Биљана Написано Март 17, 2013 Пријави Подели Написано Март 17, 2013 Многи вијерници у жељи да покажу своју вјерску припадност, показују ревност! У тој великој жељи да свијет око себе (умјесто себе) учине бољим (како си и сам рекао; да уклониш неке лоше навике вољене особе), лако могу да западну у опасност и тако само највише науде себи! Твоја замисао да промијениш неке лоше навике код вољене особе није уопште лоша нити злонамјерна, само мораш направити разлику између ревнованја и умовања и свакако прво почети мијењати себе па онда свијет око себе! Толико од мене bighugbighug keka and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Март 17, 2013 Пријави Подели Написано Март 17, 2013 budi promena kakvu zelis da vidis u svetu da to je to!!! s.o.s. iz licnog iskustva - sve dok sam pokusavala da menjam svet oko mene imala sam velikih problema, na poslu, porodici.... a od kada sam pocela da menjam sebe.... sve ide na bolje, nekako i ljudi oko mene su bolji... pocni od misli... Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Март 17, 2013 Пријави Подели Написано Март 17, 2013 da to je to!!! s.o.s. iz licnog iskustva - sve dok sam pokusavala da menjam svet oko mene imala sam velikih problema, na poslu, porodici.... a od kada sam pocela da menjam sebe.... sve ide na bolje, nekako i ljudi oko mene su bolji... pocni od misli... amen kakve su ti misli, takav ti je zivot. 301 Sidarta, keka and Flojd је реаговао/ла на ово 3 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Март 17, 2013 Пријави Подели Написано Март 17, 2013 Koliko je tesko promijeniti druge vidis tek kad krenes da mijenjas sebe.Padnes,ustanes i tako u krug.Cijeli zivot. Flojd and keka је реаговао/ла на ово 1 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Smatram da treba žtvovati svoj stav, tj.ne insistirati na njemu, da bismo tako pokazali ljubav, preobrazili nekog, i možda ga spasili od propadanja, i ovde i za vječnost. U svoje ja možemo da jako introjektujemo neki stav, (u stvari to se najčešće i dešava) i da onda braneći stav, u stvari branimo svoje ja. Naročito ako smo nesigurni oko svog identiteta mimo pripadnosti ovom ili onom kolektivitetu (pa i hrišćanskom) i svoje lične ljudske vrijednosti, baš jako možemo da se poistovjetimo s nekim stavom, i onda da ljude klasifikujemo i svoje akcije i reakcije upravljamo prema njemu. A gdje si ti kao čovjek, iza raznih uloga, persona (maski), kolektivnih pripadnosti, stavova, pretvorenih u identitet? Stav koji je neizbrisiv dio mog identiteta, moje ličnosti, ne mogu žrtvovati u smislu da ga se odreknem, da ga pogazim, ali ga mogu žrtvovati u smislu da ne insistiram na njemu i ne uslovljavam prihvatanje čovjeka njegovim prihvatanjem mog stava. Prost primjer: ako neko naš propada u nekom poroku, stav ljudski, moralni, verski, jasan je, ali insistiranjem na njemu odbacićemo čovjeka, ili će on odbaciti nas, mi ćemo odustati od njega, nećemo više imati pristupa da mu eventualno pomognemo. Držanje "znam da znaš da smatram da je to pogrešno, loše, za tebe i uopšte; ali sam tu za tebe, i dalje imaš moju ljubav" mnogo više može uticati nego tvrdoglavo intelektualističko-moralističko insistiranje na nekom stavu... Ненад Р., Flojd and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Јел' то као оно кад некоме припалим цигарету иако сам против пушења? Тако нешто бих прихватио. Али да неко тражи нпр. да мењам ставове по питању вере не би ми било лако, посебно ако се ради о стварима које сам претходно добро испроверавао и утврдио. Ту, рецимо, спада пракса са редовним причешћивањем у којој се искључиво ослањам на благослов свештеника и никакво жртвовање става не долази у обзир. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 И ја исто не исистирам другима што се мог става тиче . Саопштим своје ставове , али се трудим да не будем надмен и напоран , јер и други човек има своје ставове. Када је човек упоран и стално намеће другима свој став , ја сматрам да је и то једна врста вербалног насиља . Срђан Ранђеловић, Flojd, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Postavlja se pitanje otkuda je zahtev za promenom stava. Ukoliko je promena stava zahtev da bi se ugodilo nečijim strastima, što je najčešće slučaj, onda to retko kada razmatram. Ranije jesam to se pokazalo kao baš, baš pogrešno. Taj stav, eto, jesam promenila. Čini mi se, najviše što mogu je da nekako prigušim svoje stavove da oni ne bi nekoga uveli u još veći greh... Tu treba pretrpeti malo, tako, možda nekada i dođe do promene. Послато са Lenovo A536 уз помоћ Тапатока Flojd and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Не. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Јел' то као оно кад некоме припалим цигарету иако сам против пушења? Тако нешто бих прихватио. Али да неко тражи нпр. да мењам ставове по питању вере не би ми било лако, посебно ако се ради о стварима које сам претходно добро испроверавао и утврдио. Ту, рецимо, спада пракса са редовним причешћивањем у којој се искључиво ослањам на благослов свештеника и никакво жртвовање става не долази у обзир. Ne, govorila sam o neodbacivanju covjeka ako on ne pristaje da mu se nametne ispravni (po mom etosu) stav. Prihvatanje covjeka ako imam stav da je nesto sto radi pogresno. Odbacivanje sopstvene gordosti. Cesto imamo bas takav izbor: ili stav, nas stav moralnog prosudjivanja/osudjivanja, - ili covjek... Naravno da ne mijenjam svoje vjerske ili eticke stavove koji se ticu samo mene. Иван Ивковић and Flojd је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Ukoliko bih svoj stav trebala promeniti za dobrobit porodice... društva u kojem živimo... Promenila bih ga... Ali bih se pomolila Bogu i pre promene stava i posle... "pre" - da prosvetli moj um kako bih donela ispravnu odluku.... A "posle" da mi to ne uzme na sud ili na osudu... Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 5, 2017 Пријави Подели Написано Август 5, 2017 Колико сам упознат са темом, око промене других. Друге можемо мењати само својим примером и великом љубављу према њима. У принципу, ако они нису спремни да се мењају, не можемо их променити. Phoebe and Жика је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука