Jump to content

Зашто људи воле да се мешају у туђ живот?

Препоручена порука

зашто нама сметају такви људи и зашто ми обраћамо пажњу на њих
upravo to....to je sustina....treba da porazgovaramo sami sa sobom i da pokusamo da nadjemo uzrok toga....a zatim moliti se Gospodu da nam da snage da to prevazidjemo.....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

od samog pocetka nekog novog odnosa (prijateljstvo ili rodbina) zauzeti takav stav da ne ulazimo u njihove zivote i tako im damo na znanje da i oni ucine isto....znaci, odmah na pocetku postaviti distancu....o svom zivotu pricati samo najosnovnije i najuopstenije...sto manje znaju, manje ce se i mesati.....ako je neko toliko agresivan i pored svega toga, onda mu jasno reci da o svom zivotu odlucujete vi, a ne neko drugi....

Не пије то воду. Скоро сам имала "инцидент" због којег умало да останем без посла. Особа је патолошки лажов и као таква утицала је на мој посао покушавајући да ми "напакује" нешто са чим ја немам везе. Довела сам се у такву ситуацију да сам прешла све своје границе толеранције жестоко се посвађавши са њом и то у фирми. Скоро да је дошло до физичког обрачуна. Срећа па није, јер и због ове свађе се јако лоше осјећам, јер је успјела да ме избаци из такта и што сам ја поступила тако. А мислиш да је та особа стала са том својом патологијом.............није. Нажалост, наставља по старом. И ја опет не знам докле ћу моћи да издржим, јер то директно утиче на мој живот, тачније на мој посао и опстанак на њему.  

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Не волим баш да се мешам у туђе животе, то ми је толико ниско. Сем ако је мешање у туђе животе гледање двогледом у спаваћу собу. То баш волим.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја се никад не мешам у туђе животе. А сад ме извините, идем да објасним комшиници како да васпита оно њено дерле!

Подели на овим сајтовима

@@Биљана, pa jel postoji tu neki sef sa kojim mozes da razgovaras ozbiljno....da sve objasnis, da dokumentujes na neki nacin svoju ispravnost.....da ukazes na cinjenicu da je nemoguce da je ona uvek u pravu, odnosno da konstantno postoji isti problem....odmah se vidi da tu nesto nije u redu......da ti pomogne neko od kolega....narocito ako je isto doziveo sto i ti.....

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

двогледом у спаваћу собу. То баш волим.
:)):)) :))

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ја се никад не мешам у туђе животе. А сад ме извините, идем да објасним комшиници како да васпита оно њено дерле!
a, ti si taj..... :dedica:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Malo je onih koji se ne mešaju u tuđ život. A zašto to čine? Najčešće iz zavisti, nezadovoljstva (samim sobom i svojim životom), dosade (jer imaju previše slobodnog vremena), ili što se neko razlikuje od njih i/ili većine (iz bilo kog razloga). To se ne može promeniti... zlo uvek vreba dobro.

Подели на овим сајтовима

Ja bih se dogovorio sa nekoliko kolega kojima je još pokušala nešto da smesti, pa bih snimao svaki razgovor sa tom osobom i kada pokuša nešto, imao bih je u šaci, ili bih odmah objavio snimke.

Ни у једном моменту ми није пало на ум да јој се осветим било како. :)

@Биљана, pa jel postoji tu neki sef sa kojim mozes da razgovaras ozbiljno....da sve objasnis, da dokumentujes na neki nacin svoju ispravnost.....da ukazes na cinjenicu da je nemoguce da je ona uvek u pravu, odnosno da konstantno postoji isti problem....odmah se vidi da tu nesto nije u redu......da ti pomogne neko od kolega....narocito ako je isto doziveo sto i ti.....

Сад ја радим на другим пословима. Нисмо више заједно у канцеларији, али она наставља са лажима. Није ми јасно како себи може дати за право да лаже. То нису приче рекла-казала, него свјесно смишља лажи и пласира их коме стигне. Томе просто не могу стати у крај. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Одувек ме је занимао одговор на ово питање: Зашто људи воле да се мешају у туђи живот? Ко тим особама даје право да они нама суде? Зар они мисле да су савршени, да су без грешке? Ја сам лично имао јако проблема са таквим људима! Живим у малом граду где ме већина људи познаје, онај нормални део ме познаје као повученог, доброг и побожног младића, док онај лошији део жели да ме представи као неког болесног богомољца! Желео бих да поразговарам са Вама о том питању, које је ваше мишљење о свему томе!!! Нека Вас Бог све благослови!

Mesaju se u tudji zato sto im svoj nije dovoljno zanimljiv.To su u sustini teski jadnici  koji sebe smatraju nepogresivima i nikada se ne dovodi u pitanje njihova ispravnost,zato uvek proveravaju i preispituju tudju. To ide do granica ludila... Neki ljudi misle da drugi moraju da im referisu svaku misao...I osecaju se uvredjenim ako ne saznaju neke novosti... Vole sve da znaju... i time se hrane. Cesto u svojim glavama imaju citav niz pretpostavki ... one nikad nisu pozitivne. U stanju su da obaveste citavu okolinu o necemu sto samo misle da je tako ... ali to samo njima unistava dane provedene u camotinji.

Jedini nacin je da se ne uzbudjujes oko njih i da ih ignorises. Pocece da te ogovaraju,ako to vec ne rade  ..ali nikad nece u lice da ti kazu...Ne nasedaj na provokacije.Ako ogovaraju druge kod tebe,tako ce i tebe kod drugih...iskuliraj ih po svaku cenu i budi ti.

Ukratko,zivi svoj zivot  .....  0703_read

Veruj u sebe i budi car !  :D

:351780:

Подели на овим сајтовима

Bio sam ironičan. Ne znam kakvi su pravi prepodobni (možda kao otac Joil?), ali za ovu znam da je neofit. Da sam bio malo bolje raspoložen, možda bih izmenio glas, pa je ložio da sam materijalizovani Asmodeus, ali ovako sam samo požurio da je se otarasim.

Što se konkretno tiče ljudi koji imaju potrebu da guraju nos u moj život, na vreme sam ih rasterao iz svog okruženja, a one koji su mi previše blizu (rodbina), držim na distanci i pažljivo filtriram informacije koje do  njih stižu.

Видиш дао си ми идеју. Могао бих да те користим у те екстремне психотерапеутске сврхе. Да глумиш демона који се материјализовао. Па онда почнеш причу како си ти ето демон и знаш да Бог постоји пошто си га видео лично али да ипак не верујеш тим поповима у то шта све причају...

Ахахахахахахаха!!!

Подели на овим сајтовима

Пре неки дан су у Београду виђене ретке слике-редови за јефтине позоришне карте.Човек има потребу за позориштем,очигледно немају сви прилику и новац да погледају добру позоришну представу.Шта им је преостало друго него мешање у туђи живот не би ли имали неки осећај да им се нешто дешава у сопственом,нажалост.Против мешања у туђе животе најбољи лек је добра позоришна представа,још ако је цена карте 100-200 динара, могућности су веће  :)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Odlazak u pozoriste je greh. Pise u onom podsetniku sa 1023 stavke.

Pise i na Svetosavlju da je Bog ubio dve sestre zato sto su se interesovale za glumu i balet, a njihova umrla dadilja se molila da ostanu neporocne.

Видим да си врло благочестиво момче... Мислим, читаш те црквене књиге и сл. Само тако настави! ;)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...