Jump to content

Фанзин "Death To The World"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 72
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

e kul su im duksevi, jel to ima negde da se kupi u Srbiji?

Својевремено кад сам радио у једној православној књижари-радњи нас пар је хтело да некако увеземо те мајице, дуксеве и остало у Србију, али нисмо успели. Постојао је и договор са  људима из DTTW, али на крају ништа није било од тога, више се ни не сећам због чега. Једном сам видео једну DTTW мајицу код једног познаника који ми је рекао да је то добио од пријатеља. Не знам, најбоље је да се обратиш људима из DTTW, да ти некако пошаљу, није немогуће. Осим тога, било је у Србији и неколико бројева овог фанзина.

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

Смрт Свету (текст) *

Последња истинска побуна је смрт свету. Бити разапет између света и света за нас.
Са семеном незадовољства, дубоко усађеним у срца данашњег друштва, побуна је била мали кључ за откључавање врата промена. Али побуна коју свет зна није у потпуности истинита.

Како је наше време дошло до тачке када ствари не могу да буду много горе, они љубитељи Истине који су остали морају да погледају дубоко у себе и још дубље у саму Истину – али да бисмо дошли до те тачке потребна је револуција. Револуција у срцима ових љубитеља Истине. Револуција која поништава сво земаљско и људско размишљање и која негује начин размишљања који није са ове планете. Због тога оно што је телесно телесно је, а оно што је духовно - духовно је.

Потребан је и гроб за ову вечну револуцију, само тако може да успе. Јер како би неко могао да помогне свету пуном гнојних рана док сам не излечи своје ране? Када се ова духовна операција заврши, истинска побуна је Идеал који је достижан.

У овом добу препуном збуњености и уништења, обавезна разлика између доброг и злог је опасно збуњива. Резултат овога је - нихилизам. Филозофија ничега, да не постоји потпуна Истина. У нихилизму не постоји љубав или мржња, добро или лоше, живот или смрт. Резултат овога је идеја која уништава душе, а то је да Бог не постоји.

Природна реакција за ово је вечита побуна душа, зато што душа не може да порекне сопствено постојање. У случају љубитеља Истине, побуна се манифестује као крајња побуна против корумпираног света. Оваква побуна је исправна, али много је људи који ту стану. Без даљег тражења, како би неко очекивао да открије одговоре? Истинска побуна неће се зауставити ни на чему у борби за добро у свету, за добро другима, и за сопствено добро ма у ком начину се манифестовало. Потребно је водити револуцију у срцу циљајући на то да се зло победи добрим. Ово је таква врста побуне која мора да постоји, у супротном уопште и није побуна.

Некада је постојала контра-култура чија је основна сврха била побуна против света. Ова контра-култура је била исправна због тога што се њена филозофија заснивала на препознавању корумпираности света. У овоме лежи пола истине. То представља укаљану истину коју свет никад не би признао. Али ова контра-култура се не треба зауставити на овоме, већ мора до смрти тражити крајност у Истини.

Ова контра-култура Панка је нешто у чему се људи жељни истине могу лако препознати, зато што је веома јасно да свету долази крај. Бити прави панкер јесте немати ништа са елементом који убија, повређује и узрокује бол, већ треба излечити ране. Бити у свету, али не припадати му.

У стварности, прави идеали Панка још нису лично представљени панкерима, као употпуњавање њихове побуне. Ови идеали и ова филозофија је најчуванија тајна света. Тајна која се налазила у срцима ових љубитеља Истине још од почетка времена. Ова филозофија Панка је постојала вековима у срцима и душама истинитих панкера - монаха.

Монаси су они који су се хиљадама година бунили против покварености овог света, одсекавши све везе које су их повезивале са светом. Они су побегли овом узалудном свету да би живели у пећинама, рупама у земљи и да би становали у пустињама. Да једу можда једанпут дневно, или недељно, да носе исту одећу док се она тотално не распадне, и да ретко спавају зато што је проузрокованост важнија од задовољства у овом свету. У овим лишавањима и патњама они би схватили једну ствар: Уопште не постоји права патња, осим непознавања Бога.

Ова је последња истинита побуна. Напустити свет и сам загрлити Бога.

*http://deathtotheworld.com/articles/death-to-the-world-issue-1/
Ово је слободан превод текста са сајта Death to the World. Текст је изашао у овом часопису.

http://istinska-pobuna.blogspot.com/2013/02/blog-post_25.html

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

''Смрт Свету''

banner_original.jpg

''Смрт Свету'' је прваославни часопис који издају монаси манастира Светог Германа Аљаског, углавном бивши панкери. Монаси Јован и Андреј написали су књигу ''Деца Апокалипсе и њихова хришћанска побуна'', која говори о истој тематици као и часопис. Поента је преусмеравање људи, углавном панкера, који углавном у себи имају бунт, да тај бунт преусмере на исправну страну - против света. Оног света који намеће материјализам, себичност, лицемерје, који доноси несрећу и патњу. Када се схвате прави разлози несреће и патње, онда и сва страдања у овом свету имају смисла, јер морамо бити ''мртви за овај свет, да бе наследили вечни.'' Морамо се одрећи свега што намеће модерна цивилизација, свих лажних уживања и задовостава и (не)моралних кодекса. Они који у себи имају тај бунт и револт не треба да га изражавају на погрешне начине, самодеструкцијом, уништавањем себе алкохолом и дрогама, већ да тај бунт усмере на праву страну, и тада ће он добити смисао. Побуна против свега што носи модеран свет, по узору на Христа који је рекао ''Не бојте се, јер ја победих свет''.

Као неко ко се облачи, понаша и слуша панк, апсолутно ми је одговарала ова књига. Сећам се како сам пре имао једну узречицу, када сам гледајући ко све носи крст и бројаницу, говорио: ''Ако су они верници, ја сам сатаниста.'' Стално ме критиују да сам ''хејтер'', да сам против свега, све мрзим, стално имам предрасуде о људима... Оно што ја заиста мрзим јесу управо особине које је данашњи Свет донео људима. Лицемерје, себичност, разврат и неморал, то је оно што заиста мрзим. Не мрзим ја све те људе, већ мрзим њихово понашање, лудовање по дискотекама, неморално понашање... Гади ми се што омладина на тај начин траћи свој живот не схватајући да срљају у пропаст. Све то им је наметнуо Свет, све су то особине које су прихваћене као нормалане у данашњем систему вредности. То је оно против чега се буним.

Када кажем да мрзим овај Свет, не мислим да мрзим што сам овде, нити да мрзим све људе који живе ту, већ мрзим све оно што је тај Свет наметнуо људима неспремним да му се одупру.

Оно што већина панкера или металаца желе је да се разликују од осталих. Кључна грешка се чини у томе што се труде да се разликују по мање битним стварима, а запостављају суштину. Није довољно само другачије се облачити од осталих, излазити на другачија места и слушати другачију музику. Кључно је размишљати и понашати се другачије. Супротставити се кодексима које намеће савремени свет и знати зашто тачно то чините.

Побуна због тога треба да има дубљи смисао. То је побуна против неправде. Али ако је то само побуна када се неправда наноси личо нама, онда је то обичан себичлук. Треба се борити против сваке неправде, која се чини према било коме. Морамо да знамо шта хоћемо и шта је исправно, а не само да знамо против чега смо.

Овакав Свет води људе у пропаст, доноси им несрећу, патњу и бес. Сви имамо своје личне разлоге за што смо бесни или несрећни, шта нам је одузето и шта нас је растужило. Свако има свој разлог за депресију и апатију. Ипак, треба се издићи изнад изговора и супротставити се злу.

Сајт ''Смрт Свету'':
http://deathtotheworld.com/

Књига Деца Апокалипсе:
http://www.prijateljbozji.com/shared/media/books/37/pdf-serb.pdf

http://istinska-pobuna.blogspot.com/2013/01/blog-post.html

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

Подели на овим сајтовима

Тиранија моде

DEATH TO THE WORLD!!!

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Деца Апокалипсе - Ера папирних гробова

Истинска Побуна манифестује се на разне начине. Много је за овај свет изгубљених, оних који се боре са свим искушењима које он носи, који су одбачени и неприлагођени преварама и лицемерству које влада у њему. Нажалост, бес и побуна који сви ти људи имају често се не усмери у праву страну, па су се многи такви људи одали алкохолизму, дрогама, насиљу, а све у искреној потрази за смислом, у потрази за Богом. Ипак, неки су пронашли прави смисао своје побуне, и своју побуну остварили на разне начине. Монаси Јован и Андреј тако нешто су покренули својом књигом ''Деца Апокалипсе'' и фанзином ''Смрт Свету''. Као бивши панкери, који су спознали смисао побуне коју панк култура носи са собом, они су своју енергију усмерили на побуну против материјалистичког света, против лажних вредности и против свега што уништава људску душу. У младим и изгубљеним људима, који нису имали мотива нити жеља у овом свету, видели су циљ свог деловања. Успели су да велики број панкера и осталих људи из ''андерграунд'' света, које је материјалистички дух САД-а одбацио, приведу познавању Истине. Вратили су веру и смисао тим људима.

Таквих људи нема само у Америци. Утицај САД-а и њихов лажни систем вредности пребачен је на све делове света. Помодарство, лицемерје, извештаченост, похлепа, овакве особине данас красе људе-роботе модерног света. Под већином таквих људи имате мали број непролагођених, којима се згадио овакав систем и које на свој начин покушавају да остваре побуну. Нешто слично монасима из САД-а, али у складу са духом који влада у нашем народу и са овдашњом ситуацијом, урадили су момци из бенда ''Деца Апокалипсе''. Крајем 2013. избацили су свој први албум ''Ера папирних гробова'', на коме се налази седам песама. Тематика ових песама управо је трагање за смислом, представљање лутања и путева којим хода један млад човек у данашњој Србији. Не задржавају ћи се само на социолошку критику ситуације у земљи, ови момци својим текстовима проникли су у саму суштину погубљености данашње омладине. Иако не директним порукама, ове песме су објасниле духовно стање једног младог човека, сва искушења која му живот носи са собом и све борбе које води. Није ово критика политичког стања, милион пута испричана прича о политичарима, лоповима, тајкунима. Ово је прича о нама! О момцима са улице, о пропалим студентима, о некада добрим девојкама а данас распалим наркоманкама, о навијачима у возовима, о панкерима испред драгстора, о утученим младићима са џоинтом у руци који покушавају да се издигну изнад лоших сфера, о момку који са слушалицама у ушима црта графит, о усамљеној девојци на кеју, о изгубљеним погледима, утученим лицима, о сузама које проливамо сваког дана, о нама! О људима који су око вас, о свим тим добрим људима који су отишли у погрешну страну, који више нису могли да издрже све ово. То је прича о њима! О људима који трагају за својим смислом у свету који носи само лажни сјај!

Стил песама варира. Од директнијих и лако разумљивих, до оних мистериозних који носе тешке филозофске поруке и размишљања о духовној борби унутар сваког човека. У песмама које се тичу трагања за смислом не назире се осуда оних који греше. Уместо тога постоји покушај да се њихова побуна преорјентише, да се укаже на бесмисао онога што раде и да се окрену на праву страну. Ту се тежиште песама пребацује на духовни рат са Ђаволом, о коме се говори јако директно, практично се описују човекове борбе и падаови, што у текстовима лако може да препозна свако ко их је некад проживео. Борба са оковима води до оног који на крају побеђује - до праве Истине! Ту се погађа суштина, она права сврха наше борбе.
Дуго времена се није појавило у целокупној србској култури нешто овако вредно, и овако потребно за данашње време. Момцима из групе треба одати признање на неизмерном доприносу који су својом музиком дали целокупном мисионарском покрету ''Деца апокалипсе'', који је трнутно на овом простору раван ономе што су у САД-у урадили монаси Јован и Андреј. Овај њихов албум само је почетак приче коју ћемо пробати да тек развијемо међу нашим народом, јер је потреба за тиме превелика.

Фејсбук страница бенда:
https://www.facebook.com/pages/Деца-Апокалипсе/467840226574955?ref=hl

Скидање албума: http://nocturnemagazine.net/download/64/deca-apokalipse-era-papirnih-grobova

Цео албум на ЈуТубу:

https://www.youtube.com/watch?v=zY4ztoHGOQw

https://www.youtube.com/channel/UCI8LzuLMsv3EUyBlwCZonTg

Подели на овим сајтовима

Mrtvi za svet. U al je teško to zaključiti. Ne, nego jao pa nemoj tako ovaj će da pomisli ovo, ovaj ono, ova ovo.. Pa pomisliće kad ne razmišljaju. Pomisliće bilo ko bilo šta za bilo koju stvar ako ne uključi mozak. Na kraju krajeva taj strah da neko ne pomisli nešto dođe mu i nepoverenje u nečiju sposobnost da misli, zaključuje. 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ево, покренули смо Смрт Свету и у Србији! Почели смо са фејсбук страницом и блогом, на којима ћемо објављивати текстове о овој теми. Циљ нам је да ову идеју приближимо људима у Србији јер је овде прошла за сада потпуно неопажено иако нема ни једног разлога за то. Објављиваћемо текстове из часописа, књиге Деца Апокалипсе али и наше текстове на ову тему.

Шта је Смрт Свету?
”Деца апокалипсе“ је књига произишла из пера двојице монаха Јована (Марлера) и Андреја (Вермута) манастира Светог Германа Аљаског, православних Американаца и духовних следбеника оца Серафима Роуза. Писали су је да би раскринкали једну од, како сами кажу, ”најбоље чуваних тајни западне цивилизације“ (која тврди да је умро Бог и да нема Цркве) али и да савремену омладину ”децу апокалипсе“ (сви смо ми деца апокалптичног времена, света који духовно пропада- деца апокалипсе) позову на побуну, на једину истинску и делотворну човекову побуну – на покајање, на усмерење њиховог бунта и спознају Истине и Живога Бога. Након књиге, од истог монашког братства, рађа се идеја, покрет и православни фанзин (часопис) ”Смрт Свету” (оригинално: Dead To The World) који почиње да излази 1994. који би се пре свега омладини а онда и свим осталима делио зарад истог циља. Како сами наводе: ”Смрт Свету је фанзин који надахњује трагање за истином и преиспитивање душе, усред модерног доба нихилизма и очајања, промовишући древне принципе последње праве побуне – умрети за овај свет и живети за други.” Термин ”Смрт Свету” не означава буквалну тежњу и жељу ка смрћу живога света већ борбу против његових погрешних ”вредности” и свега онога што он не треба да буде и што нам се свакодневно намеће- кроз телевизију, интернет, свакодневан живот. Термин је изведен из изреке Светог Исака Сирина (7. век): ”Свет је општи назив за све страсти. Страсти су следеће: љубав према богатству, жеља за поседовањем, телесна задовољства, завист, похлепа за моћ, гордост, облачење у скупу одећу. (...)Речено је о свецима, да док живе они су мртви; јер живећи у телу, они не живе за тело. Види за коју од ових страсти ти живиш. Тада ћеш познати колико си жив за овај свет и колико си мртав за њега.”
Ко смо ми? Ми смо омладина у Срба која се пронашла у једној таквој идеји, одлучивши да и овде покрене исту под одомаћеним називом ”Смрт Свету” како би колико год да је у нашој моћи и нашу браћу и сестре извели на прави (и једини) Пут или их на том Путу учврстили. Ово ће бити страница (и блог на којем ће излазити текстови) која ће окупити све оне који су се већ пронашли у DTTW идеји и чули за исту, али и за оне који ће тек чути, јер ништа као појединци не можемо да урадимо, већ само као целина, као Црква, као једно живо тело које ће дисати и радити заједно на спасењу свих.
У том циљу, били би захвални ако би нашу страницу предложили вашим пријатељима и људима којима би ова идеја могла да буде или јесте блиска, да се што више нас, деце апокалиспе, окупи. То можете урадити једноставни копирањем линка на ваше профиле уз пропратни текст. Хвала унапред! Смрт Свету!

Подели на овим сајтовима

Ово је блог на коме ћемо ускоро почети да избацујемо текстове о овој теми, тако да можете да пратите рад ту, и на фб страници. 

http://smrt-svetu.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Ово је блог на коме ћемо ускоро почети да избацујемо текстове о овој теми, тако да можете да пратите рад ту, и на фб страници. 

http://smrt-svetu.blogspot.com/

Ај` обновите оне линкове ка до сада издатим примерцима часописа на енглеском...

Подели на овим сајтовима

Нису то наши линкови, немамо како да их обновимо... 

Подели на овим сајтовима

Достојевски о свету

”За наш физички опстанак и комфор имали смо довољно, и више него довољно- ПЛУС неограничену понуду блиставе, обмањујуће забаве на високом техничком нивоу, наметнуту од мултимилионске медијске индустрије, у којој су се компаније такмичиле једна са другом како би придобиле најуноснију публику - тинејџере са ”незнатним приходом” (јер они радије троше новац на забаву него на неопходне потребе).
- Није нам дато НИШТА: ни истина, ни смисао постојања овде на земљи, ни Бог.
- Ни разумевање лажи на којима свет лежи, тако да све што се у свету дешава, изгледа пролазно и бесмислено. Ни родитељи, или само један, или оба, али без одговора/разумевања.
- Ни љубав, јер љубав без Бога је само чулна (укључујући и родитељску љубав).
- Ништа што би нас сачувало у заједници када помислимо да смо пронашли љубав. И на крају откривамо да смо сви сами.
- Ни живот. Само енергија, сирова, снажна енергија која није живот.
- Само листа онога што се сме и што се не сме, без крајњег разлога ЗБОГ ЧЕГА радимо то, а не нешто друго.
И најчешће, НЕМА ОГРАНИЧЕЊА. Без Бога и бесмртности све је дозвољено.”

Фјодор М. Достојевски

http://smrt-svetu.blogspot.com/2014/05/blog-post_2681.html

Подели на овим сајтовима

Нису то наши линкови, немамо како да их обновимо... 

У се и у своје кљусе :) Шалим се... Моци је ономад, оставио линк ка Вики-чланку на српском језику, где постоје линкови за оних 11 поменутих бројева фанзина, премда је судећи према сајту, изашло већ преко 25... Па кога интересује...

Број 1

Број 2

Број 3

Број 4

Број 5

Број 6

Број 7

Број 8

Број 9

Број 10

Број 11

Подели на овим сајтовима

@Pivopija

Ne bih da kvarim, ali jesi li siguran da je ovo Dostojevski pisao? Otkud bi on govorio o ovome:

"блиставе, обмањујуће забаве на високом техничком нивоу, наметнуту од мултимилионске медијске индустрије

...kad to u njegovo vreme nije ni postojalo? Ako imas, postavi izvor da vidimo iz kog njegovog dela je ovo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...