Драшко Написано Август 6, 2015 Пријави Подели Написано Август 6, 2015 Да ли сте се икада запитали шта је то спасење...шта значи спасити се Свети оци често говоре о спасењу и цео живот сваког хришћанина упућен је на спасење.... да ли знамо шта то значи..... ово не питам да би ја испао мудар а остали не већ да се што прецизније изјаснимо о феномену спасавања...Господ је дошао да нас спаси ....и учинио је то....како да ми постанемо део тога... ево мојег схватања... нагласићу да се заснива апсолутно на личном искуству,да бисмо избегли неспоразуме... дакле,већ неко време одлазим на литургију....задњих пар година сам приметио да се тамо дешавају ствари на које ја реагујем еуфорично.... много су ми неки пријатељи помогли да схватим литургију-у сегментима или генерално,мада сматрам да је литургија бездан радости у Христу и као таква се не може никада у потпуности упознати јер би то значило да радост уХристу има крај,а то је,сложићете се..... смешно и неозбиљно... 0104_cheesy елем,мнооого ми је отворило очи то што мој свештеник чита молитве наглас и све служи на српском.... литургијске молитве су срж православља.... тако сам ја упао у фазу да ми литургија прође врло брзо а најлепше од свега је то што сам ја целим бићем део те благодарности тј. захвалности Богу... моје скромно мишљење је да су ово симптоми,ничим заслуженог, спасења...тј. усудио бих се да дефинишем спасење као пуноправно учешће у светој литургији...све остало што радимо у животу је одсјај нас на литургији....из ње све извире... сваки талант добија своје испуњење у литургији и њоме се освећује... ово би значило да је у ствари спасење стицање и пракса слободе у Христу кроз свету литургију шта остали мисле... 0409_feel Вреди прочитати facenew22222222 Џуманџи and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 Страсти су препрека спасењуЉуди у току свог земаљског живота све траже осим Христа Животодавца, отуд су и препуштени разним страстима: неверју, маловерју, себичности, зависти, мржњи, частољубивости, задовољствима у јелу и пићу и другим страстима. Тек пред крај свог живота траже Христа у Причешћу, и то због вапијуће нужде, и то због обичаја који други прихватају. Необично је и тужно видети због којих све празних разлога нас ђаво лишава љубави према Богу и ближњем; због земаљског праха.., због новца, хране и пића, одеће, стана. Онај који жели спасење не сме да има страстан однос не само према храни и пићу, одећи, пространом и лепом стану, богатом уређењу стана, већ ни према свом здрављу, чак ни према свом животу не би смео да има ни најмање страсти, предавши сав свој живот вољи Господњој.Старац Сава Псково-Печерски AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 26, 2019 Пријави Подели Написано Мај 26, 2019 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 26, 2019 Пријави Подели Написано Мај 26, 2019 On 5.3.2017. at 11:34, grigorije22 рече Изнео је доста тачних ствари у вези Божјег природног моралног закона у људском роду, о погрешним учењима у вези предодређења и слично, али теза ,,Етиопљани у то време нису били спремни. Међу њима је био спреман САМО један човек. И тог једног је Господ привео" је у потпуности неодржива и крајње нетачна, а то је, нажалост, главни аргумент ове његове теодикеје поводом овог питања и проблема. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 26, 2019 Пријави Подели Написано Мај 26, 2019 Управо сада, Благовесник рече Изнео је доста тачних ствари у вези Божјег природног моралног закона у људском роду, погрешним учењима у вези предодређења и слично, али теза ,,Етиопљани у то време нису били спремни. Међу њима је био спреман САМО један човек. И тог једног је Господ привео" је у потпуности неодржива и крајње нетачна, а то је, нажалост, главни аргумент ове његове теодикеје поводом овог питања и проблема. A ovih 5 klipova gore koje sam postavio da protestanti nece da se spasu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 26, 2019 Пријави Подели Написано Мај 26, 2019 Нисам то одгледао. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 26, 2019 Пријави Подели Написано Мај 26, 2019 ... ce' da odgledamo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 28, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2020 МИТРОПОЛИТ ИЛАРИОН АЛФЕЈЕВ ...како пише протојереј Сергеј Булгаков „Сви догађаји из Христовог живота који се дешавају у времену имају ванвременско, постојано значење“, а затим додаје Такозвана „ПРОПОВЕД У АДУ “ која јесте вера Цркве, ЈЕСТЕ ЈАВЉАЊЕ ХРИСТА ОНИМА КОЈИ У ЗЕМАЉСКОМ ЖИВОТУ НИСУ МОГЛИ ВИДЕТИ И ПОЗНАТИ ХРИСТА. Ограничено јављање... једино старозаветним светима, како то каже католичко богословље, нема основа. ПРЕ СЛЕДИ ДА СЕ СИЛА ОВЕ ПРОПОВЕДИ РАСПРОСТИРЕ НА СВА ВРЕМЕНА, ДО ОНИХ КОЈИ У ОВОЗЕМАЉСКОМ ЖИВОТУ НИСУ ПОЗНАЛИ ИЛИ НИСУ МОГЛИ ПОЗНАТИ ХРИСТА, АЛИ ЋЕ СЕ СРЕСТИ СА ЊИМ ПОСЛЕ ГРОБА. 864 Христос – Победитель ада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 28, 2020 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2020 Pa i oni starozavetni u adu su jos u ovom zivotu verovali i ocekivali Hrista i kada je sisao u ad, oni su ga prepoznali. Tako djabe i da je kao vanvremenski Hristov silazak ad, ako se ne prepozna ovde, nece ni tamo u adu da Ga prepoznaju. Da ne pricamo da vanvremenski Hristov silazak u ad deluje kao sci-fi scenario. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука