Jump to content

Ateisti će pre ili kasnije vladati svetom?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Добро је рекао Давид у својим Псалмама за такве попут тебе: Рече безумник у срцу својем: нема Бога (Пс 14, 1)

"Zašto bezbožnici žive? Stare? I bogate se? Seme njihovo stoji tvrdo pred njima zajedno s njima, i natražje njihovo pred njihovim očima. Kuće su njihove na miru bez straha, i prut Božji nije nad njima.  Bikovi njihovi skaču, i ne promašuju; krave njihove tele se, i ne jalove se.  Ispuštaju kao stado decu svoju, i sinovi njihovi poskakuju.  Podvikuju uz bubanj i uz gusle, vesele se uza sviralu. Provode u dobru dane svoje, i za čas silaze u grob. A Bogu kažu: Idi od nas, jer nećemo da znamo za puteve tvojeŠta je svemogući da mu služimo? I kakva nam je korist, da mu se molimo? Gle, dobro njihovo nije u njihovoj ruci; namera bezbožnička daleko je od mene.  Koliko se puta gasi žižak bezbožnički i dolazi im pogibao, deli im muke u delu svom Bog? Bivaju kao pleva na vetru, kao prah koji raznosi vihor?  Vide li svojim očima pogibao svoju, i piju li gnev Svemogućeg?  Jer šta je njima stalo do kuće njihove nakon njih, kad se broj meseca njihovih prekrati?  Eda li će Boga ko učiti mudrosti, koji sudi visokima? Jedan umire u potpunoj sili svojoj, u miru i u sreći. A drugi umire ojađene duše, koji nije uživao dobra. Obojica leže u prahu, i crvi ih pokrivaju. 

... Nije li Bog na visini nebeskoj? Pogledaj gore zvezde, kako su visoko. Ali ti kažeš: Šta zna Bog? Eda li će kroz tamu suditi?  Oblaci Ga zaklanjaju, te ne vidi; hoda po krugu nebeskom...  Govorahu Bogu: Idi od nas. Šta bi im učinio Svemogući?  A On im je napunio kuće dobra. Ali namera bezbožnička daleko je od mene.  Videće pravednici i radovaće se, i bezazleni podsmevaće im se. Da, još nije uništeno dobro naše, a ostatak je njihov proždrao oganj.  Složi se s Njim i pomiri se; tako će ti biti dobro.  Primi iz usta Njegovih zakon, i složi reči Njegove u srcu svom. Ako se vratiš k Svemogućem, opet ćeš se nazidati, ako udaljiš od šatora svojih bezakonje, Tada ćeš metati po prahu zlato i ofirsko zlato po kamenju iz potoka. I Svemogući biće ti zlato i srebro i sila tvoja. Jer ćeš se tada radovati o Gospodu, i podignućeš k Bogu lice svoje. Molićeš Mu se, i uslišiće te, i zavete svoje izvršićeš. Šta god naumiš, izlaziće ti; i na putevima tvojim svetliće videlo." Књига о Јову.

Подели на овим сајтовима

Ovo može biti, ali ne mora da znači. Poznajem neke koji misle da je ovo najbolje rešenje 3. svetski rat (ako može neki nuklearni) i da se poruši civilizacija, pa da krenemo iz početka. Ali o ovome drugi put

То је можда и циљ. Да ли САД напада исламски свет и уводи своју демократију ради тога? Муслимана је велики број и тешко се одричу вере. Хришћани се лакше могу преобразити у атеисте. 

Ne bih znao, mada da mi imamo nekog Obamu koji će da vodi politiku srbije a ne svoje stranke, da gleda naše interese, a ne interese Libije, Iraka, Irana, verovatno bi nam bilo bolje

А Америци је боље? Ја негде видех да им није баш лепо. Обама је добар само у реторици. 

Sad baš svaki američki predsednik bio govedo?

Скоро сваки. 

Stvarno misliš ovo?

Када сам рекао Америка, мислио сам на државу, народ не верује у тог бога, мада и то је под знаком питања. 

Prvo zašto neko velikim slovom?

Због мог поштовања према Богу. 

Ajde da za početak pretpostavimo da je tako, mada nije, ali predpostavimo. Ko kaže da nas je Bog stvorio. Možda su se tamo negde 10 programera skupila isprogramirala simulaciju i pokrenuli, možda pojma nemaju da mi postojimo. Ti izjednačavaš pojam kreatora univerzuma i hrišćanskog boga, što nije baš isto.

Зашто није исто? У Библији пише да је Бог створио свет и космос? Да ли је Библија хришћанска књига? 

Да, Бог је нас створио. Погледај снимак који сам ставио, можда ти буде јасније, човек је много сложенији. 

I još jedna važna stvar, kako je nastao svemir mi ne znamo, ali to nije razlog da za to "okrivljujemo" Boga, nekada nismo znali ni kako munje nastaju, valjalo bi nešto i da se nauči iz istorije. Pusti nauci da se time bavi, a teolozima prepusti Boga i religiju. Da i još jednom ne znam zašto bi svemir morao neko da napravi?

Зато што такву сложену структуру мора неко направити, не може настати сама од себе. 

Много научника је веровало и верује у Бога. 

Подели на овим сајтовима

"I, jos jedan mason 33. stepena nam kaze .."Kada mason nauci da je kljuc ratnika pravila primena pokretaca zive moci, naucio je tajnu svog zanata. Uzavrela energija Lucifera nalazi se u njegovim rukama i pre nego sto uzmogne da kroci tamo ili ovamo mora da dokaze da pravilno primenjuje tu svoju energiju." Dakl energija Lucifera, dakle demonska energija. Treba nesto da bude sa cime treba da bude upucen svaki mason. I to je upravo ona energija koju su koristili drevni Druidi. Oni su znali da komuniciraju sa demonima i da njihovu energiju usmeravaju, odnosno oni su bili ti kanali preko koji ce ti Bogovi odnosno demoni moci da deluju." - Miroljub Miki The King Petrovic

Мислиш да сам присталица овога човека? 

Подели на овим сајтовима

Мислиш да сам присталица овога човека? 

Uopste ne zelim da mislim bilo sta vezano tvoje stavove po ovim pitnajima. Ovo sam samo okacio kao intermeco. Razonode radi. I ako vec godinama isticem negativnu aktivnost mnogih prezvitera i igumana da ga pozivaju po manastirima i prave sablazan on je meni nepresusni izvor smeha. Antistres doza za svaki dan.

Подели на овим сајтовима

Због мог поштовања према Богу. 

Ako si iz poštovanja nepismen onda OK.

Када сам рекао Америка, мислио сам на државу, народ не верује у тог бога, мада и то је под знаком питања. 

Država "veruje" u ono u šta veruje svaka druga, svojim interesima. 

Зашто није исто? У Библији пише да је Бог створио свет и космос? Да ли је Библија хришћанска књига? 

Ovo bi ostavio nekom stručnijem da ti objasni. Ali ukratko hrišćanski bog je mnogo složenija pojava od tog pukog tvorca univerzuma.

Да, Бог је нас створио. Погледај снимак који сам ставио, можда ти буде јасније, човек је много сложенији. 

E ovo je najzanimljivije, složenost objašnjavaš time da je neko to morao da stvori, lepo. Preporučio bih vraćanje u osnovnu školu, časovi biologije.

Зато што такву сложену структуру мора неко направити, не може настати сама од себе.  Много научника је веровало и верује у Бога. 

Ne mora opet osnovna škola, ali da se distanciram nisam rekao nije ili nemože. Postoji verovatnoća i za tako nešto.

A što se naučnika tiče, većina ne veruje, ali to je i najmanje bitno. Ali u naučnim radovima i oni koji veruju ne mogu da se oslanjaju na njega, kada traže objašnjenje neke pojave niko se neoslanja na objašnjenje "to je Bog uradio"., već će da nastave da traže dokle got ne nađu.

Подели на овим сајтовима

Uopste ne zelim da mislim bilo sta vezano tvoje stavove po ovim pitnajima. Ovo sam samo okacio kao intermeco. Razonode radi. I ako vec godinama isticem negativnu aktivnost mnogih prezvitera i igumana da ga pozivaju po manastirima i prave sablazan on je meni nepresusni izvor smeha. Antistres doza za svaki dan.

Значи и ја представљам исто антистрес дозу што сам рекао да Америка верује у ђавола? 

Ako si iz poštovanja nepismen onda OK.

Не нисам, научен сам да се Бог пише великим. Свуда, па и овде видећеш Бога, Светог Духа, Свету Тројицу са великим словима. 

Država "veruje" u ono u šta veruje svaka druga, svojim interesima. 

Да, али онај који нуди те интересе је онај бог којег сам споменуо. Чуо си за продавање душе, нешто слично томе. 

Ovo bi ostavio nekom stručnijem da ti objasni. Ali ukratko hrišćanski bog je mnogo složenija pojava od tog pukog tvorca univerzuma.

Не разумем шта хоћеш да кажеш са том разликом о хришћанском Богу и пуком творцу? Тај творац је само створио све и то је то, ништа друго. Ваљда је познато да је хришћански Бог створио све, не разумем шта хоћеш да кажеш. 

E ovo je najzanimljivije, složenost objašnjavaš time da je neko to morao da stvori, lepo. Preporučio bih vraćanje u osnovnu školu, časovi biologije.

Биологије? Не, него Дарвина. Биологија чак иде на страну о постојању Бога. Ако је таква структура као нпр. ДНК-а могао настати случајно, онда ће случајно од моје куће настати дворац. Дарвин је изнео само једну теорију која се ни данас не може доказати. 

Познајем прилично солидно биологију и она само говори да је све то Неко морао направити, испрограмирати. 

Ne mora opet osnovna škola, ali da se distanciram nisam rekao nije ili nemože. Postoji verovatnoća i za tako nešto.

A što se naučnika tiče, većina ne veruje, ali to je i najmanje bitno. Ali u naučnim radovima i oni koji veruju ne mogu da se oslanjaju na njega, kada traže objašnjenje neke pojave niko se neoslanja na objašnjenje "to je Bog uradio"., već će da nastave da traže dokle got ne nađu.

Проблем је што никад не нађу. Исак Њутн, Никола Тесла, Блез Паскал и други су веровали у Бога. 

Подели на овим сајтовима

Тачно тако. И то није интелектуално поштено. Шта год мислили о философским доказима о Божијој егзистенцији, они нам не могу доказати Свету Тројицу. Тај философски бог може да буде свашта, обична чвргица која је покренула космос. И хришћани би требали да престану са доказивањем Бога откривења на овакав начин. У откривеног Бога се верује - да се Он открио ПРВИ, а да смо га ми након тога познали. 

Пошто је тема везана за атеисте, нормално је да ће се на разне начине одбранити став верника.

У расправи са атеистима мора постојати доказивање Бога. Атеисти не знају за спознају Бога, јер је за то потребно искуство. Код доказивања износиш само чињенице које говоре о Богу. 

Подели на овим сајтовима

Duska, on 29 Mar 2013 - 18:11, каже: Ako neko vjeruje ne treba da trazi dokaz svoje vjere-to nije vjera, zar ne??? Ako u nesto bezuslovno vjerujes onda ti dokazi nisu potrebni-ti VJERUJES... A jel znate vi da postoje ljudi kojima je tesko da poveruju, pa traze neke dokaze da bi mogli da prihvate Boga, jer je za njih to apstraktno? Sta je cudno u tome, vama je lako da verujete, njima nije? Nije ovde pitanje da li veruje neko ili ne, nego da li trazi neke dokaze da bi potkrepio svoju veru. Imam osecaj kad citam vase komentare kao da citam nekog vrlo ekstremnog, samo me zanima koji je problem u pitanju.

Нико екстреман није у питању .smesko. Само није ми логично да ако неко ВЈЕРУЈЕ да мора да тражи доказе да би наставио да вјерује или да би чвршће вјеровао??? Не разумијем Вас баш шта сте хтјели рећи-зашто вјерницима требају докази о постојању Бога??? Да би поткријепили своју вјеру-мислите да би наставили вјеровати?? Не разумијем...  molimoli

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Не нисам, научен сам да се Бог пише великим. Свуда, па и овде видећеш Бога, Светог Духа, Свету Тројицу са великим словима. 

To je Ok, i to shvatam i jeste tako. ALli se reč neko ne piše velikim slovom, ali sve jedno ostavimo se gramatike.

Да, али онај који нуди те интересе је онај бог којег сам споменуо. Чуо си за продавање душе, нешто слично томе. 

Nemam komentar na ovo.

Не разумем шта хоћеш да кажеш са том разликом о хришћанском Богу и пуком творцу? Тај творац је само створио све и то је то, ништа друго. Ваљда је познато да је хришћански Бог створио све, не разумем шта хоћеш да кажеш. 

Da ako postoji tvorac, ne znači da postoji hrišćanski bog jednostavno.

Биологије? Не, него Дарвина. Биологија чак иде на страну о постојању Бога. Ако је таква структура као нпр. ДНК-а могао настати случајно, онда ће случајно од моје куће настати дворац. Дарвин је изнео само једну теорију која се ни данас не може доказати.  Познајем прилично солидно биологију и она само говори да је све то Неко морао направити, испрограмирати. 

Koliko si samo ovde izneo gluposti da to nije normalno. Darvinova teorija ne kaže kako je nastao DNK niti kako je nastao život već kako se razvijo.

Ovaj deo "je samo teorija", govori koliko shvataš i koliko znaš o nauci uopšte. Ovako ovo slučajno i dvorac nema veze jedno sa drugim, postoji i onaj eksperiment sa simuliranjem uslova na zemlji u vreme nastanka života.

A koliko znaš o biologiji solidno govori podatak da misliš da Darvinova teorija govori o tome kako je DNK i život nastao. Ne znam ni zašto se uopšte raspravljam sa tobom.

Vrv si neko trol ili možda nečiji multi-acc, jer ako je sv ovo što si napisao stvarno tvoje mišljenje onda nemam reči 

Подели на овим сајтовима

Нико екстреман није у питању .smesko. Само није ми логично да ако неко ВЈЕРУЈЕ да мора да тражи доказе да би наставио да вјерује или да би чвршће вјеровао??? Не разумијем Вас баш шта сте хтјели рећи-зашто вјерницима требају докази о постојању Бога??? Да би поткријепили своју вјеру-мислите да би наставили вјеровати?? Не разумијем...  molimoli

Kada bi imali našli, postojali dokazi o postojanju Boga, da li mislite da bi se sve ovo što sada radite zvala vera?

Подели на овим сајтовима

Пошто је тема везана за атеисте, нормално је да ће се на разне начине одбранити став верника. У расправи са атеистима мора постојати доказивање Бога. Атеисти не знају за спознају Бога, јер је за то потребно искуство. Код доказивања износиш само чињенице које говоре о Богу.

Тачно тако! 138999

• Волим 1

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Подели на овим сајтовима

Kada bi imali našli, postojali dokazi o postojanju Boga, da li mislite da bi se sve ovo što sada radite zvala vera?

Стварно не разумијем шта хоћете рећи са овим??? Када би имали нашли-шта би то требало значити?

Подели на овим сајтовима

To je Ok, i to shvatam i jeste tako. ALli se reč neko ne piše velikim slovom, ali sve jedno ostavimo se gramatike.

Да знам, али пошто говорим о Богу онда је Он Неко. Ни он се не пише великим, али када се говори о Богу онда да. 

Da ako postoji tvorac, ne znači da postoji hrišćanski bog jednostavno.

Разумем сад. У реду је. 

Koliko si samo ovde izneo gluposti da to nije normalno. Darvinova teorija ne kaže kako je nastao DNK niti kako je nastao život već kako se razvijo.

Ovaj deo "je samo teorija", govori koliko shvataš i koliko znaš o nauci uopšte. Ovako ovo slučajno i dvorac nema veze jedno sa drugim, postoji i onaj eksperiment sa simuliranjem uslova na zemlji u vreme nastanka života.

A koliko znaš o biologiji solidno govori podatak da misliš da Darvinova teorija govori o tome kako je DNK i život nastao. Ne znam ni zašto se uopšte raspravljam sa tobom.

Vrv si neko trol ili možda nečiji multi-acc, jer ako je sv ovo što si napisao stvarno tvoje mišljenje onda nemam reči 

Чудно, ја научен да теорија еволуције говори како је живот настао. Или су ми професори били лоши или је књига из које сам учио. Добро се сећам слика о праживотној Земљи па онда појава неких супа, чорба где су се јавили сложени биомолекули. Мада постоје разне теорије о томе, неки кажу да је живот на Земљи настао тако што су пале неке комете које су дошле ван сунчевог система. Мада су и оне настале у некој супи. 

Кад смо код симулирања, да ниси заборавио на једну битну ствар код тога? :)

Подели на овим сајтовима

Чудно, ја научен да теорија еволуције говори како је живот настао. Или су ми професори били лоши или је књига из које сам учио. Добро се сећам слика о праживотној Земљи па онда појава неких супа, чорба где су се јавили сложени биомолекули. Мада постоје разне теорије о томе, неки кажу да је живот на Земљи настао тако што су пале неке комете које су дошле ван сунчевог система. Мада су и оне настале у некој супи. 

TE govori samo kako se jedna vrsta prilagođava okruženju u kome se načazi, kako s ebori sa ostalim za opstanak, a kao proizvod svega toga kako se menja i kako vremenom stvara nove vrste. 

Подели на овим сајтовима

Čak i da nisu u pitanju naučni dokazi, šta bi ti odgovorila da te neko pita zašto veruješ baš u hrišćanske tvrdnje, a ne (na primer) u islamske ili paganske?

Вјерујем у хришћанске тврдње-јер вјерујем... Кад год сам отишла у цркву и помолила се и присуствовала литургији била сам испуњена неким миром кад год ми је било тешко послије молитве ствари би биле боље...  Не желим објашњавати своју вјеру у Господа, ја знам како и кад сам га спознала... Није потребно да то дијелим ни са ким, али чврсто вјерујем у Њега... Јадни су они који траже доказе да би вјеровали. Доказе никада пронаћи неће и остаће код очију слијепи...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...