Благовесник Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Поштујем твоју веру, али то не значи да је морам и прихватити за истину, као ни ти моју. Ne bih da budem njegov advokat, ali iste ste vi vere, hrišćanske. Inače, ovo - kao ni ti moju, ne stoji, jer on prihvata "tvoju" istinu, tj. Katolička crkva saborno, kanonski, zvanično i nezvanično priznaje pravoslavnima svu realnost sjedinjenja sa Hristom (tj. oboženja) u evharistiji Pravoslavne crkve. Manolis and Aristotel је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Поштујем твоју веру, али то не значи да је морам и прихватити за истину, као ни ти моју. не знам шта да ти кажем Игњатије али испада као да се обраћаш неком муслиману или будисти. :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Не знам ли је већ спомињано, али ово је интересантно: ,,У другом делу свог обраћања на италијанском, папа је рекао да католици треба да упамте да је Исус центар цркве, а не папа.'' http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1285922/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%99%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%80%D1%85+%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%9A%D1%83+%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B5.html Богме су ово историјске речи... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 ovo - kao ni ti moju, ne stoji, jer on prihvata "tvoju" istinu, tj. Katolička crkva saborno, kanonski, zvanično i nezvanično prznaje pravoslavnima svu realnost sjedinjenja sa Hristom (tj. oboženje) u evharistiji Pravoslavne crkve. Да. И Муслимани ми исто кажу како они прихватају Исуса, а ми не прихватамо Мухамеда, како они смеју да се моле у ПЦ уз неку ограду од икона, а ми не можемо код њих... Знам да то није исто као у случају са Католицима. Али ако нема литургијског јединства са њима, тада ни сама Евхаристија нема већег значаја од конзумирања обичног хлеба. Не кажем да се на Миси не могу чути лепе и поучне речи, да се не може призвати Господ Исус Христос, да не може бити хришћанског пријатељства и духа.... наравно да може, али Црква (са оним што подразумева) може бити само једна. Не могу постојати две Цркве, већ само једна Света и Саборна апостолска Црква и само једна Евхарисија. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Ne bih da budem njegov advokat, ali iste ste vi vere, hrišćanske. Inače, ovo - kao ni ti moju, ne stoji, jer on prihvata "tvoju" istinu, tj. Katolička crkva saborno, kanonski, zvanično i nezvanično prznaje pravoslavnima svu realnost sjedinjenja sa Hristom (tj. oboženje) u evharistiji Pravoslavne crkve. Ма да, само си то требао да објасниш нашим суседима, браћи римокатолицима, да нас џабе не убијају и кољу (или опет неке друге да не купују митом, било дукатима, било храном) како би прихватили њихову веру, када је то у ствари, јелте, по некима, једна те иста вера. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Не могу постојати две Цркве, већ само једна Света и Саборна апостолска Црква и само једна Евхарисија. Sve više pravoslavnih danas uvidja da su Orijentalne pravoslavne crkve (tzv. monofizitske crkve) ipak Crkva, a Antiohijska ili Aleksandrijska pravoslavna crkva dozvoljava i zajedničko Pričešćivanje (onima koji su iz mešovitih brakova), iako je postojao (i dalje postoji) mnogovekovni raskol. Raskol je bio više izraz medjusobnog protesta. Crkva je jedna jer je jedan Gospod Hristos sa kojim se sjedinjujemo. Manolis and Nicholas је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Crkva je jedna jer je jedan Gospod Hristos sa kojim se sjedinjujemo. slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Sve više pravoslavnih danas uvidjaju da su Orijentalne pravoslavne crkve (tzv. monofizitske crkve) ipak Crkva, a Antiohijska ili Aleksandrijska pravoslavna crkva dozvoljavaju i zajedničko Pričešćivanje (onima koji su iz mešovitih brakova), iako je postojao (i dalje postoji) mnogovekovni raskol. Raskol je bio više izraz medjusobnog protesta. Crkva je jedna jer je jedan Gospod Hristos sa kojim se sjedinjujemo. Еј стварно, то је требало објаснити светим оцима, да не праве проблем око догматике, и веровања, када је црква једна. Постоје врло јасне разлике у веровању, као што постоји и разлика у веровању са Мухамеданцима, Јудејцима, и Будистима, иако је један Бог, и једна Црква. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Jeste, Crkva je jedna, sveta, saborna i apostolska - Pravoslavna Crkva... Ромејац and Биљана је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Ма да, само си то требао да објасниш нашим суседима, браћи римокатолицима, да нас џабе не убијају и кољу (или опет неке друге да не купују митом, било дукатима, било храном) како би прихватили њихову веру, када је то у ствари, јелте, по некима, једна те иста вера. Eво поново се враћамо на коментаре који су били у великој мери присутни на ФБ страници "Не псуј Бога !!!" пре неки дан. Чему то? Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Moze li mi koji od rimokatolika ovde odgovoriti to da li je vasim Biskupima i Kardinalima dozvoljeno da udju u Sinagogu i zapale svecu na praznik Hanuke? Ne pitam ovo zato sto je nas Patrijarh to uradio, jer on odlicno zna sta radi, nego mi nesto pade na pamet. Kakvi su vasi zakoni oko toga? Hvala. Jeste off topic u ovoj temi, ali rekoh da iskoristim vase prisustvo i mozda dobijem odgovor. A ako je pitanje pretesko, onda ok .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Jeste off topic u ovoj temi, ali rekoh da iskoristim vase prisustvo i mozda dobijem odgovor. A ako je pitanje pretesko, onda ok Немам си појма, то је већ нека вељика филозофија а ја немам толке школе да ти дам исправан одговор :Д Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Ne bih da budem njegov advokat, ali iste ste vi vere, hrišćanske. Inače, ovo - kao ni ti moju, ne stoji, jer on prihvata "tvoju" istinu, tj. Katolička crkva saborno, kanonski, zvanično i nezvanično priznaje pravoslavnima svu realnost sjedinjenja sa Hristom (tj. oboženja) u evharistiji Pravoslavne crkve. NIsmo iste vere... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Sve više pravoslavnih danas uvidja da su Orijentalne pravoslavne crkve (tzv. monofizitske crkve) ipak Crkva, a Antiohijska ili Aleksandrijska pravoslavna crkva dozvoljava i zajedničko Pričešćivanje (onima koji su iz mešovitih brakova), iako je postojao (i dalje postoji) mnogovekovni raskol. Raskol je bio više izraz medjusobnog protesta. Crkva je jedna jer je jedan Gospod Hristos sa kojim se sjedinjujemo. Vidis, neki se stvarno sjedinjuju sa Njim, a neki ne. U tome bas i jeste vasionska razlika... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Crkva je jedna jer je jedan Gospod Hristos sa kojim se sjedinjujemo. И један је поглавар те Цркве на Земљи. Заменик Сина Божијег и наследник Св. Петра. Људи, браћо разумите ме. Не мрзим Католике, али не прихватам њихову цркву за Једну Саборну и апостолску. То своје веровање темељим на самом Светом Писму и Светом Предању. Ко мисли да нисам у праву нека изнесе адекватне доказе. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука