Odahviing Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 m1 - masa jabuka m2 - masa krušaka ms - masa soka mo - Masa otpadka m1 + m2= ms + mo A trougao ne može da se predstavi preko jedne oznako (broja) jer jedan trougao ne opisuje 1 broj već više njih. Minimalno tri broja mogu da opišu jedan trougao SUS, USU, SSU i SSS Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Ako treba mogu da objasnim ovo: SUS, USU, SSU i SSS Ali nadam se da razumeš na šta mislim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 m1 - masa jabuka m2 - masa krušaka ms - masa soka mo - Masa otpadka m1 + m2= ms + mo Ovo možeš i na trouglove da iskoristiš ili bilo koja dva tela samo. P1 - površina prvog P2 - površina drugog Kada ih spajaš tako da dobiješ neki drugi oblik P1 + P2 = Pt + Pp Gde su Pt površina dobijenog tela (tj onaj sok), a Pp površina preseka tj. otpadak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ms.srki Написано Мај 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 m1 - masa jabuka m2 - masa krušaka ms - masa soka mo - Masa otpadka m1 + m2= ms + mo A trougao ne može da se predstavi preko jedne oznako (broja) jer jedan trougao ne opisuje 1 broj već više njih. Minimalno tri broja mogu da opišu jedan trougao SUS, USU, SSU i SSS nisam ti postavio da izračunaš masu krušaka ( jabuka , soka , otpataka) već njihovno brojevno stanje ( odnosno njihov početak , koja radnja ceđenja ( aritmetička operacija) dobija se dva rezultata ( sok , ceđeni ostatak ) trougao - broj ugla je 3 , na to sam mislio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Kako možeš da izračunaš brojevno stanje otpadka i brojevno stanje soka. Koliko soka imaš jedino možeš da pokažeš pomoću mase ili zapremine. A što se brojevnog stanja tiče nije svaka jabuka ista isto kao što nije svaki trougao isti. Tako da ne možeš da kažeš imam 2 jabuke i dobio sam nešto, jer jedna može da ima 100 grama a jedan 500, nego kažeš imam 600 grama jabuka i svi snamo koliku količinu jabuka imaš. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Sad sam se setio ove teme, jedna od za mene zanimljivijih, vidim ms.srki je bio aktivan ovde 27 oktobra dosta nakon zadnje poruke na ovoj temi, ako skokneš ove čisto me zanim da li si nastavio sa novom matematikom ili si odustao i ako si nastavio dokle si stigao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Надам се да ће бити добро. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Šta bi sa matematičarem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Šta bi sa matematičarem? Oduzeo se oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука