Рада.. Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Drugarica mi je muslimanka, dobra je u dusi mnooogo, trbusna plesacica po klubovima u Novom sadu, što bi vi mladi rekli "napucana" Poznajem je od detinjstva, znam sve njene tajne i ona moje, 99% bi je ispljuvalo i nazvalo svakakvim pogrdnim imenima. Čestita je i poštena, nikad nije imala momka. Imala je mnogo neuspešnih upoznavanja i izlazaka ali ne i vezu. Ljudi su površni i sude o nekom a da ne poznaju njegovo čisto srce. i ima nešto smesno, bila je kod mene jednom i priča kako će u Tursku na more, a moja tetka joj kaže gde ćeš tamo ? Desiće se da nađeš nekog turčina, muslimana )))))))))))))))) Ćuti tetka, to je njena vera , posle objasnim. Imam i druga, volim ga kao brata, nikad me nije fizički privlačio, devojke ga jure, nema broja sa koliko njih je bio. Dobar je u duši mnogo,ima čisti srce, nije zloban, ume da se raduje tudjoj sreći, razumem me, satima pričamo iskreno o svemu i može proći nekoliko meseci da se ne čujemo i kad se ponovo čujemo priči nikad kraja. Načitan je, ima mnogo tema i interesovanja za razgovor. Mnogi su kao ovce samo beeeeeeeeee i selfi, koju god temu započneš blokiraju je i onda prigovaraju što se ne družim sa njima i šta vidim u njemu . Sad kad mi se nešto lepo nazire u životu, kad se srce nečemu nada i raduje, tek sad vidim ko je kakav i ko mi šta želi. Devojka za koju sam godinama mislila da mi je drugarica ljubomorno je prokomenatrisala "previše lep i dobar frajer da bio bio sa tobom" a moj drugar mi je pružio podršku, kaže da vidi koliko me ne poznaju, i koliko su površni i rekao nešto jako lepo citiraću ga "Ti zasluzujes..Jer ti imas dusu! A to je najbitnije! Veruj mi ja sam imao mnogo veza , samo dusa ume da voli....Neka da Dragi Bog!" Poznajem jednu mladu popadiju, menjala momke, duže i kraće veze, ludovala, napijala se...kad je upoznala svog muža, mirnog, povučenog, promenila se, haljine do zemlje, otkrila da je talenat za ikonopis, svima naizgled druga osoba. Uspeo je da je upozna i proceni, dao joj šansu, usmerio je i dao joj kompas u životu.Ona je za njega u duši ista osoba a drugi je ne prepoznaju. Prvi nije bio spasen veliki pravednik i podvižnik, već razbojnik koji se pokajao? Sigurno je imao čisto srce. Ne sudite, dajte šansu drugima, procenite kome stvarno nema pomoći i od koga je što se kaže "i Bog digao ruke" Lepo je kad te neko pozitivno iznenadi Dijasporka, kordun, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 1, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 Nevjera ubija! Didaktičko poučeni mladencima prema J.A. Komenskom "Škola igrom (pozorištom)" Nevěra zabíjí Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 1, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 Danas je ustvari najvećim problemom upravo obrnuta stvar, deficitarna, nedovoljna i ugrožena normalna sexualna aktivnost čak i kod pripadnika sasvim još mlade populacije prouzročena stalnim stresom na poslu ili fakultetu (ispiti itd.) nego ta obrnuta da si neko sex uživa u nadmjernom mnoštvu i čim dalje je toga sve više. Mladi se nalaze pod pritiskom i rezignuju ustvari na sex, imaju smanjen apetit prema sexu ili ga čak namjerno izbjegavaju, izbjegavaju dakle čak i veze i ulaženje u veze jer bi ih to uz sav taj stres što ga već imaju dodatno opterećivalo. Jednostavno im nedostaje vremena, energije i volje za sve to najednom. Nečeg se moraju odreći da bi izdržali taj tempo a mnogi se upravo onda odriču toga bez čega se još može i čega se najjednostavnije, najlkakše i najbrže odreci: veza sa djevojkama i mladićima, hodanja i na kraju sexualnih aktivnosti s tim povezanih jewr im to komplikuje studiranje ili posao na kojem se imaju potrebu dokazati u šěto boljem svijetlu i ostaju raditi prekovremewno i sl. A s tim zajedno trpe i tek sklopljeni brakovi, sve kasnije se u njih ulazi i sve češće se poslije kratkog vremena iz njih izlazi tj. bježi kad tamo počne nešto škripat i biti teškim i opterećujućim. Stres i strah od budućnosti je jednim od najvećih uzročnika raspadanja porodica uz sve one gore već nabrojane. danas kad mnogi mladi ljudi imaju posao od danas do sutra na godinu dana pa im se ugovor stalno i obnavlja i sl. i kad nisu u stanju ništa planirati, imaju mala i nedovoljna primanja nije se onda čemu čuditi kad stalno odlažu svadbu. Muškarci još to i izdrže ali žene ne, sasvim je nezdravo kad odlažu radjanje dprvog djeteta do kasnih 30-tih ili čšak i u 40-tim što je sve češći slučaj. A to se sve ukaže poslije sumarno i statistički pojavom koju potom nazovemo "raspadanje porodica i bračnih veza". Ťo je i razlog zašěto sve više mladih radije bira život u vanbračnoj vezi bez obaveza. barem se onda psihički osjećaju manje pod pritriskom kad žive u uvjerenju da si medjusonbno ništa nikom nisu obećali "až na vjeki vjekov". Da mogu iz te veze istupit i s njom ukončit bez suvišnih komplikacija, sudova i brzo, tj. momentalno čim budu to htjeli i imali potrebu. Danas je to ustvari mnogima ostala nažalost jedina poželjna sigurnost, dsa iz veze mogu pobjeć bilo kako i kada. Tako ispada da je danmas brak zatrvorom u koji se nekom ne žuri i iz kojeg svi gledaju što brže ispast. Mladi, stres i sex Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 1, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 Znači treba učiniti i promjenit mnogo stvari drugačije kako to takvim ne bi dalje bilo tj. brak se ne smatrao nikakvom prinudom ugrožavajući normalan život supružnika i neželjenim zatvorom koji smo si izabrali sami i gdje smo stalno prisiljeni ispunjavati nešto što ne možemo, nismo u stanju tj. nismo sposobni ispunit ili i ne želimo ako nismo to očekivali i nije u tom naša krivica bilo da se radi o materijalnim (novčanim, isplaćivanja kredita, hipoteka), fizičkim (sexualnim) ili radnim (domaćinskim, vaspitnim,) obavezama u braku prema supružniku i prema djeci. Edit: Danas je to ustvari mnogima ostala nažalost jedina poželjna sigurnost, da iz veze mogu pobjeći bilo kako i kada. Tako ispada da je danas brak zatrvorom u koji se nikom ne žuri i iz kojeg svi gledaju što brže ispast i pobjeći kad se tamo počnu osjećati loše. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 1, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 Danas se toliko svuda vodi računa i poklanja pažnje o tim nekim raznim vrstama životinja koje izumiru, orangutanima itd. a jedna od tih je i Homo Sapiens tj. reproduktivno sposobni pojedinci koji niti se reprodukuju niti u braku žive tako da ustvari od šume ne vidimo drvo. Brinemo se za te neke orangutane itd. a izumiremo mi sami, čeka nas to u relativno kratkom vremenskom horizontu jer u populaciji iščezavaju i manjkaju stabilni brakovi i bračni, oženjeni muškarci i udate žene koji jedini to izumiranje mogu zaustavit. Čim dalje ih je sve manje. Odnosi se to naravno tu sadašnju situaciju u Srbiji i Evropi a ne na Kinu i Indiju ili Južnu Ameriku. https://www.google.cz/search?num=100&newwindow=1&q=vymirajici+druhy+zvi%C5%99at&oq=vymirajici+druhy+zvi%C5%99at&gs_l=serp.12...17957.17957.0.20311.1.1.0.0.0.0.96.96.1.1.0.msedr...0...1c..61.serp..1.0.0.P1zrBG61Z8s Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 1, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&x-yt-cl=85114404&v=CNVhsB9r32g&x-yt-ts=1422579428 Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука