Jump to content

ЖРУ ДИВАН online- Разговор православног свештеника и атеисте (почетак: 15. март 2013. у 20:00)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Imam ja pitanje za protu što se šestodneva tiče, da li ga treba tumačiti bukvalno, tj da li smatra da je tako nastala zemlja za svega 6 dana ili ipak misli da je išlo putem TE ali uz božije mešanje?

Могу слободно да ти одговорим ја:

Наравно да никако не треба тумачити буквално. Сам настанак Шестоднева је везан за вавилонско ропство Јевреја и полемика писца Библије са њиховим виђењима стварања света. 

Имам предавање о томе на нашем Богословском факултету ако желиш, могу да ти дам да слушаш.

Подели на овим сајтовима

Помоћ за Пеђу: у вези еволуције и ентропије:

У почетку је космос био у високој уређености - мале ентропије - захваљујући гравитационој сили. Због тога Сунце има толико енергије ниске ентропије да ствара живи свет, тј. сложене системе - мале ентропије.

Отац Голијан није довољно упућен, мада има добру намеру. Нико није у могућности да докаже порекло изузетно мале ентропије одмах по Великом праску.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Нека се са еволуције пређе на свакодневне проблеме и неразумевања између верника и атеиста.

Подели на овим сајтовима

@@Вангелис,

Мислим да је доста опширно питање, могло би за форумску тему. Иначе је одлично и наравно да треба дати одговор.

Ако инсистирате, поставио бих га, али мислим да је боље за сам форум. 

Сад зависи колико су саговорници упознати са Грцком митологијом волио бих да га поставите... поздрав

Подели на овим сајтовима

Čitajte pitanja sa youtube kanala...

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Pitanje za protu.Kako objasnjavate kako je nastao vas bog? Molim vas odgovorite, ako mozete :D

zasto necete da postavite moje pitanje, jel to zato sto imam 14 godina?

Ukratko bog nije nastao on oduvek postoji i uvek će postojati. To i vrapci na graju znaju.

Подели на овим сајтовима

Malo je prota preopširan..

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Šta misle sagovornici - DA LI je moguće da UNAZAD postoji bezbroj dogadjaja?

Подели на овим сајтовима

Malo je prota preopširan..

Јесте. Зато треба одржати више оваквих Дивана. Али да се за сваки одреди конкретна тема разговора, и да се сваком учеснику да исто времена за одговор, или да се одреди неки лимит.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...