Marjanovic Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Одакле смо дошли За наш физички опстанак и комфор имали смо довољно, и више него довољно - ПЛУС неограничену понуду блиставе, обмањујуће забаве на високом техничком нивоу, наметнуту од мултимилионске медијске индустрије, у којој су секомпаније такмичиле једна са другом како би придобиле најуноснију публику - тинејџере са "незнатним приходом" (јер они радије троше новац назабаву него на неопходне потребе). - Није нам дато НИШТА: ни истина, ни смисао постојања овде на земљи, ни Бог. - Ни разумевање лажи на којима свет лежи, тако да све што се у светудешава, изгледа пролазно и бесмислено. Ни родитељи, или само један, или оба, алибез одговора/разумевања. - Ни љубав, јер љубав без Бога је само чулна (укључујући иродитељску љубав). - Ништа што би нас сачувало у заједници када помислимо да смо пронашли љубав. И на крају откривамо да смо сви сами. - Ни живот. Само енергија, сирова, снажна енергија која није живот. - Само листа онога што се сме и што се не сме, без крајњег разлога ЗБОГ ЧЕГА радимо то, а не нешто друго. И најчешће, НЕМА ОГРАНИЧЕЊА."Без Бога и бесмртности све је дозвољено" (Достојевски) Где смо били: - Извукли смо се испод рушевина хипи-покрета који је желео даствори од света утопију, покушавајући то преко својих бројних мајицаи површних осећања. Хипи покрет био је последњи покушај да се оствари рај наземљи. Када је он пропао, схватили смо да више нема наде и нико више ништа нијепокушавао. - Живели смо у безнађу. Волели смо чак и патњу, јер је то билаједина ствар за коју смо били сигурни да постоји у овом варљивомсвету. - Величали смо сиромаштво и ружноћу. У свету који обожава младост,лепоту и здравље, скривали смо нашу младост и нагрђивали леноту, живели прљаво и сиромашно, у побунипротив свих површних Вредностиовога света. - Живели смо у нечистоти. Тражили смо пролаз у нешто стварно, јер су солитери и фабрике, супермаркети иробне куће, огромни данци ресторана, били храмови смрти. Можда ће се на отпаду -с људима који се нису уклопили удруштво - чути речи истине. Прљавштина нас је плашила, сушила нам кожу као сумпор, алиникада није освојила наше душе. - Покушали смо, кроз отпор према свету, да сачувамо нашу безазленост и детињство. И због тога нечистота није никада освојилаиаше душе. - Експериментисали смо са лудилом, јер је лудост оно што је заовај свет паметно. Можда нас је лудост одвела до тога да видимоодблеоак онога какве ствари јесу. - Скупљали смо се заједно ускраћени за праву породицу, јер сможивели у друштву које обожава индивидуу (која обожава себе прекоодраза у огледалу), оснивали смо наше неприкладне породице, сакупљајући се заједно против света. - Трудили смо се да будемопоштени. То изнад свега. Покушавалисмо да будемо оно што јесмо, а не оно што свет жели да будемо. Никоганисмо насамарили. Али, никако нисмо могли схватити ко смо зато што нас нико никад није учио да смо нештовише од животиње са најразвијенијиммозгом. Зато се нико од нас није могао уздићи изнадовога нивоа. Где смо сада: Ми смо све оно што смо и пре били, али сада је све другачије: - Још увек се не надамо у рај на земљи, али знамо да овај свет има крај. Рај није на земљи, него у срцима људикоји воле Бога. - Још увек патимо. Прихватамо патњу и не окрећемо се од ње. Али сада је патња очишћена и претворена у нешточисто и дивно преко крсног страдањакојим је побеђена смрт. И љубав коју осећамо - када саосећамо у нечијој патњи - никада не умире. - Још увек не прихватамо површне вредности овога света:младост, лепоту и здравље - јер све то пролази. Али, сада не идемотолико далеко да себе нагрђујемо. Изгледамо онако како нас је Бог створио иникако другачије. - Још копамо по себи како бинашли нечистоту, али због тога да је искоренимо, поништимо и тако себеприпремимо за вечни свет. - Кроз отпор према свету још увек тежимо да сачувамо нашу безбрижност и детињство. Али сада, кроз подвижнички рад на дубљемунутарњем бићу, схватамо зашто то радимо. - Још увек се сакупљамо против света. Имамо нову породицу сачињену одоних неприлагођених овоме свету, оних који одбијају да обожавају индивидуу. - Још смо луди за овај свет који не разуме наше духовно здравље. – Још увек се трудимо дабудемо поштени, да будемо ми сами, а не оно што нам друштво, које води у пакао, говорида треба да будемо. Одбијамо да будемо робови историје, моде, јавног мњења, иземаљских институција. Трудимо се да будемо оно за што смо створени. Али, садазнам да нисмо само животиње, већ дасмо створени за вечност. Имамо доказ наше бесмртности онда када дајемо и примамо љубав: љубав није само људска љубав, већ нешто изнад природе и овогасвета, нешто за шта знамо да никада неће умрети. Љубав је силнарадосна туга, сазнана у тишини, коју свет никада не можеразумети преузето из часописа "Death to the World" број 3,1994. Paradoksologija, Н И Н Е, ВјечитиНуб and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 ВјечитиНуб and Nebojš.a је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Ko su sad pa ovi? :291291291: Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Некадашњи андерграунд, панкери, металци... http://www.serb-kirche.at/index.php?option=com_content&task=view&id=908&Itemid=121 Зосима је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Пратим их већ годинама. Мислим да они нису укапирали суштину приче... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Овакве поруке и нису за сваког и нису за шири круг људи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Поруке стараца свакако да нису за широк круг људи, а ова екипа "смрт свету" не пројављује и не сведочи онако како је Свети Исак формулисао. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Оно што је мени интересантно код ове екипе је комбинација православних садржаја и контракултурне естетике ради мисионарења у андерграунд круговима. ВјечитиНуб је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Putnik Namernik Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Брате Марко, ако ми дозволиш, ја бих пре рекао да они нису исправно схваћени. Радио Светигора је посветила емисију ДЈЕЦА АПОКАЛИПСЕ том феномену који је Серафим начео у свом чувеном Нихилизму. http://www.svetigora.com/category/2/110 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 e kul su im duksevi, jel to ima negde da se kupi u Srbiji? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 e kul su im duksevi, jel to ima negde da se kupi u Srbiji? Виђао сам да овај крој носе Наша ДецаТМ. Можеш њих да питаш где набављају и да онда одштампаш ”смрт свету”. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Hm, čudno mi je to "smrt svetu"... Lično mislim da svet najviše vole oni koji su ga se odrekli, i da najviše čine za njega, a to onda nije odbacivanje sveta i nije smrt, već preobraženje... Middle-earth, Pontifex Emeritus and T'pol је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 Виђао сам да овај крој носе Наша ДецаТМ. Можеш њих да питаш где набављају и да онда одштампаш ”смрт свету”. kako doći do te naše dece? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 kako doći do te naše dece? http://rs.soccerfame.com/team/rad-beograd/stadium ВјечитиНуб, Juan Valdez and DankaM је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леонтјев Написано Фебруар 18, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2013 Свет=страсти, дакле нема грешке у називу. А и добро је да се мало нервирају ови ,,ружичасти'' хришћани. sHa_sarcasticlol Дијана., Gordana . and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 ,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука