marija Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Draga Lazarice, ja nisam imala blagoslov jos uvek da postanem majka, ali verujem da je to koliko tesko i odgovorno toliko i divno i radosno. Takodje se slazem da je mudrije i smislenije menjati sebe no svet oko sebe ali jos uvek ostaje pitanje a kako biste to voleli da se menjate? Koja bi vam to promena ili promene iz ove pozicije donele mir i radost koju iznova i iznova nalazimo i ponovo gubimo? Sve najbolje! F. to sam navela samo kao primer da sam tek tada posstala svesna da bih menjaju?i SVOJ život, promeni?la puteve mnogih tu?ih života a imam li pravo na to prst ka gore a kako bih menjala, baš onako kako Ivica re?e, da se iskoreni sujeta i gordost, sujeta je ta koja nam ne dozvoljava da promenimo sebe menjaju?i sebe, menjamo porodicu, menjanjem porodice, menjamo okolinu, promenom okoline menjamo svet lepo je to i Hristos objasnio a onima kojima Hristos možda nije blizak lepo je to objasnio i Konfu?ije najteže je promeniti sebe, to je definitivna istina, ja sam još uvek sujetna više nego što to želim da uvidim i priznam kako da menjamo svet ...kako ?eš voleti mene koga ne vidiš ako ne voliš brata svoga koga vidiš... Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Децембар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Hmm... Draga Lazarice, tesko da sam ja neki expert ali mi se onako laicki cini da je taj stav o menjanju zivota drugih malo omnipotentan... Kao da drugi nemaju moc da prihvate ili ne prihvate uticaj Vase promene na njihov zivot. Dao im Bog slobodu, svidjalo nam se to ili ne i mi smo nemocni da im je oduzmemo, da podnesemo teret odgovornosti dragih ljudi na svojim plecima koliko god to zeleli ponekad. Uvek nekako dodjemo do tog pitanja slobode koja iako je nas najveci dar cesto se doima i kao nase najvece prokletstvo... Inace, ako bismo isli u tom pravcu, ja bih pozelela da Adam nije nikada doneo odluku kakvu je doneo ali kad smo vec tu gde smo onda cu se ipak odluciti za nesto realnije sto moze zvucati dosta banalno ali je meni trenutno okupacija i ropstvo te samim tim i jako vazno... Ipak je pitanje dosta licno pa cu ja licno i odgovoriti. Naime, ja bih zaista volela npr. da ostavim cigarete. Nekako me obezvoljuju, ulenjuju a ponekad imam utisak i da mi se zamagljuju misli od dima 0110_hahaha. Kad smo vec kod toga, volela bih i da se malo bolje upoznam posto sam usled raznih adaptacija i nemoci sto zbog situacija u koje sam se obrela iz ovog ili onog razloga sto zbog sopstvenih losih izbora i slabosti zaboravila ko sam i gde sam to posla. Imam osecaj ponekad da nikad u zivotu nisam srela ovog stranca koji se budi jutrom samnom i zuri na posao...Volela bih da se radujem onim radoznalim pogledom kao kad sam bila dete kad sam u svemu videla neko neobjasnjivo cudo i magiju. Doduse, sto se tice cuda, toga ima danas kod mene vise nego ikad cini mi se. Nekako sve sto vise saznajem, na cudan nacin sve sam zbunjenija sa sve vise pitanja i sve manje odgovora. Da, volela bih i kad bi drugi mogli da vide sta mi je na dusi pa da ne moram da budem toliko hrabra i pametna i mudra da odgovaram na neka pitanja i posle se pitam da li je to bas tako kao sto sam rekla ili je opet po sredi neka naucena i 1000 puta przvakana laz ili sto bi psiholozi rekli "odbrambeni mehanizam"... I tako, svasta bih ja nesto menjala dragi moji prijatelji ali verujem da ce se spisak polako skracivati kako budem hvatala konce i upoznavala sebe... Do tada... DA - trazila bih od zlatne ribice za tri zelje jos tri zlatne ribice pa onda polako... 0104_cheesy https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Хм... није за јавност, сувише је ултранационалистичко... :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Jao kako divno pitanje Nije da sam nezadovoljna i ovim sto imam, ali cesto i sama razmislim sta je moglo biti drugacije. Da vidimo.... ovako.... -zivela bih malo bezbriznije nego sto sam zivela, sa mnogo vise vere da sve biva bas onako kako treba, sa malo manje brige https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1317_womens' /> -bila bih uvek nasmejana, jer ko zna ko ce me slucajno sresti, kome ce bas taj osmeh znaciti 0104_cheesy -bila bih hrabrija da upoznajem sto vise ljudi, jer ljudi su divni -bila bih slobodnija da se malo vise radujem, da ne utisavam ono dete koje jesam... beskrajno bih se radovala svakom novom danu 0442_feel -do sad bih (mozda) vec bila jednom coveku zena, cuvala njega i nas topli dom, hrabrila ga i cuvala njegovo srce https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1324_womens' /> -bila bih bolja nego sto jesam Mada, kad malo bolje razmislim, za sve to mi i nije neophodna nikakva zlatna ribica 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Zamolila bih je da mi vrati brata.. nista vise... samo da mi je brat ziv... Ostalo neka ide... boljelo je dosta toga... ali nista se ne moze mjeriti sa njim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СИМИЋ ВЛАДАН Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Тако је , не требају нам никакве златне рибице већ треба да се мењамо и размислимо шта смо стварно у животу пропустили,да сутра не буде касно за неке ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Zamolila bih je da mi vrati brata.. nista vise... samo da mi je brat ziv... Ostalo neka ide... boljelo je dosta toga... ali nista se ne moze mjeriti sa njim. Naspram tvoje zelje, moje su smesne... Ja imam brata, i znam kolika je ljubav sestre prema bratu... i zao mi je sto si izgubila svog brata... zaista mi je zao 1317_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Zamolila bih je da mi vrati brata.. nista vise... samo da mi je brat ziv... Ostalo neka ide... boljelo je dosta toga... ali nista se ne moze mjeriti sa njim. 0442_feel Naspram tvoje zelje, moje su smesne... Ja imam brata, i znam kolika je ljubav sestre prema bratu... i zao mi je sto si izgubila svog brata... zaista mi je zao 0442_feel To mi je nekako prvo na sta sam pomislila... naravno da nisu smjesne tvoje zelje.. bas su svijetle... 1317_womens A meni trenutno nedostaje brat.... pa eto kad bih uhvatila zlatnu ribicu.. zamolila bih je da ga vrati.. ako ne zauvijek onda na par trenutaka nisam mu rekla toliko toga... Zato ne treba cekati.. ako nesto imamo za reci. Ne znamo da li postoji sa tom osobom sledeci trenutak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Децембар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Ne brini Vladane, trebale nam-ne trebale, zlatne ribice svakako kao sto znas ne postoje 0104_cheesy. Ali, razmisliti o ovom pitanju smatram da je korisno jer cesto covek tek u komunikaciji sa drugima osvesti ono sto mu je vazno i cemu tezi kao i ono sto ga muci sto je slozices se prvi korak na putu resenja. To je otprilike ono sto sam imala u vidu kad sam otvarala ovu temu. Da ne spominjem da se moze desiti i da neko od drugara sa foruma moze pomoci nekome jer ima ili zna nesto za sta ne zna da ovom drugom treba....I tako...malo se druzimo, malo razmisljamo i uzajamno "se tesimo" sto kaze Medo https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Zamolila bih je da mi vrati brata.. nista vise... samo da mi je brat ziv... Ostalo neka ide... boljelo je dosta toga... ali nista se ne moze mjeriti sa njim. 0442_feel Naspram tvoje zelje, moje su smesne... Ja imam brata, i znam kolika je ljubav sestre prema bratu... i zao mi je sto si izgubila svog brata... zaista mi je zao 0442_feel To mi je nekako prvo na sta sam pomislila... naravno da nisu smjesne tvoje zelje.. bas su svijetle... 1317_womens A meni trenutno nedostaje brat.... pa eto kad bih uhvatila zlatnu ribicu.. zamolila bih je da ga vrati.. ako ne zauvijek onda na par trenutaka nisam mu rekla toliko toga... Zato ne treba cekati.. ako nesto imamo za reci. Ne znamo da li postoji sa tom osobom sledeci trenutak. Divna si... Znas, i ja cesto o tome razmislja... da ne treba cekati... Nekad mi se cini da bi smo najbolji ljudi bili kad bi smo se prema svima odnosili kao da ih poslednji put u zivotu vidimo, kao da vise nece biti vremena... Ako bi smo tako razmisljali verujem da bi smo bili bolji ljudi, da bi smo lakse prastali jedni drugima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Када бих ухватио рибицу која испуњава жеље, појео бих је. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Јес па да добијеш тровање pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Da ulovim zlatnu ribicu, naterala bih je da pobegne od Milana, da je ne pojede Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Децембар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 I ja i ja... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Децембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Hmm... Draga Lazarice, tesko da sam ja neki expert ali mi se onako laicki cini da je taj stav o menjanju zivota drugih malo omnipotentan... Kao da drugi nemaju moc da prihvate ili ne prihvate uticaj Vase promene na njihov zivot. U kom smislu svemogu? bleh samo je Bogu sve- mogu?e Da ulovim zlatnu ribicu svoj zivot bi menjao/la ovako.. život ne bih menjala definitivno, zašto bih menjala krst koji mi je Bog dao da nosim To je moj stav, svako ima pravo an svoj E sad da je pitanje da mi ispuni ejdnu želju, to je nešto drugo, ja sam odgovorila na pitanje Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука