo najbolje rešenje 3. svetski rat (ako može neki nuklearni) i da se poruši civilizacija, pa da krenemo iz početka. Ali o ovome drugi put

Везано за Обаму. Није он никакав верник нити хришћанин, он је обичан лицемер

Ne bih znao, mada da mi imamo nekog Obamu koji će da vodi politiku srbije a ne svoje stranke, da gleda naše interese, a ne interese Libije, Iraka, Irana, verovatno bi nam bilo bolje

баш као и сви пре њега

Sad baš svaki američki predsednik bio govedo?

Америка верује у само једнога бога, име му је Луцифер. 

Stvarno misliš ovo?

Подели на овим сајтовима

Довољно је да погледаш око себе и схватиш да је Неко морао да направи овај свет и космос. 

Prvo zašto neko velikim slovom?

Ajde da za početak pretpostavimo da je tako, mada nije, ali predpostavimo. Ko kaže da nas je Bog stvorio. Možda su se tamo negde 10 programera skupila isprogramirala simulaciju i pokrenuli, možda pojma nemaju da mi postojimo. Ti izjednačavaš pojam kreatora univerzuma i hrišćanskog boga, što nije baš isto.

I još jedna važna stvar, kako je nastao svemir mi ne znamo, ali to nije razlog da za to "okrivljujemo" Boga, nekada nismo znali ni kako munje nastaju, valjalo bi nešto i da se nauči iz istorije. Pusti nauci da se time bavi, a teolozima prepusti Boga i religiju. Da i još jednom ne znam zašto bi svemir morao neko da napravi?

Подели на овим сајтовима

Da i ova rečenica je sve samo ne dokaz i ako su zbog ove erčenice lomili glavu onda baš i nisu bistri. I mislim da će se većina ovde na forumu složiti da za postojanje BOga nema dokaza i da dokazi nisu suština hrišćanstva niti bilo koje religije, nego sama vera. 

Подели на овим сајтовима

Ti izjednačavaš pojam kreatora univerzuma i hrišćanskog boga, što nije baš isto.

Тачно тако. И то није интелектуално поштено. Шта год мислили о философским доказима о Божијој егзистенцији, они нам не могу доказати Свету Тројицу. Тај философски бог може да буде свашта, обична чвргица која је покренула космос. И хришћани би требали да престану са доказивањем Бога откривења на овакав начин. У откривеног Бога се верује - да се Он открио ПРВИ, а да смо га ми након тога познали. 

Подели на овим сајтовима

Prvo zašto neko velikim slovom?

Ajde da za početak pretpostavimo da je tako, mada nije, ali predpostavimo. Ko kaže da nas je Bog stvorio. Možda su se tamo negde 10 programera skupila isprogramirala simulaciju i pokrenuli, možda pojma nemaju da mi postojimo. Ti izjednačavaš pojam kreatora univerzuma i hrišćanskog boga, što nije baš isto.

I još jedna važna stvar, kako je nastao svemir mi ne znamo, ali to nije razlog da za to "okrivljujemo" Boga, nekada nismo znali ni kako munje nastaju, valjalo bi nešto i da se nauči iz istorije. Pusti nauci da se time bavi, a teolozima prepusti Boga i religiju. Da i još jednom ne znam zašto bi svemir morao neko da napravi?

Добро је рекао Давид у својим Псалмама за такве попут тебе: Рече безумник у срцу својем: нема Бога (Пс 14, 1)

Подели на овим сајтовима

Добро је рекао Давид у својим Псалмама за такве попут тебе: Рече безумник у срцу својем: нема Бога (Пс 14, 1)

Ček. Samo mi reci da li da ovo shvatim kao uvredu ili kao argument koji obara sve što sam gore napisao? Pošto je neuspelo u oba slučaja. 

Подели на овим сајтовима

Ček. Samo mi reci da li da ovo shvatim kao uvredu ili kao argument koji obara sve što sam gore napisao? Pošto je neuspelo u oba slučaja. 

Немој да се узбуђујеш. Давид није мислио на атеисте (у данашњем значењу те речи), јер тада нису ни постојали. Он безумницима назива оне који негирају Јахвеа, а верују у сијасет других богова. Такође, назива безумницима и оне који верују у Јахвеа а својим животом показују као да Он није ту, није присутан у њиховим животима.  

Подели на овим сајтовима

Хоћу рећи да си безумник, схвати како хоћеш.

Имаш опомену због овога. Три казнена поена у трајању од 15 дана.

Подели на овим сајтовима

Везано за Обаму. Није он никакав верник нити хришћанин, он је обичан лицемер баш као и сви пре њега. Америка верује у само једнога бога, име му је Луцифер. 

"I, jos jedan mason 33. stepena nam kaze .."Kada mason nauci da je kljuc ratnika pravila primena pokretaca zive moci, naucio je tajnu svog zanata. Uzavrela energija Lucifera nalazi se u njegovim rukama i pre nego sto uzmogne da kroci tamo ili ovamo mora da dokaze da pravilno primenjuje tu svoju energiju." Dakl energija Lucifera, dakle demonska energija. Treba nesto da bude sa cime treba da bude upucen svaki mason. I to je upravo ona energija koju su koristili drevni Druidi. Oni su znali da komuniciraju sa demonima i da njihovu energiju usmeravaju, odnosno oni su bili ti kanali preko koji ce ti Bogovi odnosno demoni moci da deluju." - Miroljub Miki The King Petrovic

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...