Jump to content

О вечности мучења нераскајаних грешника. Исправљање погрешних мишљења о томе како усагласити Божије милосрђе са вечношћу мучења - Св.Теофан Затворник

Оцени ову тему

Препоручена порука

svakako da je logicnije nego vjerovati u nemocnog Boga koji mora da ceka da neko umre da bi ga posthumno spasio.

Не немоћног, већ Бога који човеку даје слободу да се спасе кад год пожели.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 411
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako je za spasenje dovoljno biti "human" (sta god to znacilo), onda Crkva nije potrebna. Ako Crkva nije potrebna nije potrebna ni vjera. Ako nije potrebna vjera nije potreban ni Bog.

Ако ти мислиш да је било шта што човек уради "довољно за спасење" промашио си веру...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ako je za spasenje dovoljno biti "human" (sta god to znacilo), onda Crkva nije potrebna. Ako Crkva nije potrebna nije potrebna ni vjera. Ako nije potrebna vjera nije potreban ni Bog.

За спасење је довољно а и неопходно пожелети (искрено) да се буде са Богом. Ето, је л' може сад да ми више не подмећеш да говорим да је довољно бити хуман ?

пс. Наравно подразумева се да је опет Бог ту Онај који спасава, не спасава нас жеља нити било шта друго што човек каже, уради или помисли аутоматски, већ само по милости Божијој.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Не немоћног, већ Бога који човеку даје слободу да се спасе кад год пожели.

Ne nemocnog, ali taj Bog ne moze da spasi recimo jednog Pigmeja dok jos hoda zemljom nego mora da ceka da umre pa da mu na Sudnji dan kaze "aj nema veze, nisi ti kriv".

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Па верујем да је највише до човека, мислим све и да нема ђавола, људи би опет били слободни да чине зло... Свако машење смисла (=Бога, заједнице са Њим) је зло. А човек је слободан да промаши...

Znaci ja i nakon spasenja mogu da odpadnem od Hrista?

Подели на овим сајтовима

За спасење је довољно а и неопходно пожелети (искрено) да се буде са Богом. Ето, је л' може сад да ми више не подмећеш да говорим да је довољно бити хуман ?

Sta ti podmecem? Sada mijenjas plocu. Ko iskreno pozeli da bude s Bogom toga ce Bog spasiti jer ce ga uputiti u Crkvu jos dok je na zemlji.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

је л' може сад да ми више не подмећеш да говорим да је довољно бити хуман ?

Наравно да не може. Видиш да је њихова тактика подметање и лицемерство. Квасац фарисејски.

"И мотраху на њега; и послаше уходе, који се претвараху да су праведни, не би ли га ухватили у ријечи, те да би га предали начелству и власти намјесниковој."

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пс. Наравно подразумева се да је опет Бог ту Онај који спасава, не спасава нас жеља нити било шта друго што човек каже, уради или помисли аутоматски, већ само по милости Божијој.

A el bitno kojim bogom?Ako ja na primer pozelim da budem sa Zevsom,Perunom i ilijom el i to okej  samo je vazno da sam dobar covek i moralan?Ili je bitno u kog i kavog Boga ja to verujem?

Подели на овим сајтовима

Наравно да не може. Видиш да је њихова тактика подметање и лицемерство. Квасац фарисејски.

"И мотраху на њега; и послаше уходе, који се претвараху да су праведни, не би ли га ухватили у ријечи, те да би га предали начелству и власти намјесниковој."

Jao jao..nemoj da si patetican....

Подели на овим сајтовима

To upravo ti tvrdis.

Pa to ti tvrdis sve vreme....

Где сам ја то рекао?

Знате како, ја би на вашем месту мало о`ладио и читао шта старији пишу, па о томе мало размислио. Имате тамо у књигама да хришћанин треба да буде смирен, послушан итд. Па примените мало.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Stevo, ovo mora da sam ja napisao:

Значи - нисте у праву. Биће људи из свих народа који ће се спасти и ући у Царство Божије, чак и оних који никада нису чули за Христа и хришћанство. Јер су у ближњем видели Христа, имали љубав према њему (= Њему) и тиме су бољи од нас који знамо, а не испуњавамо.

Подели на овим сајтовима

Znaci ja i nakon spasenja mogu da odpadnem od Hrista?

Не, али не зато што немаш слободу, већ зато што си спознао Истину и Љубав и просто, само по себи, нећеш имати жељу да одеш, јер нема нигде ништа боље. Питање на нивоу је л' могу да убијем некога кога воли, могу али никад га нећу убити, што се своди на то да не могу. Могу (физички, теоретски имам могућност) али истовремено и не могу (јер га волим). Али, ово је само моје веровање, немам пома како ће све изгледати након спасења.

Sta ti podmecem? Sada mijenjas plocu. Ko iskreno pozeli da bude s Bogom toga ce Bog spasiti jer ce ga uputiti u Crkvu jos dok je na zemlji.

Подмећеш ми да кажем да је довољно бити хуман. Не мењам ја ништа, понаваљам исто од првог поста у нашем разговору. Болдовано је само твоје лично веровање, не догма, не званично учење Цркве. 

A el bitno kojim bogom?Ako ja naprimer pozelim da budem sa Zevsom,Perunom i ilijom el i to okej  samo je vazno da sam dobar covek i moralan?Ili je bitno u kog i kavog Boga ja to verujem?

Битно је са којим Богом наравно. Спасиће се онај који пожели да буде са Христом, у тренутку сусрета са Њима, кад год се тај сусрет одиграо, ја верујем. Улога "доброте" у томе је само толика да верујемо да ће добар човек највероватније пожелети да буде са Христом када га сретне после смрти, све иако га није познавао за живота. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...