Middle-earth Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Зашто нико од теолога не изнесе неки став у вези нпр. затрованог млека? ЕЕЕ да си ти жив и здрав, па то затровано млеко није од прошле недеље ... А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 znas kako, postoje i drugi nacini, osim drskosti i bezobrazluka, da se bude zapazen... Постоје и други начини осим увлачења да се лече сопствени проблеми. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 а и нису само теолози позвани, позвани су сви да раде и делају. Тако је, јер шта ће теолог без Цркве или Црква без теолога - Заједница А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Постоје и други начини осим увлачења да се лече сопствени проблеми. opet si promasio i to po ko zna koji put, kad vidim nepravdu reagujem bez obzira ko je u pitanju... sa takim stavom nije ni cudo sto samo ponekad ubodes koje zrno... dobro sad ja malo preterujem, ali otprilike pogodis 50% kolko pratim tvoja pisanja- sto nije ni malo lak zadatak s obzirom na kolicinu gnusoba koje pises... a u startu si napravio gresku sa izjavom o licemerju, izvini ali drugome da dajes taj atribut nemas pravo, osim ako i uzivo na isti nacin komuniciras sa ljudima, u sta sumnjam, jer bi vec dobio po njonji i bio bi pitom, al biti drzak preko interneta to je neki fetish i ajde mogu da razumem, takvo je doba doslo... ali ne pristaje ti, i kao sto rekoh besmisleno je da te ljudi znaju po necemu sto nije ni malo za pohvalu... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Итекако комуницирам, а то може потврдити и онај којем је то било упућено. Твоје писање и воајерско бављење мноме само сведоче о пигмејским дометима твојих духовних стремљења, пошто никада ништа не кажеш о теми већ се бавиш ад хоминем онима који пишу. Не бих те више задржавао... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Tacno je bavim se ad hominem, kad mi se to namece u svakom tvom drugom postu... ti bi, za promenu, trebao da budes primer za ljude oko sebe i svetilo, to je i poenta ove teme, danas svako moze da bude teolog, bitno je samo da nabuba knjige napamet... poenta je da sve sto radis sebi radis, a jeftinim i rugackim diskreditovanjem pokretaca teme si u startu sam sebe diskreditovao. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Ево га воајер опет. Видиш, не дискретиујем ја себе, већ разоткривам такве као што си ти. Извини на грубљем речнику, али око истине нема компромиса. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 da postoji ignore opcija ne bih bio voajer, ali ovako sam prinudjen da citam tvoje drskosti, a zasticen si ko beli medved, tako da od popravljanja izgleda nema nista... i nemoj ti meni nista da se izvinjavas Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 сада сви спустите лопту... Мислим да одлазимо од теме и читамо лична препуцавања. Ако нема шта да се више каже (а верујем да има, бар је тако напочетку изгледало), да приводимо крају... Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Гомила људи завршава са скриптама. Ето, колико људи мени до дан-данас прилази кад се појавим тамо, и виче: "Е, Ђиђи, да није твојих скрипти, никада не бих завршио овај факултет". На страну што моја намера није била да маси лењих паразитоидних инсеката дајем материјал за брзопрерађујуће дигестивне трактове њихових умова, него да, кад сам већ направио скрипту, ето, поделим своје искуство учења са другима. У наведену категорију не убрајам људе слабијих способности и могућности - интелектуалних, временских, финансијских итд. Ово је као и на сваком другом факултету. То је проблем оних који учење теологије своде на ниво интелектуалног знања а не уздижу се ка ономе што и јесте Богословски факлутет- мистагогија. Код нас на форуму (студентском делу) има готово све од литературе која је потребна за полагање испита. Такође постоје и скрипте које нису само скраћене тек да има нешто у њима већ се на њима озбиљно радило. Просто, све је сабрано на једно место. КОнкретно таква је скрипта за Канонско право, Пастирско Богословље, Истоприју СПЦ. Сама по себи је веома добра. А тачно је и то да су Ђиђијеве скрипте многима помогле да положе испите и коначно заврше факултет. Да ли ће они и остати на том нивоу зависи од њих самих. Верујем да ће многи наставити да раде на себи. Има и оних који неће. Уосталом, враћамо се на почетну мисао: Разлог због кога су људи уписали Богословски. Ко га је уписао из љубави према Богословљу- он ће читав живот учити и радити; Ко га је уписао да би га завршио и добио "посао"- он ће то и добити по допуштењу Божијем. А на крају ће се брати плодови. Александар Милојков, marko_13, Middle-earth and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Потпуно си у праву, оче и братер. Као што неко научи од некога искуснијега основне ствари рада на компу и то му је доста да иде на нет, игра игрице, напише нешто у Ворду.... Док други прошири та знања, тражи литературу, иде на обуку.... marko_13 and Иван Недић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Познаје ли неко Ивана Толића. Срђана Максимовића, Уроша Памучара? Иван и Срђан су завршили ПБФ а Урошу остало пар испита. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фоловер Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Гледам ове резултате неких испита које је постављао Аца Милојков... Куку, леле! Таман сам хтео да упишем, али чо`еци, плаше ме ове петице, има их превише. Је л` су то неки много лењи студенти? Колико је тежак овај факултет, ако наравно, не желим да га завршим да бих га завршио? Има ли простора за спортске и друге активности или цео дан прође у учењу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука