Срђан К. Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 I još mu lepo sa slikama objasnio zašto je proizvod 2 negativna broja pozitivan, on se i dalje drži svoje matematike koja tvrdi da je proizvod 2 negativna br. negativan broj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 E bre i ti si našao kome ćeš to da kažeš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Pa, zbog toga sam to i rekao... victory78 Neka nam moj imenjak izbaci nesto novo iz oblasti matematike... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ms.srki Написано Март 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2013 I još mu lepo sa slikama objasnio zašto je proizvod 2 negativna broja pozitivan, on se i dalje drži svoje matematike koja tvrdi da je proizvod 2 negativna br. negativan broj... istorija matematike - indiski matematičari (2-3000 godina pre nas ) uvodu pojam "proizvod 2 negativna broja je pozitivan" iz svakodnevnice , dug a ( prestavlja negativni broj ), dobitak b( prestavlja pozitivan broj ) , ako se više puta zadužujem po a*b ,po sadašnjoj matematici ja sam na dobitku ( nikom ne dugujem ) što se više zadužujem , imam sve više ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Ako se zadužiš 2 puta po -2000 rsd npr. Dvoj dug je 2*-2000=-4000 ne znam u čemu je problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 dug a ( prestavlja negativni broj ), dobitak b( prestavlja pozitivan broj ) , ako se više puta zadužujem po a*b I ako imaš prihode i rashode i oćeš da izračunaš koliko dobijaš na kraju (ili gubiš). Ne treba da množiš prihode i rashode nego da ih oduzmeš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 I valjalo bi, bilo bi lepo da kažeš šta ne valja sa mojim objašnjenjem množenja 2 negativna broja. Ja tebi stalno govorim, ali ti ne sllušaš, lepo reci šta nije u redu ono sa vektorima pa da vidim možda si na kraju ti u pravu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 I valjalo bi, bilo bi lepo da kažeš šta ne valja sa mojim objašnjenjem množenja 2 negativna broja. Ja tebi stalno govorim, ali ti ne sllušaš, lepo reci šta nije u redu ono sa vektorima pa da vidim možda si na kraju ti u pravu. Koji si ti kralj, majke mi! .mense. Sala na strani, zanimljivo mi je koliko strpljenja imas za datu temu. Zaista. Ali, nikako odgovor da dobijes... laie_14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Koji si ti kralj, majke mi! .mense. Sala na strani, zanimljivo mi je koliko strpljenja imas za datu temu. Zaista. Ali, nikako odgovor da dobijes... laie_14 Htedoh napisati "sala na stranu"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ms.srki Написано Април 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Do 3.18 , nove stvari - posebne tačke broja , https://skydrive.live.com/?cid=48F411219265CF17&id=48F411219265CF17%21105 - matematika nova osnova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Opa strki bio si ovde pa što me ne udostoji da mi odgovoriš da li ima i šta to da ne valja u mom dokazu da je proizvod sva negativna broja pozitivan broj. Evo još jednom ako si slučajno preskočio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Одговорио ти је на начин његове нове математике. Само никоме није јасно. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Opa strki bio si ovde pa što me ne udostoji da mi odgovoriš da li ima i šta to da ne valja u mom dokazu da je proizvod sva negativna broja pozitivan broj. Evo još jednom ako si slučajno preskočio Promenio si ime i sliku, pa ne mogu da te poznam, sinko... 301 Nikad neces saznati sta moj imenjak zeli reci... aman .smesko. Salimo se malo... Ali, sve je ovo interesantno... Pratim, ali... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ms.srki Написано Април 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Opa strki bio si ovde pa što me ne udostoji da mi odgovoriš da li ima i šta to da ne valja u mom dokazu da je proizvod sva negativna broja pozitivan broj. Evo još jednom ako si slučajno preskočio Ako je po pravilima sadašnje matematike , ovo gore je tačno , Prirodni i celi brojevi , ako je množenje aksiom ( ovo što si napisao je tačno ) ako je množenje skraćeni oblik sabiranja dva ( više ) istih brojeva ( ovo gore je netačno ) pr. -5+(-5)+(-5)=-15 , -5*(-3)=-15 , jer -5*(3) kada prevedemo u sabiranje -5+5+5=5 , a*b ( a -broj od koga počinje operacija , b smer radnje ( ako je pozitivan broj - ka pozitivno beskonačno , ako je negativni broj - ka negativno beskonačno ) , ali pošto je sadašnja matematika nepovezana , onda se aksiomima uvode nova pravila koja negiraju predhodna ( to je slučaj sa imaginarnom jedinicom ) ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 samo mi ovo reci (-5)*3=? (-3)*5=? I još nešto matematikom treba da mogu da se opišu dešavanja u prirodi, recimo vektori, fizika, elektrotehnika etc. Sa tvojom matematikom kada bi računali sve to dobijali bi sve samo ne onako kako je uprirodi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука