Jump to content

О вечности мучења нераскајаних грешника. Исправљање погрешних мишљења о томе како усагласити Божије милосрђе са вечношћу мучења - Св.Теофан Затворник

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ај да пробам још једном, па шта буде. Види, ја верујем да када се каже да ван Цркве нема спасења то представља апсолутну истину. Јер заиста нема спасења ван заједнице људи и Бога и људи између себе. Али пошто је та црква вечна, пошто постоји од Христа до вечности, тврдња "ван Цркве нема спасења" не мора да аутоматски значи да ван припадности Цркви на земљи, у току живота, нема спасења. 

Sta je Crkva?Da li je i hinduistcka crkva po tebi Crkva?Da li je po tebi dzamija Crkva?jer mislim po tebi ispada onda da je svejedno da li imam  episkopa ili imama da li on ispoveda Hrista ili Alaha totalno je nebitno..ili da li je jevrej koji veruje u jahvea i carstvo Izraela na zemlji?Jer sve su to zajednice Boga i ljudi.....izgleda da SSC pocinje da daje rezultate...u stvaranju  nove religije.....a to ce biti konglomerat svega i svacega,istine i lazi,zla i dobra,tame i svetla...a sve u ime ljubavi.....i onda cete da vencavate raba Bozijeg Stevu i Raba Bozijeg Adama....jer je Bog ljubav i nije uopste bitno ko u ta veruje sta ko ispoveda......jer Bog vas sve voli......bruka i sramota.....

Подели на овим сајтовима

• Одговори 411
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ван Цркве нема спасења у смислу да је црква "извор спасења". Она је "носилац" истине о Христовом васкрсењу, о Спаситељу. Ту се мисли на "спасење" у смислу "пуноћа истине", генерално.

Појединачно спасење је друга ствар. Нити ће појединачно добро проћи сви који су "у Цркви", нити ће лоше проћи сви који су "изван ње". То је сасвим друго питање.

Али људи воле да ствари изваде из контекста, поједноставе, па онда примене "племенску логику" итд.

Sta je Crkva?

Подели на овим сајтовима

Ван Цркве нема спасења у смислу да је црква "извор спасења". Она је "носилац" истине о Христовом васкрсењу, о Спаситељу. Ту се мисли на "спасење" у смислу "пуноћа истине", генерално.

Појединачно спасење је друга ствар. Нити ће појединачно добро проћи сви који су "у Цркви", нити ће лоше проћи сви који су "изван ње". То је сасвим друго питање.

Али људи воле да ствари изваде из контекста, поједноставе, па онда примене "племенску логику" итд.

Ovo je samo tvoje praznoslovljenje.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Ај да пробам још једном, па шта буде. Види, ја верујем да када се каже да ван Цркве нема спасења то представља апсолутну истину. Јер заиста нема спасења ван заједнице људи и Бога и људи између себе. Али пошто је та црква вечна, пошто постоји од Христа до вечности, тврдња "ван Цркве нема спасења" не мора да аутоматски значи да ван припадности Цркви на земљи, у току живота, нема спасења. 

Hoces da kazes da poslije smrti postoji mogucnost pokajanja?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Sta je Crkva?

Crkvu cine svi ljudi koje hode Hristovim Putem, bili oni ateisti, pigmeji, ili dzudzabajci...

To je moje misljenje, a dal je ispravno videcemo na kraju.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Sta je Crkva?

Заједница Христа и људи. Немам појма на основу чега си закључио све остало што си рекао о венчавању гејева, мешању религија итд.

Hoces da kazes da poslije smrti postoji mogucnost pokajanja?

Хоћу да кажем да ја лично тако верујем.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Onda si u jeresi.

Брате мили, колико си тврдоглав...

Одговор на твоје питање је - не знамо. Значи, утувите већ једном у главу да о тим стварима нико жив овде на Земљи нема појма и да само нагађамо, видимо кроз маглу како каже апостол. Осуђујеш за "јерес" по питању о којем ни сам немаш појма, нити можеш да имаш. А то је управо суштина погрешног духовног пута...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Брате мили, колико си тврдоглав...

Одговор на твоје питање је - не знамо. Значи, утувите већ једном у главу да о тим стварима нико жив овде на Земљи нема појма и да само нагађамо, видимо кроз маглу како каже апостол. Осуђујеш за "јерес" по питању о којем ни сам немаш појма, нити можеш да имаш. А то је управо суштина погрешног духовног пута...

Ne osudjujem ja nikog nego konstatujem da su neka vjerovanja potpuno pogresna, bar kada imamo u vidu otacko predanje.

Подели на овим сајтовима

Ne osudjujem ja nikog nego konstatujem da su neka vjerovanja potpuno pogresna, bar kada imamo u vidu otacko predanje.

Znaci posto on ima svoje misljenje to je jeres, a ti posto imas misljenje to nije jeres nego konstantacija i mera istinitosti. Moram da priznam zanimljivo vidjenje...

Подели на овим сајтовима

Свети оци су о разним таквим питањима имали различита мишљења. Што само по себи већ говори доста. А посебно значи да би ми требало да будемо мало опрезнији и да не будемо искључиви...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Постоји тај проблем што људи воле све да поједноставе и направе "учење" па онда секу лево и десно "духовним мачом" без милости... Тако функционише већина секти - само су они "у праву" (по веома важним питањима - нпр. да се пертле везују на лево, а не на десно), а сви остали су осуђени на вечну смрт у огњеном језеру...

Хвала Богу, истинско хришћанство, Православље, је далеко од тога.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...