JESSY Написано Март 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2014 ali kako da mu kazem takvu istinu? консултоваћеш се са дечијим психологом.... Crnokosa, Лидија Миленковић and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Pre nekoliko dana sam čitala ovu temu.Danas sam videvši ovu sliku na jednom sajtu potražila prevod i priču o njoj. Ovde je link za ceo tekst: http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/987829-srceparajuce-majka-na-grobu-bebe-posula-pesak-da-bi-stariji-brat-mogao-da-se-igra-foto-video "Par meseci nakon sahrane, Ešli je u spomen Rajanu, unutar mermernog nadgrobnog spomenika, napravila bazenčić s veštačkim plavim peskom, u kojem će Taker moći da se igra i na specifičan, detinji način ispolji svoju žalost za prerano preminulim batom" Zero and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ala ste puni patetike, a krijete se kao iza pedagogije, a neko cak pominje i psihologiju. Stvar je jednostavna.Detetu se kaze sta jeste, a dete se pusti licemernih obicaja odraslih.Dete ce samo da prozivi taj dogadjaj, a deca su zilavija nego sto vi ovde predstavljate. To sto ce vama da bude neprilicno neko ponasanje deteta, to je vas problem. Npr dete ce iako je bilo vezano ukljuciti TV i gledati neku svoju seriju, cak i humoristicku. Dete nastavlja i sastavlja svoj zivot , a ne vas.Dosta vise sa tim tumacenjem deteta kao kucnog ljubimca koji dobija vasu paznju a treba da oduzi to. Izem svako svesteno lice koje vas savetuje drugacije. Deca su prirodnija od vas ako ih vec do sada niste zagadili zabranama i patetikom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ја сматрам да детету које је довољно велико да може да разуме треба одма рећи истину .Ако детету нисте казали одма истину већ се крије од њега , после може доћи до проблема јер дете може поставити неугодна питања и да пита што ми то нисте одма рекли или што сте то крили од мене . Crnokosa је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 @@Crnokosa, Ovo nije prvi put da čujem za takvu situaciju. I uvek se rastužim. Kako roditelj može da zaboravi na svoje dete. Meni je jako teško palo kad su se moji roditelji razveli, a imala sam 20 godina i redovno sam se viđala sa ocem. Ali te stvari se dešavaju. I šta ćeš. Pretpostavljam da ste pokušali da funkcionišete i nije išlo. Možda je i bolje dobar razvod, nego loš brak. Neke kontakte zbog deteta bi trebalo da imate, i potrudite se da budu korektni. Kada dođe do razvoda, potrebno je oko tri godine da se strasti smire i da se odnosi malo srede. Takođe pretpostavljam da ćete oboje naći nove partnere, pošto ste mladi. A do tada, uvek postoji neka muška figura u životu deteta, bio to otac, dede, stričevi, ujaci, neki rođaci koji će se naći da pomognu majci. A kako ćeš mu objasniti? Pa, mislim da jedino što treba da izbegneš je da se ponašaš kao da otac ne postoji, da se ne pominje. Za ostalo stvarno zavisi od situacije kakva bude. Verovatno će ga zainteresovati više u određenom uzrastu, npr. oko 3-5 godine i u pubertetu, ali to pričam samo iz teorije, maleni je tvoj sin, i znaćeš kako da postupiš kada dođe vreme. Puno ljubaca za tebe i tvoju porodicu Crnokosa and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Npr dete ce iako je bilo vezano ukljuciti TV i gledati neku svoju seriju, cak i humoristicku. A ovo bi trebalo da znači da je dijete iskopčano zar ne? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ja ne znam sta cu da kazem sinu u vezi svog oca... Cesto razmisljam o tome. Kazu mi kazi detetu istinu. Koju istinu da mu kazem, da otac dva meseca nije ni pitao za njega?! A bili smo u kontaktu zbog nekih papira, nije ni pomenuo sina. Dete nije imalo oca od početka ili ga i ne pamti, onda nema ko ni da mu nedostaje... tako da ti je to prilično lakše nego da je stariji i više ga pamti. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Ja ne znam sta cu da kazem sinu u vezi svog oca... Cesto razmisljam o tome. Kazu mi kazi detetu istinu. Koju istinu da mu kazem, da otac dva meseca nije ni pitao za njega?! A bili smo u kontaktu zbog nekih papira, nije ni pomenuo sina. Koje su ovo gluposti? Ti da mislis vise na dete a manje na sebe i kako sve to izgleda, ne bi postavljala ovakvo pitanje. Dakle dete na prvom mestu. Onda treba ponistiti tvoj izbor za oca, posto ocigledno da biras po nekom drugom principu, koji je negativan po dete. Ponistavanje se vrsi tako sto moras vise da se trudis da prikrijes ili pokrijes aktivnosti i neaktivnosti oca. Ovo obuhvata sledece: -Organizovanje vidjenja, cak i kad ne postoji inicijativa ili zelja oca. Nadgledanje, huskanje, forsiranje formiranja veze, cak i kad je samo jednostrana , od strane deteta. Ovako se ne pravi lazna slika, kako se cini na prvi pogled, dete ionako pokupi sve iracionalno, tako da nece tu biti problema. Omogucavanje detetu uvid u oba rodna modela.To znaci neko mora od starijih muskih, pozeljno u vezi, da pokaze detetu kako se zivi i iz ugla muskarca. Izbaciti iz glave rec fer, koja je otrov modernih zena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 консултоваћеш се са дечијим психологом.... sa ovim se slazem. Bolje sa psihologom na vreme nego sa psihijatrom kasnije (kod decijeg psihijatra to nije samo onda kad je sve otislo u nepovrat i u hronicno) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 A zar nije bolje za dete da nema nikakvog oca nego kretena koji ga ne želi? Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ajd otvori temu o tome, ali moje misljenje iz prakse je da je bolje da ima kakav takav odnos sa ocem, makar i nikakav. Dete ce malo da idealizuje, to stoji.Ali zbog svoje potrebe, ne samo zbog zelje. Sa druge strane, se pokrivaju neadekvatna ponasanja oca.Tako da uopste nije retko da ide i zahtev za igranje sa detetom od strane majke upucen ocu. Jednostavno nije, zato sto to povlaci da se nikad ne raskida neka emotivna veza izmedju oca i majke, a naravno da majka to zeli, i zbog sebe i zbog svoje zelje prema svom detetu, gde joj reakcije oca izgledaju neprijateljske. Ali nakaradno ili ne, ti pokusaji nekad i uspu.Mnogo bolje kad uspu, makar i bili prisilni (a drvendekastim muskarcima je to nekad i jedini pristup). Dete ce sutra razlikovati oca od tate (ako postoji muz od majke), i naravno biti povezanije sa tatom nego sa ocem, ali i to nije lak teret za dete. Ne kaze se bez veze da deca iz razvedenih brakova imaju vec trasiran svoj razveden brak.Imaju taj klik ka apatiji, tihu razocaranost. I sto vise dece manje su posledice po decu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ne kaze se bez veze da deca iz razvedenih brakova imaju vec trasiran svoj razveden brak.Imaju taj klik ka apatiji, tihu razocaranost. I sto vise dece manje su posledice po decu. Hvala na divnoj prognozi buducnosti, sad kad me prosvetli ovim, bolje da se i ne udajem Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ne kaze se bez veze da deca iz razvedenih brakova imaju vec trasiran svoj razveden brak.Imaju taj klik ka apatiji, tihu razocaranost. E, baš ti hvala Ayla је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Koje su ovo gluposti? Grubo. Sve se može reći mekše Dakle dete na prvom mestu. Kako-tako, ona je ipak izabrala dijete...i trudi se onoliko koliko zna i može. Sa druge strane, se pokrivaju neadekvatna ponasanja oca.Tako da uopste nije retko da ide i zahtev za igranje sa detetom od strane majke upucen ocu. Postoji neki model...taktika? Mislim da je trenutno okupirana mnogo ozbiljnijim problemom, tako da je taktiziranje njoj strano i daleko....sama egistencija joj je možda u ovom trenu najveća muka, a ona ipak postavlja pitanje - Šta da kaže sinu...? (Ja bih joj oprostila na pitanjima na koje za sada nema odgovor ) Dete ce sutra razlikovati oca od tate (ako postoji muz od majke), i naravno biti povezanije sa tatom nego sa ocem A tetka od strine...ili ujak od brata od strica, i onda njegova tašta... (izvini nisam mogla da odolim ) Ne kaze se bez veze da deca iz razvedenih brakova imaju vec trasiran svoj razveden brak. Opet neki šablon? A sinovi čije su mame plave, po šablonu traže plavuše za žene...a ako mi je tata radiolog ja ću biti skener? Izbaciti iz glave rec fer, koja je otrov modernih zena. ...ok, a možemo li da koristimo riječ korektan ili ...? (izvini, lijep dan, sunce sija...prijalo mi je jutros ovo ) ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Dete nije imalo oca od početka ili ga i ne pamti, onda nema ko ni da mu nedostaje... tako da ti je to prilično lakše nego da je stariji i više ga pamti. Upravo je tako, niti ovaj dolazi a i sin je malen jos... Nego eto kad bude nekad pitao za oca naravno da cu mu reci istinu ali kako da kazem: "Sine tvog oca je briga za tebe..."? I pored svega sto se izdesavalo ja ne zelim da moje dete oseti da je nevoljeno od strane oca. Niti zelim da mu kazem nesto da on zamrzi oca, daleko od toga. Ima on i dede i ujku i nadam se jednog dana da cu i ja imati normalnog coveka pored sebe, koga slobodno moze da zove ocem ako oseti tako. Nije otac onaj koji napravi vec onaj koji ocuva i bude tu kad zatreba. Kako ja mogu da teram oca da voli svoje dete? Zasto bih to radila? Ja ne volim svoje dete jer je neko rekao da tako treba. Volim ga jer je deo mene, dar... Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука