Jump to content

О вечности мучења нераскајаних грешника. Исправљање погрешних мишљења о томе како усагласити Божије милосрђе са вечношћу мучења - Св.Теофан Затворник

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 411
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Можда би било најбоље ако би о томе размишљао пре упознавања Христа. А кад га упознаш, нема назад, нема више калкулисања шта је боље, лакше итд., него просто осећаш да је то једина права ствар и не можеш да одеш од Њега, јер кад Га једном сретнеш онда сваки други избор постаје немогућ и погрешан, без обзира колико из земљаске перспективе може деловати лакше... То је као заљубљеност. Знаш оно, негде на пола пута помислиш "боље можда да је нисам упознао,да се нисам заљубио сад се не бих цимао итд." али опет се не окренеш и не одеш, јер је она, пошто си је упознао, једина која је вредна... Наравно, пример није баш најбољи, јер са Христом нема "цимања", али капираш ваљда поенту. Лаку ноћ :)

Ma razumem ja tebe...ali onda ispada bolje da nikada svet i nije cuo za Hrista....da je Njegova zrtva besmislena....i da je zapravo cita stvar u nekom  moralnom pitanju a to je biti dobar covek.....mislim onda mi stvarno nije jasno sto je Bog slao Sina svog....kad smo imali Budu...mislim on je bio isto tako izuzetno dobar covek....ako ima spasenja van Hrista,van Crkve...i ne prihvatanja njega kao nekoga kroz koga se obozujemo....mislim....onda kako kaza apostol Pavle zalud umre covek.....

I drugo sto je recimo Hristos rekao da se otrese prasina sa obuce u oni mestima koja odbijaju jevandjlelje?Eto sad po vama tamo su ziveli neki dobri ljudi ali eto doso sad neko da im tu prica o nekom Hristu,vaskrsenju,Sudu i slicno i on kaze ma daj bre?batali me sa tim bajkama ...ja sam posten,porodican covek i takve stvari me ne zanimaju....ne treba mi vera u Hrista da bi bio dobar,odgovoran,castan i posten covek...

Подели на овим сајтовима

А шта ћемо са онима који су болесни и који нису могли да чине добра дела? Да ли ће и они бити у паклу? Наравно да без Цркве нема спасења ако сматрамо да је Црква свака заједница Бога и човека, али има спасења ван Православља. Ако је поента била да нема ван православља спасења шта ћемо онда са периодом кад је Српска Црква била ван канонског јединства? Да ли су сви ти Срби завршили у паклу? Мислим да је сасвим јасно

Подели на овим сајтовима

А шта ћемо са онима који су болесни и који нису могли да чине добра дела? Да ли ће и они бити у паклу? Наравно да без Цркве нема спасења ако сматрамо да је Црква свака заједница Бога и човека, али има спасења ван Православља. Ако је поента била да нема ван православља спасења шта ћемо онда са периодом кад је Српска Црква била ван канонског јединства? Да ли су сви ти Срби завршили у паклу? Мислим да је сасвим јасно

El su i subotari crkva,muslimani crkva,baptisti crkva,hindusi crkva,zen budisti crkva....ako je svaka zajednica izmedju Boga i coveka crkva onda je najveca glupost da pravoslavna crkva ili recimo rimokatlicka se poziva na to da ima apostoslko prejemstvo i da je njihovo ucenje Hristovo i da je to ta crkva koju ni vrata pakla nece nadvladati?kome covek da veruje onda?onda je ispada po vama totalno svejedno....jer su sve to zajednice Boga i coveka zar ne?sta se mi busamo da je pravoslavlje izvorno Hriscanstvo?

Подели на овим сајтовима

Sve za priglupe - poenta je da ce Bog jos ovdje na zemlji spasiti nehriscanina koji iskreno trazi istinu. Tako da nema sta da ceka da taj covjek umre pa da mu onda naknadno gleda kroz prste. Ako ga ne spasi to znaci da taj neko nije ni trazio istinu i da ne bi prihvatio jevadjelsku propovijed.

Аха, баш је велика шанса талибанима у Авганистану, који проведу живот без да виде телевизор, прочитају новине или остваре било какав контакт са спољним светом, да се упознају са Христом и постану хришћани. Или разним другим народима по гудурама земаљским. Али Бог их је ту поставио јер је чим су се родили знао да не би прихватили хришћанство, нико од њих, баш ниједан једини у целом народу, као што нико у целој Азији и Витинији није тражио истину, ниједан једини човек, горе него у Содому и Гомору, важи... То баш звучи логично, нема шта.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Naravno da relativizacija spasenja koju ovdje mozemo procitati u potpunosti obesmisljava vjeru, podvig, crkvu samu, cak i Boga.

Наравно да не, то што теби лично обесмишљава не значи да је то опште правило.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Чини ми се (и надам се) да  Герхард тролује.

Ма овде више нема шанси да провалиш ко је трол, ко је озбиљан. :)

Подели на овим сајтовима

2013 - 14:15, каже: Чини ми се (и надам се) да  Герхард тролује.   Ма овде више нема шанси да провалиш ко је трол, ко је озбиљан.

Најстрашније ми је што би (бар како ми се  чини) неки желе да сви други оду на вечне муке

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...