Alexandros Agapos 888 Написано Децембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2009 Одувек ме је занимао одговор на ово питање: Зашто људи воле да се мешају у туђи живот? Ко тим особама даје право да они нама суде? Зар они мисле да су савршени, да су без грешке? Ја сам лично имао јако проблема са таквим људима! Живим у малом граду где ме већина људи познаје, онај нормални део ме познаје као повученог, доброг и побожног младића, док онај лошији део жели да ме представи као неког болесног богомољца! Желео бих да поразговарам са Вама о том питању, које је ваше мишљење о свему томе!!! Нека Вас Бог све благослови! zuti car је реаговао/ла на ово 1 Ако те безбожник изазива, то те не изазива човек него ђаво, човек је по природи побожан. Ако те безумни ружи, то те не ружи човек, него ђаво, човек је по природи уман. Ако те озлобљени гони, то те не гони човек, него ђаво, човек је по природи благ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2009 Зашто људи воле да се мешају у туђи живот? Зато што немају свој живот. А богомољци су увек награисали, јер су богомољци. Просто ки пасуљ. 1. Најчешће сами богомољци су ти који привлаче пажњу на себе . 2. Ако сами то не раде онда су истински богомољци у том случају важи оно " град се на гори не може сакрити" . 3. Свет неће никада прихватити оно што није шаблонирано, оно што је ван поимања "нормалног" итд. Vesna Milovic, Човек Жоја and Viikica је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СИМИЋ ВЛАДАН Написано Децембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2009 И мени је у почетку сметало то што многи покушавају да исмевају људе који крену путем према Богу.Али временом сам схватио да они то не раде својом вољом већ су гоњени неким злим силама које покушавају да нас скрену са правог пута.Треба их пустити да раде то што раде и добрим им враћати и молити се да се врате на прави пут.Речено је да без тешкоћа нико неће зарадити Царство Небеско. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Децембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2009 zle sile.... 0110_hahaha 0110_hahaha lepo zeljko kaze, jednostavno nemaju svoj zivot. Siromashtvo, problemi, muke, jad i beda, a i malogradjanshtina i prazna glava. A zashto je tebi toliko stalo da te svi vole, poshtuju i misle najlepshe, je neshto sasvim drugo 0102_laugh zuti car је реаговао/ла на ово 1 Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Децембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2009 У данашњем свијету, а сви знамо какав је и на све стране видимо колико је поремећен систем вриједности, када неко побожно живи и када је "добар" човјек он код лоших људи изазива сујету и подстиче њихову гордост...А проблем је што је далеко више ових лоших, мада ја нешто и не вјерујем да човјек може бити истински лош.Већину људи "нешто" вуче да вређају оне који нису као они и за то вјероватно постоји много разлога.Недавно сам запазио нешто што би могло бити један од тих разлога.Примјетио сам како се данас у школи, на посли, у спорту итд. подстиче самоувјереност(тј. гордост) код људи(или дјеце ако је школа у питању).Значи, свако од нас мора бити најбољи у томе што ради, док нико други није битан и ничија друга мишљења, постигнућа, рад, труд нису битни, а то је у супротности са оним што говори црква да се остварујемо кроз заједницу.Тако научени људи излазе из тог система "изгубљени" и у неком сталном страху од друштва и иако то на први поглед не изгледа тако. Када виде некога ко је побожан и коме нису пролазна богаства овога свијета најбитнија ствар у животу и који не живе живот на начин на који они мисле да је најбољи то онда код њих подстиче гордост а према речима Светих Отаца из гордости произилазе остали гријеси... У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 16, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2015 Рада.., Снежана and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Primitivizam, malogradjanstina i poynata srpska osobina da seku sve sto strci i ne oprastaju ni najmanji pomak na bolje. Tebe samo ogovaraju , meni su pretili ubistvom samo zato sto govorim istinu i to o sasvim nebitnim stvarima, a sta sve govore o meni bolje da ne pricam. Imas dva puta , jedan je da te bude briga ya to sto pricaju i da te to sekira (sto i jeste cilj tih prica) , ili da te ne obracas paznju i teras svoje . Zapamti, Srbima niko ne valja i niko im nikada ugodio nije , makar dok ne umre , posle ga slave i pricaju kako je bio dobar . Ne okreci glave na takve price i samo nastavi da ides svojim putem звончица, Dexi, Човек Жоја and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 zato sto nemaju svoj privatan zivot ili nisu njime zadovoljni.....kopaju po tudjim zivotima trazeci povod da ih kritikuju, ogovaraju...ubija ih tudja sreca, pa traze nesto lose da bi se time zluradovali....ili da bi i kod drugih nasli svoje nedostatke, mane.....lakse je uvek deliti savete i menjati druge nego sebe....zatvaraju oci pred svojim zivotima koje oni zapravo i ne zive....nisu svesni svoje nesvesnosti.....nisu spoznali smisao ovog zivota.....i to je mnogo tuzno....neka ih Gospod prosveti..... Човек Жоја, Ронин, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Зашто људи воле да се мешају у туђи живот? Зато што немају свој живот. А богомољци су увек награисали, јер су богомољци. Просто ки пасуљ. 1. Најчешће сами богомољци су ти који привлаче пажњу на себе . 2. Ако сами то не раде онда су истински богомољци у том случају важи оно " град се на гори не може сакрити" . 3. Свет неће никада прихватити оно што није шаблонирано, оно што је ван поимања "нормалног" итд. Mislim da je malo jednostavniji odgovor,zašto se ljudi mešaju u tudj život? Zbog vlasti. Taj osećaj da kontrolišeš nekog,jeste upravo motiv. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Dokon um je djavolje igralište. Данче*, Šarl, Viikica and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Mislim da prepodobni itekako imaju potrebu da guraju nos u tuđ život. Рекао сам већ, то нису преподобни то су неподобни. То су људи којима религија служи да покрију своје фрустрације. Таквих има и у идеологијама и у атеизму и свукуда. То је просто инфантилна и неиспуњена особа са много фрустрација оскудна духом и велике гордости. Преподобне ти нећеш ни приметити, јер се такви не истичу. Дуња and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 И ја се увијек питам то; зашто!? Прочитала сам одговоре и слажем се са свима. Значи дошли смо до одговора зашто. Следеће питање је како се носити са тиме? Шта ако туђе задирање у ваш живот остави последице, или промијени ток дешавања, тј. почне да директно утиче на вас и на ваше окружење? Како се поставити према таквим људима? Шта урадити да се то спријечи? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 I ja zivim u maloj sredini i tacno znam o cemu pricate. Ne samo po pitanju toga da li neko ide u Crkvu ili ne, vec ih sve interesuje. Imam jednu komsinicu koja o cijelom komsiluku i meni zna vise nego mi sami. Sigurno svako od nas ima po jednu takvu Ali, vrlo je ljubazna, kad god da mi gosti dodju, ona ljubazno otovori svoja vrata da ih pozdravi. Uvijek sam se cudila kako ti ljudi prikupe toliko informacija, kako zapamte sve to, a posebno sto ih to sve interesuje. Razumijem da mozda nemaju ispunjen svoj zivot, al zar ne postoje i ljepsi nacini za to? Ne znam, meni je bas tesko da ih razumijem. Posebno u slucaju kad su zlobni, ne mogu a da me ne dotakne to i da ne odreagujem kako ne treba. Nek im je Bog na pomoci, a i nama koji smo u njihovoj blizini Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Веома ми је битна разлика да ли то користе на добро или зло.Ако нису злонамерни и те како могу да буду од користи и помоћи такви људи.Нису ни они без разлога дати такви какви су. Мени је комшија који све види, спречио крађу, позајмљене ствари из дворишта. Више се ја питам, зашто нама сметају такви људи и зашто ми обраћамо пажњу на њих.Ако питају, одговорим и наставим даље, а ако гледају, па нека гледају, свакако не кријем ништа Данче* and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Шта урадити да се то спријечи? sve zavisi od okolnosti.....na primer, nije isto da li zivis sam (sa svojom porodicom) ili u zajednici.....od samog pocetka nekog novog odnosa (prijateljstvo ili rodbina) zauzeti takav stav da ne ulazimo u njihove zivote i tako im damo na znanje da i oni ucine isto....znaci, odmah na pocetku postaviti distancu....o svom zivotu pricati samo najosnovnije i najuopstenije...sto manje znaju, manje ce se i mesati.....ako je neko toliko agresivan i pored svega toga, onda mu jasno reci da o svom zivotu odlucujete vi, a ne neko drugi.... a sto se tice nasih osecanja koje ti ljudi izazivaju, potrebno je raditi na sebi, truditi se da to ne utice na vas, da shvatite da ti ljudi imaju problem, a ne vi....i naravno , da se molite Gospodu da ih urazumi.... Sanja Т. and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука