Jump to content

matematika -nova osnova

Оцени ову тему

ms.srki

Препоручена порука

... 

a ti jos nemas ni svoju knjigu, ti dok stignes do ...

@@ms.srki,

Постоји ли други начин комуникације са тобом?

PDF - kao knjiga , sa malo drugačijem pristupu . valjda će vam malo biti jasnije
https://skydrive.live.com/?cid=48F411219265CF17&id=48F411219265CF17%21105 - matematika - nova osnova.

-----------

sabiranje 4/.5/2/.1/2+[7]2/.2/2=  s.o.s.

Подели на овим сајтовима

Зашто је у множењу два негативна броја позитиван резултат?

zato što se množenje zadaje kao aksiom ,

pravila sabiranja u celim brojevima

a+b , ako je b pozitivan broj radnje ide ka pozitivno beskonačno , ako je b negativno radnja ide ka negativno beskonačno , ( broj a pokazuje odakle počinje računska operacija , broj b smer radnje )

4+4+4+4+4 kada se prebaci u množenje 4x5 , axb

(-4)-(-4)-(-4)-(-4)-(-4)=-20 kada se prebaci u množenje treba da bude (-4)x(-5) a ne kao u sadašnjoj matematici (-4)x5  , axb (b određuje smer radnje na celobrojnoj pravi) - ovo prestavlja negaciju predhodnih stvari ( da je množenje nastalo iz sabiranja , kada je b=1 i b>1 , kada je 0=b<1 onda je nastalo iz oduzimanja) , iz ove negacije sledi broj "i" jer x^2=-1 nije moguće zbog negacije koja je nastale za množenje ( iz sabiranja ) .

Подели на овим сајтовима

Ček da vidim da li sam razumeo. U tvojoj matematici množenje dva negativna broja je negativan broj. ako je npr. -5*(-5)=-25, onda sledi da je (-5)^2=-25 i po ovome tvom broj "i" x^2= -1 je ustvari (-1)*(-1)= -1 tj x=-1, tj i=-1. Ako sam dobro shvatio ne zameri ako sam omanuo.

I još nešto a*b

Znači znak ispred b određuje da li će se oduzimati ili sabirati |b| određuje koliko puta će se to desiti, dok a je broj nad kojim se vrše ove operacije   (sabiranje/oduzimanje), |b| puta?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...