Jump to content

Техничка подршка за сналажење на форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

• 1 month later...

"Како да...?" - вечито питање, још од кад су први кућни компјутери стигли у народ... Кад смо превазишли учитавање програма Turbo 250 и потом игрица са музичких касета, дошао је на ред интернет и сналажење са свим његовим зачкољицама. На овој теми - у фотострипу - можете да видите како решите најзначајније ствари на форуму - корак по корак....

"Како да...?" - вечито питање, још од кад су први кућни компјутери стигли у народ... Кад смо превазишли учитавање програма Turbo 250 и потом игрица са музичких касета, дошао је на ред интернет и сналажење са свим његовим зачкољицама. На овој теми - у фотострипу - можете да видите како решите најзначајније ствари на форуму - корак по корак....

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Не знам да ли је неко већ имао ово питање, кад примим мејл који ме обавештава да је одговорено нешто на теми коју пратим у том мејлу је линк који као води до те теме али он уствари увек ме одведе на насловну страну форума...па да ли је могуће да он буде линк ка самој теми и одговору? било би баш лакше тако :)

Хвала

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је неко већ имао ово питање, кад примим мејл који ме обавештава да је одговорено нешто на теми коју пратим у том мејлу је линк који као води до те теме али он уствари увек ме одведе на насловну страну форума...па да ли је могуће да он буде линк ка самој теми и одговору? било би баш лакше тако :)

Хвала

Док неко стручнији и технички поткованији од мене не одговори детаљније...

Уколико имаш проблема са линковима који ти долазе путем електронске поште, нека ти електронска пошта буде само индиција да имаш нова обавештења. Онда дођи на форум и кликни на звонце кад ти покаже да имаш новости.

Уколико поседујеш паметни телефон, не би било лоше да скинеш апликацију Tapatalk, која има опцију да ти шаље обавештења о стварима закоје ти сматраш битнима. Тако има и опцију да ти пошаље нотификацију када се на теми коју пратиш напише нешто ново.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Већ други пут ми се догодило да при отварању сајта Поуке.орг искочи поп-ап "Click Video Download". Да ли је са сајтом све у реду?

То си ти негде покупио неки додатак за претраживач.

Ја тих проблема немам.

Подели на овим сајтовима

То си ти негде покупио неки додатак за претраживач.

Ја тих проблема немам.

Урадио сам комплетну проверу и немам инсталирано ништа тог типа... мада бих приметио и на другим сајтовима. Немам ни ја "тих проблема", ово чудо ми је само два пута искочило у задњих месец дана и то оба пута када сам отворио Поуке.орг, зато ми је чудно. И то једном из Фајерфокса, други пут из Гугл Хрома. Иначе сајт отварам бар десетак пута дневно тако да дефинитивно није нешто учестало. Хоћу да кажем, ја с овим немам проблем, него да обавестим администрацију па ако желе да провере да ли је нешто на самом сајту.

Подели на овим сајтовима

Урадио сам комплетну проверу и немам инсталирано ништа тог типа... мада бих приметио и на другим сајтовима.

Погледај како је име том видео даунлоудеру, и онда потражи програм за брисање тог видео даунлоудера. Више их не праве као класичне спам програме или као вирусе, већ као опцију у претраживачу, која не дозвољава да је избришеш на нормалан начин. Зато је ни програми за спем, вирусе или адвер не препознају.

Не постоји ништа друго што би могло да буде, јер ни мени се то не појављује, а ни други то до сада нису пријавили.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Да ли постоји могућност да се негде, било где, постави нека назнака, цртица, предлог, да нема потребе да се копира 15 страна ситно куцаног текста не би ли се оставио коментар "У праву сте", "Слажем се"... и да нема потребе да се копира цео текст, не би ли се болдовала једна реченица која се коментарише.

Хвала

Подржавам.

Иначе кад цитирам дуге постове, гледам да из цитата обришем све сем онога на шта директно одговарам... и са те стране имам једно питање за @Администрацију: Не знам да ли се свима дешава, али када цитирам некога, па кренем да бришем пасусе из цитата, јако често ми се одједном све поремети: нестане оквир за цитат, нестане име онога кога цитирам, поремети се изглед фонта и сл. па треба да са Ctrl+Z враћам измене и често бришем мању целину по мању целину да се то не би догодило. Не знам да ли остали имају проблем са тим?

Подели на овим сајтовима

Погледај како је име том видео даунлоудеру, и онда потражи програм за брисање тог видео даунлоудера. Више их не праве као класичне спам програме или као вирусе, већ као опцију у претраживачу, која не дозвољава да је избришеш на нормалан начин. Зато је ни програми за спем, вирусе или адвер не препознају.

Не постоји ништа друго што би могло да буде, јер ни мени се то не појављује, а ни други то до сада нису пријавили.

Знам комплетну процедуру за уклањање тих малвера јер их уклањам код људи који имају Windows, али хвала у сваком случају. Користим линукс тако да такво нешто немам, изузев једино у ад-оновима али нема ни тамо. Ни мени се не појављује, појавило ми се свега два пута на можда 1000 отварања... значи екстремно ретко, што је додатно чудно. И оба пута док нисам био улогован. Можда је неки трећи разлог у питању, али рекох ипак да пријавим. Можда је и сервер на коме је хостинг имао краткотрајан проблем, па га је решио, не знам да ли је то могуће.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

...када цитирам некога, па кренем да бришем пасусе из цитата, јако често ми се одједном све поремети: нестане оквир за цитат, нестане име онога кога цитирам, поремети се изглед фонта и сл. па треба да са Ctrl+Z враћам измене и често бришем мању целину по мању целину да се то не би догодило.

То се дешава ако се поткачи први пасус, мораш опрезно с њим а друге можеш како хоћеш. Бар је тако код мене. Ствари које си навео се поремете ако за брисање користиш backspace. Пробај са Del(ete)... Ако није до тога онда не бих знао шта је.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Горњи леви угао-пиктограм трећи са леве стране преовлађује зелена боја у другој и четвртој петини истог...

Кликом на њ, отвара се падајући мени где треба да изаберете "Медије" и тада у предвиђеном прозору "оставите" линк-адресу ЈуТјуб или неког другог мултимедијалног канала...

Подели на овим сајтовима

Горњи леви угао-пиктограм трећи са леве стране преовлађује зелена боја у другој и четвртој петини истог...

Kakva preciznost, verujem da vecina nije ni obratila paznju koje su petine u pitanju... :D

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...