VizantijskoPlavo Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Da se vratimo temi s početka o dobrim momcima a i o dobrim devojkama koji se zaljubljuju, možda se ponašaju baš kao dobri pastir koji krene za onom jednom ovčicom koja se izgubila ok, vratimo se temi... 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Март 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2013 ok, vratimo se temi... Kažem možda nešta u njima nesvesno, svesno ili samo nekim osećanjima od srca žele da te osobe preobrate , da im pomognu , da ih zaštite od propadanja ili šta ja znam, dobri sa problematičnim imitiraju nekakve anđele, a možda su i stvarno neka vrsta anđela tim ljudima , samo bez natprirodnih moći Караконџула and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Kažem možda nešta u njima nesvesno, svesno ili samo nekim osećanjima od srca žele da te osobe preobrate , da im pomognu , da ih zaštite od propadanja ili šta ja znam, dobri sa problematičnim imitiraju nekakve anđele, a možda su i stvarno neka vrsta anđela tim ljudima , samo bez natprirodnih moći al svakako je dobro pomoci ljudima u problemu. verujem da za sve postoji razlog, pa tako i veze u kojima zavrsimo. jer Bog uvek sve izvede na dobro Sidarta је реаговао/ла на ово 1 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 pa zato sto nas Bog nikad nece izneveriti i smatram da ljubav prvenstveno treba da trazimo u Bogu jer na taj nacin mozemo da je podelimo sa drugima, agape je bezuslovna ljubav, dok fileo i eros dobijamo od ljudi i ona je u glavnom vise okrenuta sebi. Tвоје писаније каже вако: Шта ја добијам ? Православно предање каже вако : Шта ја дајем ? А Христос вели овако : Како можете волети Бога кога никад нисте видели ако не волите ближње који су ту вазда око васке! И онда наводи две највеће заповести: Љуби Бога и ближњега свога. Љубав не зна за примање, зна само за давање. Чим ми гледамо на то шта примамо од човека то више није љубав, то је егоизам и себичност. И ма колико да је људски ипак очекивати да те неко воли ипак је то негде у дубини прожето са себичношћу. Тако дакле ако желимо љубав, пре свега треба да је имамо у срцу и да је умемо даривати. А Бога неможемо волети ако ближње не волимо. Од Бога истина је имамо безусловну љубав. А од човека пак немамо нити треба да је очекујемо. Е сад само савршени могу овако нешто , обични људи томе теже, у сваком случају битно је правилно поставити ствари да не би душа страдала. А она страда сваки пут када је себична. horatio, Aleksandra_A, Ђуро Станивук and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Што се тиче жене с којом се оженио човек из ове приче. То је генерално проблем данашњих људи. Нико данас не гледа ко је ко и одакле је ко , из које је фамилије, којег рода и фајте. Сви се заљубишка на основу спољашњости и онда после им ђаво крив. А није, сами су криви. Ђуро Станивук, Драшко, Danijela Milin_10597 and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Tвоје писаније каже вако: Шта ја добијам ? Православно предање каже вако : Шта ја дајем ? А Христос вели овако : Како можете волети Бога кога никад нисте видели ако не волите ближње који су ту вазда око васке! И онда наводи две највеће заповести: Љуби Бога и ближњега свога. Љубав не зна за примање, зна само за давање. Чим ми гледамо на то шта примамо од човека то више није љубав, то је егоизам и себичност. И ма колико да је људски ипак очекивати да те неко воли ипак је то негде у дубини прожето са себичношћу. Тако дакле ако желимо љубав, пре свега треба да је имамо у срцу и да је умемо даривати. А Бога неможемо волети ако ближње не волимо. Од Бога истина је имамо безусловну љубав. А од човека пак немамо нити треба да је очекујемо. Е сад само савршени могу овако нешто , обични људи томе теже, у сваком случају битно је правилно поставити ствари да не би душа страдала. А она страда сваки пут када је себична. pa ja sve vreme pokusavam to i da kazem, sto ste Vi sad napisali. alidodajem jos da ako nemamo ljubavi od Boga kako mozemo istinski voleti? 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 pa ja sve vreme pokusavam to i da kazem, sto ste Vi sad napisali. alidodajem jos da ako nemamo ljubavi od Boga kako mozemo istinski voleti? Али љубав од Бога имамо увек и безусловно , и ђаво је има. Сви је имају, јер Бог је љубав. Него је само ствар колико смо ми отворени за ту љубав. Да ли смо се отворили као апостол Павле или смо се затворили као Хитлер. Јер од тога зависи и какви ћемо бити људи на крају крајева. ПЧЕЛИЦА, VizantijskoPlavo and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Али љубав од Бога имамо увек и безусловно , и ђаво је има. Сви је имају, јер Бог је љубав. Него је само ствар колико смо ми отворени за ту љубав. Да ли смо се отворили као апостол Павле или смо се затворили као Хитлер. Јер од тога зависи и какви ћемо бити људи на крају крајева. apsolutno se slazem. tako da kad imamo ljubavi od Boga, tj. kada smo otvoreni za to samim tim mozemo i da darujemo. Баба and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 2 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 e, ovo i mene zanima. zasto muske uvek privlace nevalajale devojke i one koje svesno zavode pogledom i tako to.? otkud ti uopšte ta ideja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 otkud ti uopšte ta ideja? ne generalizujem. ali kako ih ne privlace? 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Март 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Али љубав од Бога имамо увек и безусловно , и ђаво је има. Сви је имају, јер Бог је љубав. Него је само ствар колико смо ми отворени за ту љубав. Да ли смо се отворили као апостол Павле или смо се затворили као Хитлер. Јер од тога зависи и какви ћемо бити људи на крају крајева. Mislim da je apostol Pavle verovao da čovek može voleti agape ljubavlju kada je ovo napisao: 1. Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи. 2. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. 3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи. 4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се, 5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу, 6. Не радује се неправди, а радује се истини, 7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи. 8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати. 9. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо; 10. А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично. 11. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско. 12. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. 13. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав Aleksandra_A, игорсима and VizantijskoPlavo је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Mislim da je apostol Pavle verovao da čovek može voleti agape ljubavlju kada je ovo napisao: 1. Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи. 2. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. 3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи. 4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се, 5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу, 6. Не радује се неправди, а радује се истини, 7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи. 8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати. 9. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо; 10. А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично. 11. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско. 12. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. 13. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав himna ljubavi, nesto najlepse!!! ) 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Март 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2013 ne generalizujem. ali kako ih ne privlace? Ženama je u njihovoj ljudskoj prirodi da zavode, a muškarcima je u njihovoj takođe ljudskoj prirodi da na to reaguju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Март 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2013 himna ljubavi, nesto najlepse!!! ) Zar nije Pavle ovde rekao da ljudi treba da vole agape ljubavlju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Ženama je u njihovoj ljudskoj prirodi da zavode, a muškarcima je u njihovoj takođe ljudskoj prirodi da na to reaguju e pa sad... 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука