Jump to content

Ubeđenja

Препоручена порука

Autor: Lidija Marković

Ubeđenje je prihvatanje nečega kao istine, ili verovanje da nešto može biti istinito. U suštini, ubeđenja su sudovi ili mišljenja o svetu oko nas, drugim ljudima i nama samima. Svi mi posedujemo ubeđenja koja nam služe i ona koja nas ograničavaju. Većina ubeđenja koja utiču na nas su izvan našeg svesnog i imaju ogroman uticaj na svakodnevne misli, akcije i sveukupan način života.

conviction-3.jpg

Na svesnom nivou većina ljudi veruje da rade sve što je u njihovoj moći da postignu svoje ciljeve. Može, ipak, postojati neki nesvesan deo njih koji misli da ne mogu postići uspeh. Što oni više prenebregavaju taj nesvesan deo, više će se prepreka u njihovom svakodnevnom životu postavljati pred njih. Tako um funkcioniše.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

* Kako identifikovati svoja ograničavajuća ubeđenja

Prvi, najvazniji korak je identifikovati svoja ogrničavajuća ubeđenja. Kada jednom identifikujete koja su to nesvesna ubeđenja / imprinti, možete koristiti različite NLP strategije kao na primer ‘redefinisanje’ da se brzo probijete kroz te prepreke i tako dozvolite sebi da primetite i doživite sve ekonomske mogućnosti koje vam se pružaju.

1. Ubeđenja o uzroku – ovo su ubeđenja gde verujete da postoji specifičan uzrok koji kreira ubeđenja. Ova ubeđenja možete prepoznati jer često u sebi sadrže reč ‘jer’, ‘zato što’. Neki primeri ubeđenja o uzroku su:

- Ja ne mogu biti uspešan jer su mi ni roditelji nisu bili uspešni

- Ja ne mogu da imam šta hoću jer sam žena

- Ne dobijam šta hoću jer je život borba

- Nije mi suđeno da imam više para jer sam rođen siromašan

- Novac uzrokuje bol

- Uspeh će uzrokovati raspad porodice

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Само нек нам Џес отвара теме, конструктивне и лепе

Прави баланс многим темама на форуму политичког или сензационалистичког садржаја

Још једаред хвала Џес!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 8. 3. 2013. at 21:25, Aquilius Cratus рече

Imas li podatak brizini kojom otvaras teme u poslednje vreme?

надам се да није нека критика у питању....:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 8. 3. 2013. at 21:30, Драшко рече

Прави баланс многим темама на форуму политичког или сензационалистичког садржаја

баш то ми је и циљ....:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

2. Ubeđenja o značenju – kao ljudska bića uvek pokušavamo da definišemo značenje stvari. Na primer, šta zapravo znači biti siromašan ili bogat – koje je dublje značenje ovih pojmova. Značenja koja date ovim pojmovima vodiće vaše ponašanje jer ona operišu kao filteri za vaš sistem ubeđenja. Neki primeri ograničavajućih ubeđenja o značenju su:

- Novac ti neće kupiti sreću

- Novac je koren svakog zla

- Ne može se biti i bogat i duhovan

- Novac je nevažan

- Zarađivanje para je dosadno

- Bogatim ljudima se ne može verovati

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 8. 3. 2013. at 21:56, Aquilius Cratus рече

Meni licno ne smeta ali vidim da nemas bas neki odziv na temam pa rekoh bolje da to sve stavis na blog kad je vec tu. :D

а, добро је....значи да пратиш моје теме....ја се никад не предајем...упорна сам....треба људи  нешто и да науче овде.... :)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 8. 3. 2013. at 22:04, JESSY рече

а, добро је....значи да пратиш моје теме....ја се никад не предајем...упорна сам....треба људи  нешто и да науче овде.... :)

Naravno da pratim. Ako drugo ne zato sto mi Illuminati moramo imati svuda oci. Onaj simbol svevideceg oka nije tek tako nacrtan. :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Џеси мораћу дати поставим једно питање, консултативно ;)

ал чек да га формулишем и лепо срочим ситуацију :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 9. 3. 2013. at 6:58, Драшко рече

Џеси мораћу дати поставим једно питање, консултативно ;)

ал чек да га формулишем и лепо срочим ситуацију :)

хајде, чекам...... :cheesy2:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Не дирајте ми Ђеси, она улепшава форум. ;) Што се убеђења тиче, занимљива су. Велики  део старијих људи воли да ''мудрује'' деци на тај начин. Па сине штеди (зашто, кад не волим да штедим?), па сине он има више него ти што имаш (па шта?), па сине ово, сине оно.... 

Мудрост овога света лудост је пред Богом. Мени се ипак више допада наука свише....Јеванђеље  isus-sinai  slavabogu  <3

Подели на овим сајтовима

''Već je opšteprihvaćena činjenica da naše misli kreiraju našu stvarnost. Neki od nas su to svesno doživeli, neki su još uvek skeptični prema ovoj konstataciji. Naša ubeđenja utiču na naše misli i određuju nam stvarnost. Nezgoda je u tome što ona imaju veću snagu jer potiču iz prošlosti. Povrh toga, sakrivena su u našoj podsvesti i vrlo dobro konzervirana.

Karl Gustav Jung je rekao: “Dokle god ne osvestiš nesvesno, ono će upravljati tvojim životom i ti ćeš to nazivati sudbinom.”
Može vrlo neprijatno da nas iznenadi kada shvatimo koliko ona mogu da utiču na naš život. “Ja nisam dovoljno privlačna”, “Muškarci su nepouzdani”, “Žene su zavidne“ ili „U se i u svoje kljuse”…
Dodajmo tome i ono ubeđenje koje ih sve drži na okupu: “Ubeđenja su podsvesna i ne mogu se promeniti”. Kada bismo promenili ovo poslednje, i sva ostala bi se dala promeniti.

Neka ubeđenja koja imamo su vrlo korisna. To što verujem da sam komunikativna mi omogućava da lako uspostavim kontakt sa ljudima. Međutim, mnoga od njih nas ograničavaju i predstavljaju veliku potencijalnu opasnost zato što ih nismo uvek svesni. Kao ni činjenice da oni upravljaju našim životom.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...