Искушеник Написано Децембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2009 ДИГИТАЛНИ АНЂЕО III Ових дана се појавио и трећи део филма Дигитални анђео. Сва три дела су некако аматерски урађена и у њима се показује једна недоследност. Наиме, прво су се фокусирали на причу о борби против чипа за који су тврдили да је жиг антихриста, да би већ у овом трећем делу почели да тврде како је чип превазиђен, вероватно ће у неком следећем дигиталном анђелу бити превазиђена и ова биометријска идентификација и питање је само на чему ће се зауставити. На тај начин, подсећају на суботаре и јеховине сведоке, који су израчунавали време доласка Христовог, и онда продавали све што су имали, куповали свечана одела и ишли на пољане са песмама да дочекају Христа и Христос није дошао, а имања продали. И онда тражили грешку, па поново израчунавали па поново излазили на пољане и чекали, а Христос опет није дошао. И онда то израчунали да ће се десити у време првог светског рата, и опет није дошао. Онда су се досетили и рекли: "па дошао је невидљиво". А Исус лепо каже: "У последња времена појавиће се многи лажни пророци, који ће говорити: ево овде је, ево онде је." И говори Господ да се не излази у поља итд. И на тим секташима се то обистинило и видимо да су последња времена. Али суботари и јеховини сведоци су бар искренији по томе што су они тада ипак били заокупљени доласком Исуса Христа, а ови нови пророци су заокупљени доласком АНТИХРИСТА. Ми у символу вере уопште не говоримо о доласку антихриста, него говоримо о доласку Христовом који ће да суди живима и мртвима. А тај антихрист није био достојан да буде у СИМВОЛУ ВЕРЕ, јер је нечист и њега ће убити Исус Духом уста својих. Дух ових филмова је секташки и нема никакве везе са духом православља. Слушајући ове филмове човек бива узнемирен и губи мир, а Исус својем малом стаду говори: МИР ВАМ, МИР СВОЈ ДАЈЕМ ВАМ, МИР СВОЈ ОСТАВЉАМ ВАМ, НЕ ДАЈЕМ ВАМ ГА КАО ШТО ГА СВЕТ ДАЈЕ. Значи, ако ми имамо УМ ХРИСТОВ, МИР ХРИСТОВ, БЛАГОДАТ ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА, И ЉУБАВ БОГА ОЦА, И ЗАЈЕДНИЦУ СВЕТОГА ДУХА, зашто онда да мучимо себе непотребно. Зашто да нас обузима маловерство и неспокојство западних секташа? Не кажем да тајна безакоња не ради, али и апостол Павле је говорио да тајна безакоња ради. И такође верујем да иде велика невоља на свет, јер свет сав у злу лежи. Али када небогонадахнуто тумаче Откривење Јованово, ови људи само ИСМЕВАЈУ ОТКРИВЕЊЕ ЈОВАНОВО. Свети оци када би приступали тумачењу нечега што је речано у Светом Писму су приступали са страхом Божијим и молитвом, некада и са постом, а из ове приче у овом филму се не осећа тај благочестиви, побожни приступ тумачења књиге Откривења. И речено је код апостола Павла: "Љубљени, не верујте свакоме духу, него кушајте духове јесу ли од Бога, јер се и сам ђаво претвара у светлог анђела да би преварио изабране". А ми нисмо у стању да испитамо животе ових људи који говоре о овим документима , о чиповима (сада већ превазиђеним у овој причи), нисмо у стању да испитамо њихову веродостојност, јер људи који су под дејством страсти нису веродостојни сведоци истине Божије, јер који су испуњени Духом Светим они се не страше да кажу своје име, а пошто се страше да изнесу своје име сведоче да нису испуњени Духом Светим, јер Бог Духа Светога не даје у нечисте сасуде, у остраствљене људе, јер када је Дух Свети сишао на апостоле, они се више нису страшили смрти, нити страдања за Христа (а ови су обично анонимуси, а Црква Православна не може прихватити безимене људе, колико год да се ти људи у филму боре против замене имена бар кодом, они нигде своје име неће да кажу, да знамо ко су). Ово је врло опасна ствар, јер се на просторе Православне Цркве уноси протестантски дух да свак тумачи како хоће Свето Писмо (зато протестанти имају безброј тумачења ), као да не постоји ЗАКОНИТА ЦРКВЕНА ЈЕРАРХИЈА код нас православних. Ово је врло опасна ствар, јер се под видом борбе против нових докумената исмева и сама Црква, јер у овом случају неки анонимни људи (анонимуси), неки непознати људи, се постављају у улогу правилног тумача Истине, гаранта Истине, а испада да епископи којима је од Бога поверено да УПРАВЉАЈУ РЕЧЈУ ИСТИНЕ БОЖИЈЕ нису више гарант, да Дух Свети не делује код епископа! И на тај начин руше установе Цркве. А да заиста хоће да у православном духу делују, ови људи би деловали у оквиру Цркве, а не овако самостално и анонимно, јер они не могу никоме да се ставе у Цркви у послушност, а по речима светог пророка Самуила "непослушност је гора од идолопоклонства". Не треба православни хришћани да се обмањују овим причама, зна се како је Бог устројио цркву и кога у цркви треба да питају за шта. Разноразне секте које се баве апокалиптичким темама, добом антихриста, постављају јако много материјала на интернет. У филму Дигитални анђео доста материјала је позајмљено управо са тих секташких сајтова који се баве том проблематиком (као што су суботари или адвентисти и јеховини сведоци). Анонимност твораца сва три дела дигиталног анђела, њихова недоследност, чињеница да је доста садржаја преузето са тих секташких сајтова, и немир који филм изазива указују да православни хришћанин треба са много опрезности да се односи према филму Дигитални анђело. Није хришћански некога страшити, уцењивати спасењем, одузимати мир, а при томе не нудити алтернативу. Свакако да у условима светског тоталираризма којем се приближавамо, у којем ће по речима Откривења Јовановог хришћани бити гоњени и маргинализовани у друштвеном животу, хришћане интересује и питање тог ЖИГА ЗВЕРИ . Али хришћанин такође треба да има у виду да је новозаветна књига Откривење Јованово пророчка књига, и као пророчка књига не може се тумачити на исти начин као што се могу тумачити и законске књиге четири јеванђеља и поучне књиге посланица, и историјска књига Дела апостлских. Баш из разлога што је то пророчка књига, свети оци се никада нису усуђивали да комплетно тумаче Откривење Јованово, јер у њој има доста праслика и визија, алегорија, које се не могу олако тумачити. Не може се Откривење Јованово тек тако протумачити људским умом, за то је потребно стећи "ум Христов" како говори апостол Павле, тј. стећи Духа Светога који ће нас увести у сву Истину, а за то је потребан врлински и светотајински живот по јеванђељу Христовом. Не може се о жигу звери говорити "погађачким духом", час говорећи жиг звери је чип, час говорећи "чип је превазиђен". Тако православни хришћани не треба да раде. Размишљање о доласку Христовом изазива у нама љубавна радосна осећања, која снаже човека, која уносе хармонију у човека. А претерана размишљања о доласку антихриста уносе немир, слабе веру и наду на Бога, смућују ум, изазивају колебање у души, уопште раслабљују човека, многе и духовно паралишу. Бављење причом о доласку антихриста постаје својеврсна страст, и као свака страст ово има за последицу лишавање благодати Божије, а без благодати Божије нема спасења. Добро је и потребно читати и о последњим временима, али са расуђивањем и надом на Бога, чувајући мир душевни и кроз светотајински живот стицати Духа Светога, који једини истински душу може да утеши и у најтежим временима гоњења Цркве и једино се уз помоћ Духа Светога, који се зове и Дух Истине може победити Отац Лажи који је Сатана. То је једини Пут којим се побеђује зло у нама и око нас, то је једини Пут којим ћемо се одржати и у та последња времена, која ће и бити тешка каква нису била од постанка света, али Христос каже и храбри: "НЕБОЈ СЕ СТАДО МАЛО, ЈА ПОБЕДИХ СВЕТ". јерођакон Доситеј Хиландарац "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2009 о фала Пресветом Богу и Оцу нашем, најзад крштен текст на ову тему! 8084.gif :cheesy2: 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Децембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2009 СВЕШТЕНИК ДАНИЛ СИСОЈЕВ, ПРОФЕСОР ЈУРИ МАКСИМОВ "ГОСПОДЕ ОТВОРИ УСТА МОЈА И ОНА ЋЕ КАЗИВАТУ ХВАЛУ ТВОЈУ" (Пс. 50:17) део интервјуа ....Следеће питање је о савременим искушењима.... У Србији су почели да уводе биометријске пасоше и постоји саблазан међу људима у Цркви, који мисле, да се примањем новог пасоша, одричеш Христа и примаш печат антихриста. Јури Максимов: То је демонска прелест и једна од уобичајених замки сатане. То се лако види из историје Русије. Код нас, када су недавно мењали пасоше совјетског обрасца на пасоше руског обрасца, људи су говорили: ко прими руски пасош тај није хришћанин, и ништа га неће спасити; не смеју се узимати нови пасоши, они су од антихриста, треба оставити старе, совјетске "добре" пасоше. Али при том, пре 40 и више година, када су уводили те "добре" пасоше, слични људи су исто тако говорили, да су они од антихриста и да се не смеју прихватити. Али чак штавише, још пре, пре револуције, за време цара, постојали су људи који су исто тако говорили, да се не смеју узимати царски пасоши, јер су од антихриста. Отац Данил: Свети Димитрије Ростовски је писао да су у 18. веку, при појави првих пасоша и првог папирног новца, постојали људи који су тврдили да је то антихристов печат. Јури Максимов: У чему је смисао те замке? Смисао је - натерати човека да гледа не на Христа, већ на не е спољашње ставри. Пасош, личну карту, бар код, шта год било. И онда се дешава да ти не гледаш више да ли си са Христом или не, да ли испуњаваш Његове заповести или не, да се се држим Христову веру или не, већ гледаш да ли си примио пасош или ниси, да ли на паковању постоји бар код или не. То јест, људи престају да гледају на суштину и одвлаче се. Људи који тако гледају на нове пасоше итд. ослањају се на речи стараца: Пајсија Светогорца у неких других, о којима ништа не знам осим оногшто је о њима написано на интернету. Како се одности према томе? Отац Данил: Знамо да су чак и Свети Оци имали неке грешке, када нису учили у складу са Светим Предањем. Како је говорио Свети Викентије Лерински, Свето Предање је оно чему су учили сви, свуда и увек. Учење о печату као неком спољашњем средству, или предпечату - код нас у Русији су измислили такав израз - то учење се појавило тек сада. Није постојало раније. Ствар је у томе што је такво мишљење погрешно још и у богословском смислу. Јури Максимов је рекао о духовном значају, а ја ћу говорити о богословском. Ствар је у томе што је за нас главно - завет човека са Христом. Ми смо у договору са Богом и Бог са - нама. И како је Господ рекао, нико нас неће отети из руке Оца Небеског. Јер је наш Отац већи од свих. Господ је рекао и "из руке Моје нико неће отети". И сам печат антихристов, који се описује у Апокалипси, у тринаестој глави, сагласно тумачењу Отаца Цркве: Светих Иполита Римског, Андреја Кесаријског, Иринеја Лионског - јесте управо питање личног договора са антихристом. То је такође завет, само другачији. Није узалуд Свети Андреј Кесаријски говорио да као што задобијамо печат Духа Светога у Тајни Миропомазања, тако и антихрист даје зли, нечисти печат. А овде је чак питање у техничким средствима. То је лажно усмерење мисли. Печат можеш ставити на обичном оловком, чиме било. Јер суштина тог печата није у неким техничким средствима, већ у томе да човек добровољно прелази на страну непријатеља! То је толико битно! Многи из неког разлога мисле да антихрист неће моћи без печата да препозна човека, али у антихристу ће живети сатана, како је речено у Посланици Солуњанима, он ће деловати по дејству сатане, а сатани се потчињавају сви демони. Зли духови ходе за нама, они ионако имају информације о нама које ће користити против нас ако не сада, а оно касније. Како је описано у митарствима Блажене Теодоре, они записују свако зло дело које смо учинили. Зар ће антихристу бити тешко да позове демона и пита где се ко налази? Биће му лако да то уради. Њему није потребно да нас гони због тога. Антихристу ће бити важно да зна, не где се човек налази, чиме се бави, чиме тргује. Њему ће бити важно да човек са њим склопи договор. Да ступа са њим у савез. А уцењиваће уз помоћ глади: не будеш ли ми се клањао, убиће те глађу. Ето целе логике, схватате? Код нас се догодила замена, при чему су ту замену направили секташи. Идеја о томе да ИНН, биометријски пасоши и уопште пасоши јесу печат антихриста долазе из расколничке средине. То за пасоше су смислили расколници. У почетку руски расколници, старообредници, затим бегуни - постојала је таква секта, Јури Максимов је говорио. А што се тиче ИНН, та идеја је дошла од адвентиста седмог дана.[2] 70-их година једна од адвентистичких проповедница је имала некакво "виђење", неки дух јој је открио да је то печат антихриста. Схватате из каквог мутног извора све то долази у стварности? А због чега сатана све то шири? Због тога да, када се појави реални антихрист, онда ће сви другови који се боје да приме печат, ипак добродушно прави печат примити. Јер ће тражити печат тамо где га не буде било. Они ће тражити печат у неким техничким средствима, који уопште антихристу нису потребни. Сатана жели да научи људе да се, када дође истински непријатељ, већ не боје. А ето, Свети Иполит говори овако: "Шта ће говорити човек, примајући печат антихриста? Он ће говорити: одричем се Бога, Творца неба и земље, Његовог Сина Јединородног, Исуса Христа, Светог Духа, Свете Цркве и предајем се теби сам." Погледајте, Свети Иполит је био у праву: главно чиме антихрист сада узима своје - одбацивање стварање васељене. Еволуција - зар то није припрема доласка антихриста? Наравно, припрема, теистичка еволуција посебно. Када тврде да је Бог стварао помоћу зла, смрти, то води ка антихристу. Тврдња да Христос није јединствени пут ка Богу - ето пута ка антихристу. Тврдња да ван Цркве постоји спасење - ето, то је пут ка антихристу. Тврдња да ми овде на земљи морамо да се скрасимо (како говори Апостол Павле: када буду говорили мир и сигурност, тада ће доћи погибао) - ето, то је пут ка антихристу. У идеологији је пут ка антихристу, не у техници. Ето таква је заиста демонска обмана: заменити техничким средствима реално питање договора. Рећи ћу да су у духовном смислу многи људи сада антихристове идеје већ поделили. Идеја о томе да постоји један Бог, а да је путева много - то је већ антихристова идеја. А против тога нико не пише. Против тога се не боре. Боре се против тих ствари које су већ давно застареле. Говорили су да тобож постоји компјутер "Звер" у Бриселу, чули сте? Али извините, компјутер "Звер" из 1976. године слабији је од мог компјутера који лежи ту на столу. Да, у вашим рукама је аудио-рекордер који је моћнији од тог компјутера, који је тобож "захватио" цело човечанство. И ето, том старудијом до сада плаше неке. То је једноставно безумље људи који су упали у прелест. И признак је овде веома једноставан: приметите, што више човек почиње да се занима борбом са ИНН или биометријским пасошима, то више неспокојнији постаје, постаје раздражљив, злобан, агресиван. Зар је то од Духа Светога? Зар је Дух Свети Бог смутње? Како је рекао Апостол Павле, Бог наш није Бог нереда већ мира. А ја нисам видео још ни једног тихог и спокојног човека, који би се активно занимао борбом са ИНН. Сви су они хистерици. Код нас је био један ауторитетни архимандрит, у једном великом манастиру (нећу рећи како се зове, да не би срамотио), он се активно борио са ИНН и као последица сишао је са ума. У правом смислу те речи. Почео је да јури го по манастиру, да виче неке бесмислице и завршио у лудници. Ето такво је духовно помрачење, које је у потпуности повредило човека. Код нас су људи почели да иду у пећине. Знате за пензнеску причу? Зар је то од Бога? Не, то је од сатане. И од сатане је управо зато што сатана хоће да помути људе. Помутио је чак тиме, да су заборавили на Христа и мисле само о сатани. Говорили сте о оцу Пајсију; сетио сам се једне приче, коју знам непосредно. 80-их година Старцу Пајсију су долазили неки ходочасници и почели да се распитују када ће доћи антихрист. А он их пита: "А што, ви га баш чекате?"...... Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Тема је занимљива, а ево и поменутог документарца: http://www.youtube.com/watch?v=91nb0lu1cG8 http://www.youtube.com/watch?v=HDZbH3buAMM http://www.youtube.com/watch?v=ZA9zJL2Cftw http://www.youtube.com/watch?v=INtRBS4EVj8 У старту да кажем да су аутори опет прибегли врло ружној навици `анонимног благослова`. Наравно да је могуће да неки анонимни свештеник или монах да благослов за један овакав пројекат, али да ли је то хришћански? Па докле ћемо, људи моји, на интернету ми православни хришћани анонимно да `пишемо и дајемо благослове`? Да ли је то хришћански вид комуникације и како ћемо изаћи пред оне великомученике који се римским царевима отворено говорили да греше( када гоне Христа) знајући да им следе горко мучење и смрт? Говорим у првом лицу множине иако сам се лично увек представљао. Ђакон Оливер Суботић је о овоме писао врло потковано и одговорно за Православље. Наравно, овде је изнесено доста тврдњи па изволимо, мало да `протресемо` ову тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 То је биометријски благослов. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Децембар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Ma covek lako moze da padne u zamku samoobmane sa tim svetskim zaverama itd ... Kad sam gledao prvi deo iz ovog serijala nije mi bilo dobro jedno pola sata dok nisam dosao k sebi !!! Svako vreme ima svoje breme pa tako i ovo nase informaticko ! Covek mora da osmisljava svoj zivot na zemlji i delanje na njoj u skladu sa epohom u kojoj mu je dato da bude rodjen ! Bitno je da se tokom zemaljskog zivota covek ne veze previse za ta zemaljska dobra nego da se non stop uzdize ka svom Tvorcu !!! Niko nije mocniji od Cara nad carevima pa tako ni ove biometrijske zavrzlame ! Nece mene od Hrista odvojiti elektronski cip nego moje delanje ako bude bez ljubavi i sa losim delima !!! Evo i ovde uz pomoc tih cipova mi bivstvujemo kao jedna Hriscanska i Liturgijska zajednica, zar je to stetno Svaki novi izum koji se na dobro koristi na dobro se i vraca a moze i suprotno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Да али овде је питање, Да ли је вађење биометријских докумената одрицање од Христа ? То је веома озбиљно питање од суштинске важности за живот, на које Црква никако да нам да свој јасан званични став ДА или НЕ , па да знамо шта нам је чинити. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Децембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Докле год нам неко не тражи јасно да се одрекнемо Христа нема никаквог одрицања. Појента код жига звери је да се људи не дај Боже добровољно одрекну Христа и да буду тога свесни, а не да нас неко превари и да се ми одрекнемо а да немамо појма. Одрицање је свестан чин. Кад буде дошао тај жиг на ред сви људи ће знати да се његовим примањем јавно одричу Христа. Сам жиг по себи нема никакву тајанствену моћ која убија душу него душу убија одрицање од Бога. Шта би било кад би нас на силу чиповали или жиговали да ли би аутоматски били осуђени на пакао 8084.gif. То је као нпр. у време комунизма кад се неко одрицао крсне славе и није славио славу да би био члан партије и самим тим имао одређене привилегије, то је нека праслика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Децембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Ево да подсетим на текст великог старца Јована Крестјанкина. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1885.msg54746.html#msg54746 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 Гледај, главни сервер са базом свих биометријских података се зајста зове звер и зајста сваки код на сваком документу садржи три шестице. Доста тога може да стави причу о биометијским документима у контекст жигосања из Јовановог Откровења. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2009 ?? ??? ???? ?? ??????, ?? ?? ?? ?????? ????????????? ?????????? ???????? ?? ?????? ? ?? ?? ????? ??????? ?????? ?? ????????? ???????? ?? ?????, ?? ???? ????? ?????? ?? ??? ?? ???? ????? ???????? ???? ?? ??? ?? , ?? ?? ????? ??? ??? ?? ??????.???? ???? ????????????? ?? www.zazivot.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 Идемо значи у катакомбе ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 Ја сам раније нешто слично писао на ову тему : https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2265.msg48770.html#msg48770 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 ?? ??? ????? ?????? ????? ?? ??? ???? : https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2265.msg48770.html#msg48770 ?? ????????? ???? ?????????? ???? ??????, ??? ?? ????????? ???. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Децембар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 cak se i ime Svetih Andjela zloupotrebjava Andjeli pevaju non stop Svjat Svjat Svajt Gospod Savaot i vazda su sa nama kada Ime Gospodnje proslavljamo a ovi digitalni sto plase ljudi sigurno nisu iz tog roda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука