Grizzly Adams Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Краљ! То је наш Таса! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Да ..тема је надам се завршена.. и свако је рекао шта је имао рећи ... И што рече отац Аца .. снег и пада да зверке покажу своје трагове ..да .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nenad026 Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 @Mali Marko Мислим да треба мало да спустиш лопту.Тај тзв. проблем "старо-ново" је превазиђен у СПЦ.Чињеница је да о. Симеон има иза себе низ канонских огрешења о црквени поредак и ред,што је и лични грех.Уз сво поштовање његовој честитости на личном плану, али он има тешка огрешења у вези са цепањем Заједнице и то својим усменим и писменим деловањем,јер је,док је била криза за време болести Патријарха Павла, користио несређено стање и збуњивао слабе у вери.Мали Марко, прихвати ово што ти пишем јер сам становник тих крајева и добро сам упознат и теоријски и практично са свиме.Хвала Богу све се смирило па и о.Симеон и његови ученици.Мало си закаснио са овом темом.Што се тиче поштовања.па поштуј кога хоћеш,само-Прављење раскола у Цркви је тежак грех.Џабе и подвиг и аскеза и ревност,када је унета мржња и зла крв међу вернике.Е па, "Рукумијци" су све мрзели који нису као они.Мене су 2001.физички напали у Рукумији,ван зидина, након што сам одслужио Лит. уместо Симеона који је тада имао забрану.Наравно то није имало везе са њим и са већином ,али се десило. И да ти не причам шта још .Ми нисмо анатемисали људе који служе по тзв "старом" нити смо их икада мрзели и негирали .Цепање Цркве је СТРАШАН СТРАШАН и поново кажем СТРАШАН грех. Svestenice,dali znate da je ekumenizam Bogom propisan i on se mora ili se desava,i da je u toku sto su mnogi sveti nasi Oci predvideli,da ce uskoro osmi sabor vaseljenski a to znaci Oce sta"pa da se kukolj od psenice odvoiji,pa jos Oce da li znate da u Americi narod za sada dobrovoljno prima cip u desnu ruku i sl...,kao i ove nepogode u svetu,zemljotresi....,pa zatim ujedinjenje religija jedna svetska na kraju,govori vam ovo nesto,zatim poslusajte svetske vesti i o tome da se nvrsavaju zadnji dani ko ce ispaliti prvi svoju raketu....i konacno da nam dodje spasilac.....i znate li takodje ko je napisao Sv. liturgiju npr za pojce...,pa znate li Vi sta pise na toj knizici "SV. Jovan Zlatousti,,,, i sl...,kao i zasto bi Gospod preko Svetog Jovana pomocu duha blagodati to napisao i sada da ga menja,i to sareno u svakoj crkvi drugcije...sto je vekovima sluzeno od oca Save Srpskog...,znaci to nije od Boga verovatno...,...jeste greh cepati crkvu i sl...,ja nisam zagovornik toga,otac Simeon,ko sam ja da sudim njemu,ja sam najgori gresnik,meni je jedna monahinja iz manastira Svete Petke izvorske kod Paracina,ja sam bio mnogo uznemiren zbog tih novina i sl...,da mi je ona objasnila kako se to radi,prost...kaze Nemoj da osudjujes nikoga pogotovo svestenika,on kako radi takoce i da prodje na Strasnome Sudu!,neces ti biti kriv nista i djavo te kusa slabom verom te padas u sumnje i strah,ti kada primetis ti se isprazni,ne uzbudjus i u sebi ponavljaj sto je propusteno ili skraceno i bog ce to razumeti...,npr...evo za pojce dostojno i pravedno jest,samo se to izgovara bez da se trebamo pokloniti ocu,sinu svetom duhu,trojici jedinosusnoj i nerazdeljivoj,amin,to u sebi i ja se bolje osecam na liturgiji,o tome vam pricam,bas me briga kako svestenik sluzi,kako radi tako ce i da prodje,ja u moj crkvu moram da idem,i smiren da ostanem jer vreme ide mnogo lose u drustvu i u crkvi,blizi se peta truba iz otkrivenja zato je to tako kako je...mene ne zanima dali Artenije zapao u kriminal ili osnovao sektu ili da branim jednu ili drugu struju,ja samo gledam da ostanem smiren,niti da oca simeona osudjujem niti bilo koga od vernika,jer sam ja upravo najlosiji vernik.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nenad026 Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 Mene bi bilo sramota da to napišem, svaka ti čast. Ne bih bio ja u tvojoj glavi. Da me ne bi banovali zaustaviću se ovde. momce,smiri se,prepusti tvoju briguBogu i Trojerucici i moli se stalno i ne brini se...videces kako se stvari menjaju prvo untar sebe... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 Човече, шта ти је интернет! Овде ехо траје знатно дуже од очекиваног. Добар дан, господине Ненаде. Поштовање. Како сте? Који је Вас ветар донео до ове интернет заједнице? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 (измењено) i znate li takodje ko je napisao Sv. liturgiju npr za pojce..., ахахахахахаха!!! Какава бре литургија за појце и ко је написао? Св. Јован Златоусти?! Хахахахахаха. Измењено Новембар 11, 2013 од Иван Цветковић Обрати пажњу на речник, део поруке је обрисан. Админ Иван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 Човече, шта ти је интернет! Овде ехо траје знатно дуже од очекиваног. Добар дан, господине Ненаде. Поштовање. Како сте? Који је Вас ветар донео до ове интернет заједнице? Ako smem malo off mada ne mora da znači ti si antics jedan moj brat ako i ti mene takvog doživljavaš! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 Ako smem malo off mada ne mora da znači ti si antics jedan moj brat ako i ti mene takvog doživljavaš! Мммм.... Ако смем - дозволи - нисам баш најбоље разумео, али (кад је офтопик, нека је са сликом) Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nenad026 Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 ахахахахахаха!!! Какава бре литургија за појце и ко је написао? Св. Јован Златоусти?! Хахахахахаха. Божанствена литургија светог оца нашега Јована Златоуста(odgovaranje),sta ti je smesno,neznam////// Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nenad026 Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 Који је Вас ветар донео до ове интернет заједнице? kakvo je to pitanje???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nenad026 Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=wh9BznncqR4 ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nenad026 Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 ахахахахахаха!!! Какава бре литургија за појце и ко је написао? Св. Јован Златоусти?! Хахахахахаха. http://www.crkvenikalendar.com/liturgija.php informisi svoje nagone ko je napisao ili pitaj svestenika,i ovde ih imas???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 kakvo je to pitanje???? Питање је на српском, а и на месту, јер покушавам да Вам дискретно скренем пажњу како просто бљешти колико се види да сте почетник у вери. А слава Богу што нам даје веру и наду и љубав и очекивање велике будућности. То је једно, а друго - обичај је на форуму да се представите, као кад уђете у неки објекат изван интернета, па кажете Добар дан. Чини ми се да сте то мало прескочили. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 http://www.crkvenikalendar.com/liturgija.php informisi svoje nagone ko je napisao ili pitaj svestenika,i ovde ih imas???? Ако дозволите - и поред Вашег надменог тона - мислио је на то да света Литургија у овом облику који нам је данас познат и како се служи није у потпуности постојала у време светог Јована Златоуста. Свети Јован Златоусти је писац анафоре (централног дела литургије), а пре и после тог дела има много интерполација, то јест касније убачених делова, што је Вама очигледно непознато, али Вам не смета да процењујете и квалификујете туђе - како сте рекли? - нагоне. И све то латиницом са све знацима питања ван сваке логике и реда. verum est in beer, RYLAH and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2013 @@Nenad026, Dobrodošao na sajt, moram priznati da odavno nismo imali člana koji tvrdi sve što i ti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука