Kolega2357 Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Meni je zaista žao ovog čoveka što ima takvu bolest. Takva bolest je česta u Aziji to jest u Nepalu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 22, 2013 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 http://www.24sata.hr/svijet/snaga-ljubavi-papa-je-prigrlio-i-blagoslovio-vjernika-bez-lica-342105?utm_campaign=Partnerski+portali&utm_medium=Widget&utm_source=Vecernji Da napomenemo da je slika ipak uznemirujuca. Ја не могу да отворим линк. Оно што могу да кажем јесте да ме Папа као човек одушевљава. Дакле, не причам о теологији, папизму... причам о људскости. Нека га Бог благослови и да настави овим путем. Чврсто верујем да ово ради најискреније. Млађони, ines, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Ето, ја католике баш не миришем, али скидам капу! Помирисни слободно, управо сам се лепо намерисао :Д DYNABLASTER, horatio, verum est in beer and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Ajd da nisu samo te takve depresivne slike i scene, damo tu i nešto slično al dosta veseliije. Papa sišao s papamobila kako bi blagoslovio nepokretnog vjernika prije Inaguruacione Mise Pope descends Popemobile to bless disabled man before Inaugural Mass Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Тако се то ради! Ето, ја католике баш не миришем, али скидам капу! Respect! al za papu skidam kapu horatio је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 al za papu skidam kapu Па, уколико то ради из срца,то се мора поштовати! Поштовао бих сваког човјека који учини сличан гест. Ако,пак, то ради као менаџер,опет се мора поштовати (добро ради посао) verum est in beer and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 tu je i problem mentaliteta ili čak etosa jer kad papa uradi tako nešto vernici su (većina) programirani da se oduševe i upiru prstom u njega govoreći da je to primer dobrog pastira a naši bi verovatno, čak i da patrijarh ode u bolnicu ili na neko slično mesto i poseti bolesne, rekli - što ne hvata pedofile i lopove po crkvi umesto da se šeta po bolnicama? inače, slažem se da je izlazak iz Patrijaršije mali korak za patrijarha a veliki za Crkvu : ) verum est in beer, Anette, Банатски деран and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Evo i naše pojmovanje pravoslavne vere. Jednom prilikom su došli studenti teologije u specijalnu psihijatrijsku bolnicu u padinskoj skeli i doneli od starešine Hrama Sv.Save poveliku količinu suhomesnatih proizvoda, koje su lepo složili u velike avale. Došavši do jednog pacijenta pitali su ga što ne jede. Odgovorio je da prenesu ocu (starešini) da smo mi željni svetih darova a ne kobasica. Sveštenik je nama trebao a ne studenti teologije sa sve kobasicama. w.a.mozart and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Када би наш патријарх почео да ради сличне ствари, одма би га поједини оптужили за папизам, да глуми папу... Мада ми све ово некако страно Цркви. Са једне стране нам је речено да 'не зна левица шта чини десница', а са друге да светли видело наше вере пред људима. Треба то извагати тако да добра дела не буду ни суви лицемерни маркетниг, али ни скривена и непостојећа која саблажњују народ. Нисам паметан шта нам је чинити по овој теми. Неактивност сигурно није добра и треба преузети неке акције. Али какве... :.mislise. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Spremnost sveštenika da iznova i iznova ponavlja osnove pravoslavlja jer naroda ima puno i svakodnevno se menjaju ,jer su krenuli u Crkvu samo verom da Bog postoji bez ikakvih predznanja. Ali sveštenici to ne rade, oni bi radije se bavili naučnim radom i očekivali da će se vernici sami obrazovati Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 svojevremeno je Lady Diana grlila i ljubila bolesne pred kamerama, da bi se potom povukla u komfor svoje Kensington palate. On takvu Kensigton palatu nema, po izboru za papu je odbio preselit se iz hotela Sv. Marta gdje obično imaju smještaj kardinali dok su u Rimu. To ima naziv "hotel" al ispravnije je reći da je to "motel". Tamo su sobice kao u studentskom domu i sa nekakvim pretpotopnim nefunkcionalnim namještajem, u takvom kamrliku niko od vas ne bi htio živjet. Ko krcalek za kuniće, svako od vas ima više komfora u svom stanu nego papa Francis u svom. Priča se da su zidovi tamo tako tanki, valjda od sadrokartona, da se sve čuje po vijelom spratu šta neko priča kad telefonira na primjer. I da je kardinalima najviše smetalo što se oni koji ne hrču nisu mogli naspavat i ni oka sklopit od onih koji su vrijedno žagali po cijelu noć. Mislim da su to potom rješavali čepovima za uši, sad prozvode nevjerovatno dobre od nekakve specijalne akustično-izolacijske plastične pjene. S njima u ušima možete slobodno stajat kraj avionskog motora a i ja sam ih koristio na svom poslu. Eto takav je to smještaj. Sad ni jedan od dvoje papa ne živi u Palati: emeritni papa Benedikt XVI je restaurpvanom bivšem manastiru blizu palate, pokazivao sam vam te slike gdje je preselio, negdje su tu na forumu, a aktualni papa Francis je u Casa Di Santa Marta ili Domus Sanctae Marthae. Kad pogledate izvana te prozore odmah možete biti sigurni da o nekakvom visokom komforu tamo ne može biti ni riječi, dom je projektovan u cilju da pruži što većem broju klerika prenoćište dok su crkvenim poslom u Rimu kako ne bi morali plaćati skupe hotele. Tamo kad bi i od tri prostorije napravili jedni dobili bi tek malo veći primaću, dnevnu sobu. Ja za sebe sam siguran da živim u komfornijem stanu nego papa jer imam stan u takozvanom činžaku, to su te stare austrougarske zgrade a primaća mi je takva da bi u nju mogla stati komotno dva koncertna klavira i kauč s klub stolom a još bi ostalo prostora za ples. To je takva nekadašnja austrougarska gradnja, zidovi previsoki, samo jedan mali prozor i nesrazmjerno širini predugačka prostorija. No imam sreću da je stan odlično izolovan jer je po restauraciji i taj jedan prozor je začudo sasvim dovoljan jer je skoro dva metra visok. http://en.wikipedia.org/wiki/Domus_Sanctae_Marthae http://news.nationalgeographic.com/news/2013/02/130328-pope-francis-vatican-casa-santa-marta-apartment-rome-catholic/ w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Evo vam pa razgledajte, obična kasarna, krcalek s puno malih kamrliku, ko studentski dom, ništa posebno. Odmah s vana vam je jasno kakav bi tamo "komfor" mogli očekivat: sadrokartonova jeftina zgradurina. Sadrokarton je onaj gipsani karton, od njega se danas prave pregradni zidovi u takvim objektima. Samo pukneš armiranobetonsku osnovu pa tamo sve polupaš te sadrokartonove zidove po spratovima, jeftina i brza gradnja, znam te fazone jer mi je stric arhitekta. https://www.google.cz/search?q=casa+di+santa+marta&num=100&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LYuQUramPKu54wT_14GQDA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=630 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Usporedite to sad na primjer s ovim: Da, tačno, to je scena iz Amadeusa a snimljena je u nadbiskupskoj palati u Pragu, rezidenciji pražskih nadbiskupa. Ovo je skromna lična kapelica pražskog nadbiskupa kardinala Dominika Duke, mog štovanog arcipastira. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Evo lijep slide-show s umjetninama i arhitekturom, sakralnom i svjetovnom u Pragu: http://s249.photobucket.com/user/RFLong_photos/media/Prague%202012/0a7a9bb2.pbw.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Što se tiče marketinga i poluistinama u svecelom Hrišćanskom svetu, voleo bi da napomenem: Nemoj desnica tvoja da zna šta je uradila levica niti levica tvoja da zna šta čini desnica. Marketing u sagledanju vere može biti poguban iako živimo u svetu marketinga (mislim da se tako šteti papi a Boga mi i pravoslavnim episkopima) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука