Jump to content

matematika -nova osnova

Оцени ову тему

ms.srki

Препоручена порука

m- masa jabuka

m2 - masa krušaka

ms - masa soka

mo - Masa otpadka

m1 + m2= ms + mo

A trougao ne može da se predstavi preko jedne oznako (broja) jer jedan trougao ne opisuje 1 broj već više njih.

Minimalno tri broja mogu da opišu jedan trougao

SUS, USU, SSU i SSS

Подели на овим сајтовима

m1 - masa jabuka m2 - masa krušaka ms - masa soka mo - Masa otpadka   m1 + m2= ms + mo

Ovo možeš i na trouglove da iskoristiš ili bilo koja dva tela samo.

P1 -  površina prvog

P2 - površina drugog

Kada ih spajaš tako da dobiješ neki drugi oblik

P1 + P2 = P+ Pp

Gde su Ppovršina dobijenog tela (tj onaj sok), a Pp površina preseka tj. otpadak

Подели на овим сајтовима

m- masa jabuka

m2 - masa krušaka

ms - masa soka

mo - Masa otpadka

m1 + m2= ms + mo

A trougao ne može da se predstavi preko jedne oznako (broja) jer jedan trougao ne opisuje 1 broj već više njih.

Minimalno tri broja mogu da opišu jedan trougao

SUS, USU, SSU i SSS

nisam ti postavio da izračunaš masu krušaka ( jabuka , soka , otpataka) već njihovno brojevno stanje ( odnosno njihov početak , koja radnja ceđenja ( aritmetička operacija) dobija se dva rezultata ( sok , ceđeni ostatak )

trougao - broj ugla je 3 , na to sam mislio

Подели на овим сајтовима

Kako možeš da izračunaš brojevno stanje otpadka i brojevno stanje soka. Koliko soka imaš jedino možeš da pokažeš pomoću mase ili zapremine. A što se brojevnog stanja tiče nije svaka jabuka ista isto kao što nije svaki trougao isti. Tako da ne možeš da kažeš imam 2 jabuke i dobio sam nešto, jer jedna može da ima 100 grama a jedan 500, nego kažeš imam 600 grama jabuka i svi snamo koliku količinu jabuka imaš.

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Sad sam se setio ove teme, jedna od za mene zanimljivijih, vidim ms.srki je bio aktivan ovde 27 oktobra dosta nakon zadnje poruke na ovoj temi, ako skokneš ove čisto me zanim da li si nastavio sa novom matematikom ili si odustao i ako si nastavio dokle si stigao?

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...