horatio Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Pa kapitalizam je nastao nakon "levice" odnosno levirarskog nacinja misljenja o kapitalu, radu, protoku istog. Naravno to se istorijski ne moze nazvati levicom ali je identican nacin misljenja po tim pitanjima. Već je kasno, ali da li bi mogao da pojasniš?Nije mi baš jasno šta želiš reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Već je kasno, ali da li bi mogao da pojasniš?Nije mi baš jasno šta želiš reći. Zelim reci da je levicarski nacin misljenja o kapitalu i oste ljudskom drustvu mnogo slicniji ako vec ne identican onom nacinu misljenja koji je bio dominantan pre pojave kapitalizma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Dugačak je to period, ali vjerovatno misliš na Platona i interpretacije slične Poperovoj...no, nevažno - želio sam reći da su i liberalizam i socijalizam dio istog projekta koji se najčešće označava kao prosvetiteljski, te da idu u paketu. Ne mora značiti da postoji samo jedan ispravan odgovor. Problem je kada se nekome ili nečemu zalijepi etiketa kako bi to bilo u startu diskreditovano, a tako smo najčešće svi na gubitku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Dugačak je to period, ali vjerovatno misliš na Platona i interpretacije slične Poperovoj...no, nevažno - želio sam reći da su i liberalizam i socijalizam dio istog projekta koji se najčešće označava kao prosvetiteljski, te da idu u paketu. Ne mora značiti da postoji samo jedan ispravan odgovor. Problem je kada se nekome ili nečemu zalijepi etiketa kako bi to bilo u startu diskreditovano, a tako smo najčešće svi na gubitku. Mislim i na Platona i na Poperovu definiciju istoricizma ali i na opstu memu odnosno shvatanje kapitala i sticanja istog koji je bio prisutan u umovima ljudi pre kapitalizma a koji je veoma slican shvatanjima levicara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Ali prije moderne se ne može govoriti o kapitalu, agrarnoj revoluciji, industrijskoj revoluciji, tehnološkoj revoluciji, podjeli rada, najamnom radu kao dominantnom obliku rada....nebitno, uglavnom za mene stavljanje etiketa ljevičar, socijalista i sl. nema nikakav negativan predznak, zapravo ti termini i ne znače previše.Ako jedan veliki dio čovječanstva vidi neke stvari kao problem i te probleme pokušava riješiti - to je dovoljan indikator da se i ja zamislim nad tim (ljevičarskim načinom mišljenja i tim problemima). Kao i nad anarho kapitalizmom uostalom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Ali prije moderne se ne može govoriti o kapitalu, agrarnoj revoluciji, industrijskoj revoluciji, tehnološkoj revoluciji, podjeli rada, najamnom radu kao dominantnom obliku rada....nebitno, uglavnom za mene stavljanje etiketa ljevičar, socijalista i sl. nema nikakav negativan predznak, zapravo ti termini i ne znače previše.Ako jedan veliki dio čovječanstva vidi neke stvari kao problem i te probleme pokušava riješiti - to je dovoljan indikator da se i ja zamislim nad tim (ljevičarskim načinom mišljenja i tim problemima). Kao i nad anarho kapitalizmom uostalom. Naravno da se ne moze govoriti o teorijskom konceptu kapitala onakvom kakvim ga znamo nakon moderne ali se mozoe govoriti o bazi iz koje je taj pojam izveden. Dakle o novcu, vrednosti robe, ceni itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Osim toga, mladi su idioti, kada budete imali decu znaćete sami. U onom trenutku kada uđu u pubertet pa sve dokle ne napuste tu fazu oni su idioti. Volim ih, ali su idioti. А ти беше имаш своју децу па знаш да је тако !? Осим тога, што се лепо ко човек не испљускаш ладном водом и добро расаниш пре него седнеш за комп. и почнеш да намигујеш на крају оваквог ............... Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Da bre, gde njega za idola .... .smeha. Pa nazvali su ga saljivdzije Bog znaci dobacio je do idola Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Ti si majka, ti nisi otac. Za vas žene vaša deca su uvek najbolja, svejedno šta oni uradili. Za nas muškarce naša deca su generalno najlošija. Mi muškarci znamo da moramo da šutnemo svoju decu da bi nešto dospeli, da bi bili dovoljno razumni i jaki da se u svetu održe. Osim toga, nemamo volju da se sklanjamo svojoj deci. Mi svoju decu "žderemo" poput Zevsa koji je pojeo svoju decu jer nije hteo da im prepusti mesto.. Mladi vuk mora mnogo šta da učini da bi zamenio starog vuka, dotle ima da sluša starog vuka. Ja imam dva mala sina a oni imaju autoritet samo u Hristu , da poludis od srece Dragi је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Teško je biti Hrišćanin u ovakvom društvu,odnosno biti prihvaćen. Kad ti je najači lik vladika Nikolaj,o čemu da pričaš s nekim kome je ulazak na Farmu najveći dogadjaj u godini... Teže je bilo biti hrišćanin u vreme kada su ih ubijali, progonili, bacali lavovima. Šta je to što je danas teško? I nije suština da mi hrišćani budemo prihvaćeni, već da mi prihvatimo druge uprkos tome što mislimo da su ili u grehu ili u bludu ili na pogrešnom putu. Na nama je da im prenesemo radosnu vest i da ih upoznamo sa divnom ličnošću Isusa Hrista. Dobro je u stvari biti ne prihvaćen Драшко and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Ivica Dačić idol mladima? Haha, dobar vic. Setimo se zadnje ankete, tada pod DS-vladi ako se ne varam, kada su mladi imali idole sve u Crkvi.. Osim toga, mladi su idioti, kada budete imali decu znaćete sami. U onom trenutku kada uđu u pubertet pa sve dokle ne napuste tu fazu oni su idioti. Volim ih, ali su idioti. Dakle, svejedno koga imali za uzore, ne smeju se uzimati sasvim ozbiljno. Pa, to nije baš lijepo! Ja mogu samo da se čudim i hvalim Gospoda svaki dan što mi je dao moju djecu, te da pokušam da budem dostojan uloge koja mi je povjerena. Kada mi budemo bolji, hristoljubiviji i hristočežnjiviji - djeca a i društvo generalno će nam biti bolje. Nisu naša djeca birala tu vlast, već mi. Kada bismo "živjeli u istini", vjerovatno naša djeca ne bi tražila druge uzore do nas. Upravo, djecu treba shvatati vrlo ozbiljno, a onda ne treba brinuti koga će uzimati za uzore, jer ako imaju dobar primjer kod kuće, uglavnom neće izabrati pogrešne ljude za uzore. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Ево вам оригинални извештај па видите да ли се из њега могу извући овакви закључци као из уводног текста (ово питање не важи за оне који имају фашистички став да ништа у Србији не ваља). Неки од извора са којих су испитивачи сакупљали податке су, благо речено, под знаком питања: "У литератури (?!?) се може пронаћи да многе навијачке групе себе сматрају чуварима традиције, вере и националног идентитета (http://pescanik.net/2012/09/navijaci-huligani-i-novi-fasizam/ приступљено 25.02.2013.), али ово истраживање се првенствено бавило интеракцијом вредности и културе, те није могуће рећи да матуранти који се баве спортом и који прате спорт на тај начин показују и свој национализам, ксенофобију, религиозност, те је за добијање оваквих резултата потребно обавити посебно истраживање." "Са друге стране, и анализа идола је показала да су не и благим традиционалистима идоли особе које се могу због врсте музике коју певају више везати за традиционализам, те су узори ученика са либералнијом оријентацијом и певачи фолк музике Шабан Шаулић, Светлана Цеца Ражнатовић и Јелена Карлеуша." nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Netrpeljivost je najmanje izražena kod maturanata u Vojvodini pa tako i treba :10900: Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Ево вам оригинални извештај па видите да ли се из њега могу извући овакви закључци као из уводног текста 138999 likefaceeeeeeee пс. ....чини ми се и сама истраживачка екипа се својски потрудила да својим извештајем остави довољно слободног простора за кројење оваквих закључака. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Pogledala originalni izveštaj; istraživanje je metodološki dobro izvedeno. Inače, generalno nemamo maturante koji imaju izraženo tradicionalističko ili izraženo liberalno stanovište, većina ima izmešane stavove, samo blago naginju jednoj ili drugoj strani. Pre bih rekla da tinejdžeri podjednako ne čitaju, ne zanimaju ih baš preterano kulturni sadržaji, najviše vole da se druže sa vršnjacima i da "vise" na internetu. To i nije neki epohalan zaključak A ko su im idoli je samo odraz njihove neobaveštenosti i trenutnih okolnosti: koga uopšte znaju. Najbolje mi je bilo da im je jedan od idola Bob Marli; ako se dobro sećam, baš u tim godinama je on bio i moj idol R.Žiskar and nana је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука