Jump to content

Suze - žensko oružje ili iskrena osećanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

776c889073bb5d0c64bee4c5e5f867b0.jpg

Žene su lakše na suzama od muškaraca, a kada se rasplaču, čak i najveće „muškarčine” ostanu razoružane.

Iako se osećaju bespomoćno ili uplašeno kada se nađu ispred žene koja plače, muškarci bi trebalo da je tada uteše ili puste da se smiri. Međutim, treba razlikovati iskrene i lažne suze, jer kad jednom nasednete na glumu - nema kraja sitnim prevarama.

Muškarci tvrde da su imuni na ženske suze, ali ipak nisu ravnodušni. Naučno objašnjenje je da suze menjaju ponašanje muškarca tako što smanjuju agresivnost. Međutim, dok biolozi tvrde da hemijski sastav ženskih suza utiče na nivo testosterona kod muškarca, psiholozi ističu da su razlozi mnogo dublji od puke fiziološke reakcije na plakanje.

Zena

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

како наша браћа са форума реагују на женске сузе...? како их доживљавају....? шта мисле о њима...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ја нисам имун ни на шта женско, а камоли сузе. 

Али се искрено често замислим колико искрености има у женским емоцијама када видим разноразне контрадикторности у ономе што делује да осећају и у ономе што раде.

А можда су то само предрасуде у мени, не знам. Неко неразумевање можда. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Углавном сузама не верујем. А умем и да се наљутим када женско почне да плаче без разлога. Али понекада (када је разлог стваран) мене женске сузе снажно дотакну... Мада је углавном први случај.

Подели на овим сајтовима

Kad zadrzavas suze i one krenu da ti tresu sav organizam kad dusha vise ne slusa razum kad srce salje krv u svaki delic organizma shvatis na kraju da su suze samo za hrabre i iskrene junake!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Сузе су искрене кад се плаче због неког ближњег, а ове из самосажаљења су фејк,и не битно дал су женске или мушке...

А сузе за свет по истоименом светотачком бестселеру,су права хришћанска вредност својствена правим подвижницима...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Problem je u tome što muškarci uglavnom ne znaju šta da rade kad žena zaplače. I tad počinju da paniče, bez obzira na to da li to pokazuju. Zbog suza muškarci se uglavnom osećaju bespomoćno, pošto ih to pokazivanje emocija potpuno parališe. Oni su odmalena naučeni da ne treba da plaču, da moraju da potiskuju osećanja. Zato kad vide da neko plače, nemaju adekvatan odgovor - navode psiholozi.

Kad su saterani u ćošak zbog izliva osećanja, iz muškaraca ispliva ponašanje stečeno u najranijem dobu. Otud njihove reakcije mogu da variraju od durenja, ismevanja do razumevanja.
- Oni u tim momentima reaguju na način na koju su se prema njima ophodili u detinjstvu. Ako ih je neko od roditelja grdio zbog plakanja, oni će to da prenesu dalje, na suprugu i svoju decu. Ako su roditelji reagovali na suze s nežnošću, verovatno je da će i oni tako da reaguju.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Жене користе сузе,то је њихово оружје и поготову кад желе да обману или буду у опасности да буду откривене за неку лаж или пак да придобију наклоност ради неког њиховог циља,она су способне врло лако да заплачу

Подели на овим сајтовима

ja ne volim da placem pred drugima i ne placem pred drugima. meni to nekako samosazaljenje, izuzev u ekstremnim situacijama.

al' opet i kad placem vise placem zbog drugih, a ne zbog sebe jer je meni u zivotu med i mleko hahahahahahhahaha  :D

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...