Jump to content

Да уловим златну рибицу свој живот би мењао/ла овако...

florenntina

Препоручена порука

Alonka, bojim se da smo se pogresno razumele... Iznela sam i ja sta bih menjala ali isto tako,kao i Tavita i ti, verujem da mudri kako ti rece "zive tako da na kraju stvarno ne bi nista menjali". I zaista tako zamisljam ljude koji su dostigli visok nivo smirenosti i otisli daleko u uzrastanju ka Bogu. Tavitin post me cisto inspirisao da razmislim na temu kakav li je taj zivot koji vode ti mudri ljudi. Zsto ne bi nista menjali, da li mozda zato sto njihove misli i zelje nisu vise od ovoga sveta... Ne znam iskreno-samo glasno razmisljam, ali bi bas volela da cujem sta drugi misle ili znaju o tome. Do tada jedan joooj za tebe kao i za Tavitu  joooj.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' /> 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

• Одговори 123
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Alonka, bojim se da smo se pogresno razumele... Iznela sam i ja sta bih menjala ali isto tako,kao i Tavita i ti, verujem da mudri kako ti rece "zive tako da na kraju stvarno ne bi nista menjali". I zaista tako zamisljam ljude koji su dostigli visok nivo smirenosti i otisli daleko u uzrastanju ka Bogu. Tavitin post me cisto inspirisao da razmislim na temu kakav li je taj zivot koji vode ti mudri ljudi. Zsto ne bi nista menjali, da li mozda zato sto njihove misli i zelje nisu vise od ovoga sveta... Ne znam iskreno-samo glasno razmisljam, ali bi bas volela da cujem sta drugi misle ili znaju o tome. Do tada jedan joooj za tebe kao i za Tavitu  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' />  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' /> 0104_cheesy

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/poljubacc.gif :)
Подели на овим сајтовима

Не бих мењала свој живот али бих замолила златну рибицу да ме врати у један леп и сунчан дан кад бејах дете да останем заувек у наручју материнства и да осетим топлину руке и мирис коже...дечји сапун и крема тен-сан :smiley:

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

?? ??? ?????? ???? ????? ??? ??? ???????? ?????? ?????? ?? ?? ????? ? ????? ??? ? ?????? ??? ??? ????? ???? ?? ??????? ?????? ? ??????? ??????????? ? ?? ?????? ??????? ???? ? ????? ????...????? ????? ? ????? ???-??? :smiley:

Diiiivno  joooj.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Ti mirisi su cudna stvar, obeleze ceo zivot joooj

Ja svaki put kad se sa nekog duzeg puta vratim kuci, osetim taj miris jos na pragu... i osetim ga samo tim prvim udahom... i samo kad dugo nisam bila kuci... Cini mi se da mi tada zamirise celo detinjstvo joooj

Подели на овим сајтовима

?? ??? ?????? ???? ????? ??? ??? ???????? ?????? ?????? ?? ?? ????? ? ????? ??? ? ?????? ??? ??? ????? ???? ?? ??????? ?????? ? ??????? ??????????? ? ?? ?????? ??????? ???? ? ????? ????...????? ????? ? ????? ???-??? :smiley:

Diiiivno  joooj.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Ti mirisi su cudna stvar, obeleze ceo zivot joooj

Ja svaki put kad se sa nekog duzeg puta vratim kuci, osetim taj miris jos na pragu... i osetim ga samo tim prvim udahom... i samo kad dugo nisam bila kuci... Cini mi se da mi tada zamirise celo detinjstvo joooj

??? ???? :smiley:

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Tavita, mislis da pametni i mudri ljudi nemaju zelja i ne bi menjali nista u svom zivotu? I ako DA, onda sta mislis-ZASTO? Dok se ti budes razmisljala o odgovoru, ja cu se pozabaviti malo ovim manje pametnim i manje mudrim-nekako mi to blize  :cheesy2: i videti sta bih to jos mogla menjati. 319.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' />

????? ?? ????? ???? ???? ?? ????????? ? ??? ????????. ???? ??????? ? ???????? ???? ?? ???????? ??????. ???? ??? ?? ?? ?? ???????? ?? ????..   :smiley:

????? ???? ?? ??????? ????? ???????.. ? ??? ??????? ??????... ?? ?? ??????? ?????? ?? ?????.

?????? ?????? ?? ?????? ????????.... ??? ?? ??????? ??????? ?????? ? ??????? ???? ?? ?????? ?????? ?? ?? ?????? ????? ??? ?? ????? ???? ???

Подели на овим сајтовима

Не вјерујем да човјек може да смисли нешто боље од онога што му је Бог дао. Остварење сваке наше жеље води води ка новим посљедицама, можда и горим од оних које бих имали, а да ништа нисмо мијењали. Људски је жељети...само много је љепше уживати у ономе што се већ има.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

У духу теме изјаснићу се да нисам дефинисала жељу, да ли из немања исте или управо супротно - из њихове многобројности одакле не могу да издвојим само једну посебну, не знам... :drugarstvo:

Али нешто сам размишљала... упркос опасности да одем у екстремни офф и невезано директно за ову тему која је симпатична, мислићу наглас... Шта би било кад би било.... Утврдила сам да се у многим ситуацијама наши дати одговори, помисли, дела не подударају са онима које смо "зацртали", будући да смо их претходно оценили богоугодним, из искуства говорим... јер ми никада заиста не знамо како ћемо одреаговати тада и тада... можемо да дамо себи смернице али задесни сплет околности никада није шаблон, људи, лица, тишина, поглед, суза..... са друге стране стање наше душе никада не стагнира тако да поларитет наших хтења и настојања може да осцилира са значајном амплитудом понекад. Поремено се запитам колико сам у одређеном тренутку заиста спремна да свим срцем својим посведочим Христа и којим би поступком најјасније и најједноставније показала неком (па и златној рибици) где је то благо моје око којег је усидрено срце моје... И иначе, у односу са другима, у испланираној ситуацији, на који начин и чиме бих требала да дам себе и да тиме донесем неком љубав, дашак смирености, олакшање, утеху... Али замишљени сценарио никада не бих успела да спроведем без грешке... некад би се испоставило да и није била грешка.... Једна моја другарица тренира кошарку и доста је успешна у томе, када на тренингу баца тројке од 30 бачених лопти, 27 или 28 прођу кроз мрежу, али на утакмици... тај скор не постиже ни приближно, само пар погодака... наметнуо ми се закључак да у промишљању како би се понели у некој ситуацији - нема баш калупа који би за све био спасоносно решење, ма у чему.... Углавном, бавећи се тиме шта бих некад неком и како, чини ми се да једино треба да се трудим да изграђујем себе у Христу колико могу, и да се уздам да ће ми кад треба Дух Свети некако послати Христолике речи или мисли, упутити ме на њих... тако некако...  0102_laugh

Хехе, ово није у вези са темом али јесте са рибицом - кад сам била мала (двогодишњак или трогодишњак чини ми се) имали смо златну рибицу, тачније златног караса и звали смо га, погађате, Златко. Углавном ми је давао алиби, али знатно чешће био је и сам осумњичени - Ко је разбацао крекере Антонета? ...Зватко.... 1405_love тако да... златне рибице ме претпостављам не готиве.... 0202_238  :drugarstvo:

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

? ???? ???? ????????? ?? ?? ????? ?????????? ????, ?? ?? ?? ?????? ???? ??? ?????? ???????? - ?? ?????? ?????????????? ?????? ?? ???? ?? ???????? ???? ????? ???????, ?? ????... :drugarstvo:

??? ????? ??? ??????????... ?????? ????????? ?? ???? ? ????????? ??? ? ???????? ???????? ?? ??? ???? ???? ?? ??????????, ??????? ??????... ??? ?? ???? ??? ?? ????.... ???????? ??? ?? ?? ? ?????? ??????????? ???? ???? ????????, ???????, ???? ?? ?????????? ?? ????? ???? ??? "????????", ?????? ?? ??? ?? ????????? ??????? ???????????, ?? ???????? ???????... ??? ?? ?????? ?????? ?? ????? ???? ???? ??????????? ???? ? ????... ?????? ?? ???? ???? ???????? ??? ??????? ????? ????????? ?????? ???? ??????, ????, ????, ??????, ??????, ????..... ?? ????? ?????? ????? ???? ???? ?????? ?? ???????? ???? ?? ????????? ????? ????? ? ????????? ???? ?? ???????? ?? ????????? ?????????? ???????. ???????? ?? ??????? ?????? ??? ? ????????? ???????? ?????? ??????? ?? ???? ????? ?????? ?????????? ?????? ? ????? ?? ????????? ?????????? ? ???????????????? ???????? ????? (?? ? ??????? ??????) ??? ?? ?? ????? ???? ??? ????? ?? ???????? ???? ????... ? ?????, ? ?????? ?? ???????, ? ???????????? ?????????, ?? ???? ????? ? ???? ??? ??????? ?? ??? ???? ? ?? ???? ??????? ????? ?????, ????? ??????????, ????????, ?????... ??? ????????? ???????? ?????? ?? ??? ?????? ?? ????????? ??? ??????... ????? ?? ?? ??????????? ?? ? ???? ???? ??????.... ????? ???? ????????? ??????? ??????? ? ????? ?? ??????? ? ????, ???? ?? ???????? ???? ?????? ?? 30 ??????? ?????, 27 ??? 28 ????? ???? ?????, ??? ?? ????????... ??? ???? ?? ??????? ?? ?????????, ???? ??? ????????... ???????? ?? ?? ???????? ?? ? ?????????? ???? ?? ?? ?????? ? ????? ????????? - ???? ??? ?????? ???? ?? ?? ??? ??? ?????????? ??????, ?? ? ????.... ????????, ?????? ?? ???? ??? ??? ????? ????? ? ????, ???? ?? ?? ?? ?????? ????? ?? ?? ?????? ?? ?????????? ???? ? ?????? ?????? ????, ? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ??? ????? ??? ????? ?????? ??????? ?????????? ???? ??? ?????, ??????? ?? ?? ???... ???? ??????...  confused

????, ??? ???? ? ???? ?? ????? ??? ????? ?? ??????? - ??? ??? ???? ???? (??????????? ??? ??????????? ???? ?? ??) ????? ??? ?????? ??????, ??????? ??????? ?????? ? ????? ??? ??, ????????, ??????. ???????? ?? ?? ????? ?????, ??? ?????? ????? ??? ?? ? ??? ?????????? - ?? ?? ???????? ??????? ????????? ...??????.... 1405_love ???? ??... ?????? ?????? ?? ????????????? ?? ??????.... 0202_238  :drugarstvo:

???? ??? ?????? "?????? ??????", ?????? ??? ???????? ???? ????? ????:

?? ?????? ???????, ???? ? ????, ? ????? ? ? ???? ?????? ???? ???? ????, ? ???? ?? ??????? ??????.

0102_laugh 1405_love 0202_238

??????? ?? ????!

????? ???? ?????? ? ??????, "????????",

?????????? ???? ???????, ?????? ?? ?? ????? ?? ?? ?????? ??? ????????.

?? ???, ???????, ?? ?? ?? ??????, ?? ???? ???????? ?? ?? ???? ??? ?? ???? ????? ????? ???????!?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Tavita, zao mi je sto si  nas uskratila odgovora, ali volela bih da imas na umu da ukoliko se ipak odlucis da podelis svoje misli sa nama-uvek si dobrodosla 1405_love :drugarstvo:

Sada mi je palo na pamet jos jedno pitanje ... Sta mislite, da li je mudrost stalna kategorija ili nesto promenljivo u smislu da smo svi ponekad sa ovu a ponekad s onu stranu mudrosti? Ja mudrost nekako uvek zamisljam ruku pod ruku sa smirenoscu a zadobijanje istih kao neprestalnu borbu...

Btw, Tavitice, samo da ti meni budes s onu stranu vrata-ne strahujem ja od steka -odskrinula bi ti meni-znam  0202_238 Ipak smo mi Hriscani a ne komunisti, zar ne 0102_laugh.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

Подели на овим сајтовима

Tavita, zao mi je sto si  nas uskratila odgovora, ali volela bih da imas na umu da ukoliko se ipak odlucis da podelis svoje misli sa nama-uvek si dobrodosla 1405_love :drugarstvo:

Sada mi je palo na pamet jos jedno pitanje ... Sta mislite, da li je mudrost stalna kategorija ili nesto promenljivo u smislu da smo svi ponekad sa ovu a ponekad s onu stranu "Tavitinih vrata"? Ja mudrost nekako uvek zamisljam ruku pod ruku sa smirenoscu a zadobijanje istih kao neprestalnu borbu...

Btw, Tavitice, samo da ti meni budes s onu stranu vrata-ne strahujem ja od steka -odskrinula bi ti meni-znam  0202_238 Ipak smo mi Hriscani a ne komunisti, zar ne 0102_laugh.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

?.? ?? ????????? ?? ???????????.  . ????????? ??? ???????, ?? ?? ????????? ???????????. ????? ?? ????? ????! ? ????? ????????? ?????? ????????, ???? ??? ???? ????? ! ?? ??????? ?? ?????? ? ????.

Подели на овим сајтовима

Draga Antoneta, ne znam da li je "off topic" ili ne ali meni se mnogo svidja tvoj post :drugarstvo: Nekako je "ziv" i to je bas ono sto pokusavam da izazovem svojim komentarima koji su na ivici provokativnosti. Znam da time rizikujem da me forumasi pocnu zaobilaziti u sirokom luku, ali bolje i to nego da se pretvorimo u bezivotnu zajednicu vostanih figura sa snimljenim odgovorima koje ponavljamo u slicnim situacijama...

E, da, imam jos jedno pitanje koje me muci... da li smatrate da se mudrost moze preneti, nauciti ili je neophodno licno je opitovati i graditi preko niza cesto bolnih promasaja?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...