Vecana Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Ипак, нешто горе од тога заправо су преамбициозни људи! То су они који у својој тежњи за што бољим успехом или просеком грабе свим средствима, који залепљени успехом и каријером запостављају све праве вредности овог живота. Mislim da covek ne govori iskljucivo o odlicnim djacima nego o onima koji su odlicni iskljucivo zbog ambicije... pre svega roditeljske ambicije koja se deci jos od ranog detinjstva usadjuje u glavu kao vrlina. Takva deca nisu odlicna u skoli jer su zeljna znanja vec iz slavoljubivosti. Ambicija cesto moze biti u neskladu sa sposobnostima pojedinca jer takvi ljudi nisu nikada naucili da spoznaju svoje mogucnosti. Upravo to je ono sto dovodi da gaze i po mrtvima ako treba samo da ostvare svoje ciljeve. Док се такав погрешно усмерен начин васпитања не промени, деца ће се идаље претварати у безличну руљу жељну само новаца и каријера, а људи који желе да исправно допринесу друштву биће спутавани и склањани у страну. Ovo je vise nego tacno. Na zalost svedok sam takvog besramnog ponasanja jednog "odlicnog" djaka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 моје мишљење о књизи и методама је позитивно, али оваква једнострана промоција није за форум. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Šta radite? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 највише у разговору.... Volim_Sina_Bozjeg, ines and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 молимо се заједно, причамо и читамо књиге... иначе..играмо игрице(више ја)....гледамо тв...и празнословимо (губимо душу) Лидија Миленковић, w.a.mozart, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 U poslednje vreme pišem na forumu i dok su oba moja bebca zakačena za mene i sede mi u krilu....(toliko o mojoj koncentraciji narušenoj u postovima ) Dakle čuvam bebce 24h dnevno što ponekad podrazumeva da smo na forumu nas trojica a ne uvek ja sam nana, Ђуро Станивук, w.a.mozart and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Мени сад баш био сестрић ту. Јаооооо њега не можеш да смириш, али ја гледам да пронађем игру коју воле. Оги нпр воли да се туче јастуцима (и наравно да побеђује ), и да трчи (не воли да се љуби, па га ја гањам да га исцмачем ) Е сад, никад нисам чувала дете на дуже... ines, w.a.mozart and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Уф, тешко питање...Све што треба Играмо фудбал, рвемо се, цртамо, пјевамо, шетамо, читамо, одговарамо на разна питања, објашњавам како да малиша среди дебељка Андреја nana, ines, w.a.mozart and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Нон-стоп смо заједно, читав дан активно причамо са њима, играмо се, шетамо итд. Када нам време дозволи, играмо игрице које мој Дача зове "тешковићке", а односе се на игре меморије и логике. Е то је фешта ... када стигнемо до краја ту настане општа радост и вриска. Често ми помажу у сређивању, тј. скупљању играчака и осталог лома који направе приликом лудовања по кући. Ана је научила да спрема "минут гибаницу" и да кува кафу а Дача нам приноси све што тражимо од њега. Буквално делимо сваки минут и код нас је увек опуштена атмосфера :jelenk11: :148494ykydt2lrfk: :policeman-1: :1016439tqbexzk861: w.a.mozart, ines, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Neku malu,malu i preslatku decu roditelji ljubomorno čuvaju. Prvo se potrudim da dete smirim,onda se potrudim da me poštuje,da se zna ko je autoritet .Onda ga pustim da odabere neku aktivnost,ako je lepo vreme idemo u park,možemo i da ostanemo kući i crtamo,čitamo bajke,pričamo ili dam detetu neki zadatak da napravi nešto od kartona,pa ga onda pohvalim....i sve bude više manje divno. Devojčice obožavam.Dečaci vole fudbal. Volim_Sina_Bozjeg, w.a.mozart, YOKA and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Kazem im da nacrtaju nesto, pa ih pitam pitanja neka kao koju ce boju koristiti za kucu, ljude itd. YOKA, w.a.mozart, ines and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Ваљање по кревету, шетање по кеју, пуно се љубимо, мало се свађамо, цртамо, гледамо цртаће, плешемо, певамо...некад је тата прилично досадан јер пуно ради...све у свему, једва чекамо топле дане... Volim_Sina_Bozjeg, ines, YOKA and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Зорица Бубало and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Divnooo. Moj sinak je jos malen ali igramo se po ceo dan, vristimo zajedno, smejemo se... Sinoc sam kitila jelku, nisam imala pomoc jer se plasi jelke Volim_Sina_Bozjeg, w.a.mozart and ines је реаговао/ла на ово 3 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2013 http://www.politika.rs/rubrike/spektar/zivot-i-stil/Neprihvatanje-deteta.lt.html Formule življenja Neprihvatanje deteta (Ilustracija Srđan Pečeničić) Povremeno javnost biva uznemirena i užasnuta nekom tragedijom u kojoj nastrada malo dete. Kada se otkrije da je dete preminulo zato što ga je njegov roditelj fizički zlostavljao ili zato što je bilo predmet nekog teškog oblika zanemarivanja, ljudi se pitaju: Kako je to mogao da uradi? Kako je to mogla da uradi? Ljudi često veruju da je odnos roditelja prema detetu genetski programiran u smislu da bi se svaki roditelj nagonski žrtvovao da mora da bira između očuvanja svog ili detetovog života. Upravo ovakvi tragični primeri pokazuju da ovakav odnos nije urođen, već da ga određuju drugi faktori. Na primer, šesnaestogodišnja učenica koja je uspešno krila svoju trudnoću, odlučila se na čedomorstvo zato što je verovala da bi rađanje deteta, ali i samo saznanje da je rodila, potpuno uništilo njenu mogućnost da ima mladost kakvu želi, da bi joj uništilo život. Njen postupak je rezultat razmišljanja: Ili ono ili ja. Odrasli ljudi su spremni da budu roditelji onda kada su spremni da zbog uloge roditelja na neko vreme potisnu i isključe onaj deo sebe koji zovemo „unutrašnje dete”. Ako to ne urade, a dobiju dete, tada prema njemu mogu da zauzmu stav starijeg deteta prema mlađem: „Ti si se rodio i upropastio mi život. Bolje bi bilo da se nisi ni rodio.” Znamo da dete nije samostalno nastalo, već da je roditelj učestvovao u njegovom začeću, ali to ne zna roditeljevo „unutrašnje dete” koje razmišlja iracionalno, ne prihvatajući ni dete, ni svoju odgovornost. Nekada je ovo odbacivanje deteta otvoreno i jasno izraženo, a nekada je ono prikriveno, tako da postoji samo na psihološkom nivou, kada se aktivira samo u nekim situacijama. „Okidačke” situacije su kada bolesno, nervozno ili tvrdoglavo dete duže vreme iritira roditelja, tako da iz njega provali izliv snažne mržnje prema detetu u obliku brutalnog nasilja bez trunke samilosti. Svako dete ima imanentno pravo da živi i postoji. Pored prava na ljubav, to je glavno pravo deteta. Zato ni jedan roditelj ne sme da negira ovo pravo zabranjujući detetu da postoji. Bilo koja izjava ili ponašanje koje može da se protumači kao upućivanje „zabrane na život” detetu jeste psihološko zlostavljanje deteta. Za ocenu da li je dete zlostavljano ili nije, presudan je tip odnosa roditelja ili odraslog u ulozi roditelja (očuha ili maćehe) prema detetu. Svako neprihvatanje detetovog prava na postojanje, svaki signal da postoji prikriveno osećanje mržnje ili prezira prema detetu jeste poziv na uzbunu. Važno je da za majku ili oca svoje dece ne biramo ljude koji su infantilni i egoistični. Često razigrani partneri koji su dobri za zabavljanje nisu dobar izbor za ozbiljnu vezu i roditeljstvo. Zoran Milivojević Дуња and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука