kadionica Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Moje brvno? Poruka je bila lepa, svakako je mogao da obrise i opomen a ne da banuje! Da li tako "banuje" i vernike??? Za samo moje razmisljanje me je banovao? To je istina o jednom pastiru, zapravo o "cobaninu"! To treba da znaju ljudi kojima propoveda... Bice jos prepiske kako i kome se hvalio o prelasku iz Duboke u Krusevac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Administracijo, pobriši ove postove, nebitni su... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kadionica Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 @@kadionica, Prijatelju, uopšte nisi kul; tema ima 50-ak stranica, sasvim si lepo izrekao svoje mišljenje, a i pokazao kakav si. Meni je objavljivanje privatne prepiske potpuno bezveze, ima razloga zašto se zove PRIVATNA. Što se linkova tiče, videli smo ih i ranije, ne brini se. I slabo nešto osećam hrišćansku ljubav sa tvoje strane @@kadionica, Upade ti brvno u oko 0907_sport I kakve veze ima (navodna) pankerska mladost o.Ivana sa ekumenizmom? SMETNJE ZA SVESTENICKI CIN SU IZMEDJU OSTALOG I NARKOMANIJA KAO I SKINHEDS PROSLOST. JA SAM LEPO PISAO I SVEDOCIO DOK NIJE PRETERAO, MOJE STRPLJENJE NIJE KAO NJEGOVO, OVO STO JE URADIO RAVNO BI BILO DA GA UDARIM MOTKOM ALI JA SAMO SVEDOCIM A VIDECETE TEK STA JE I KO JE VAS COBAN IVAN... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kadionica Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Samo napred? Znaci, moze dijalog. Zahvaljujem! Pomenuti Oci su ziveli Bogom. Sigurno blizi no mi. Misljenje SPC je pokazano u odluci Sabora da se ne pristupi Ekumenskom Pokretu pa je ipak patrijarh German pristupio. Ali dobro, recimo da su su pomenuti Straci gresili. Da li je Sv.Marko Efeski iznosio ucenje i stavove Crkve 1439.godine? I ponovo se vracamo na Apostolska Pravila, da li su ona stav Crkve? To sto ste pomenuli, to nisu argumenti. Zaboravih da dodam da je otac Julijan bio i bogoslov (ispovedao je patrijarha Pavla i episkopa Stefana Zickog). Ne verujem da ste poznavali tog coveka, trebalo bi da znate da je citao oce na drugim jezicima. Nisam najbolje shvatio kategorizaciju ili bolje diskvalifikaciju njega kao duhovnika. Duhovnici bolje osecaju temu o kojoj govorimo. Nemoguce je bogoslovstvovati bez duhovnosti. Sveti Nikola Mirlikijski nije bio viskoskolovan ali je znao da posvedoci veru i u Nikeji da bude stub Hriscanstva! Razumeo je bolje od mnogih skolovanih jer bogoslovlje nije samo iscitavanje, nije ni samo logicko razumevanje vec je to zivot. Odluke sabora su vise bile plod zivota u Hristu nego nauke. Nauka o kojoj pricam se zivela. Bodrijar kaze da: "Sve je vise informacija a sve je manje smisla". Misljenja sam da su upravo sve jeresi proizasle otuda: logikom ovoga sveta preolaznosti i nesavrsenstva pokusavali su da shvate onosvetsko, savrseno i vecno! (Arije, Nestorije, ucenja o konkomitanci, o purgatorijumu...) Toliko logike i ljudskog ukljucujemo u poimanju svega Bozanskog a to je moguce shvatiti samo iskakanjem iz koloseka ovoga sveta i premoscavanjem jaza ovoga sveta... @@Џаст Жиле, Постављање приватне преписке са фејсбука између мене и тебе на ЖРУ (и то где ја не желим да улазим у непотребне полемике јер сам то одавно разбистрио), биће санкционисано бановањем на месец дана. Bravo pravoslavni svestenice na ovom banovanju ni zbog cega i bez opomene, u nasoj prepisci nije bilo nicega loseg i izvinio sam ti se ali si ti ipak isterao svoje! Zbog ostalih zelim da pokazem kakav si pastir oce Ivane! ZBOG VERNIH LJUDI PONAVLJAM I PONAVLJACU DA SE VIDI STO SAM BANOVAN: ___________________________________ -Mislio sam da je ova tema zatvorena pa udjem kad ono i dalje je aktuelna. -Znate, rizikujem da me zbog iskrenog pisanja ovde banuju. Lako ce mi se nesto "ubaciti" da sam napisao a nisam. -Sa o.Ivanom Cvetkovicem sam vodio privatnu prepisku na fejsbuku i na moja postavljana pitanja on me je blokirao. Ne ide mi u glavu da mu je tesko da meni objasni a da za rimokatolike ima takta. Uz to ja sigurno nisam pretnja. -Ovo je deo nase prepiske sa Fejsbuka: Џаст Жиле http://www.youtube.c...=em-uploademail Румунски старци против екуменизма (срб. превод) Румунски духовници новијег времена говоре о свејереси екуменизма Думитру Станилое (1903 - †1993) Илие Клеопа (1912 - †1998) Арсеније Бока (1910 - †1989) Геор... ________________ 19:36 Џаст Жиле 45. правило Св.Аполстола: Епископ или свештеник или ђакон који се буде са јеретиком само и молио, нека се свргне. А ако њима (јеретицима) допусти да служе као клирици, нека се свргне. 65. правило Св.Аполстола: Ако неки клирик или лаик пође у јудејску синагогу или јеретички храм да се тамо моли, нека буде свргнут и одлучен. _________________ 20:54 Ivan Cvetkovic ај брате... _________________ недеља 04:26 Џаст Жиле verovatno ti i ja znamo bolje od nih?! _________________ 04:35 Џаст Жиле Да ли тако говорите и народу кад вас пита? Да ли је то светоотачко Предање? Ако мораш-ја ћу разумети, а ако не мораш зашто то радиш? Ја питам, посаветуј ме! ______________________ ***Posle ovoga me je bez objasnjenja blokirao. -Nego, da se vratim temi i da kazem svoje misljenje. Mozete pogledati sve kanone Vaseljenskih Sabora i Apostolska pravila i videcete da Oci nista nisu prepustali slucaju, u smislu: sve su napisali na najjednostavniji moguci nacin, onako da svako moze da razume, i ratar i knjizevnik. U tom smislu se u Pravilima Apostolskim sve jasno objasnilo, u cilju pojasnjavanja ponavljam ova dva: _________________ 45. правило Св.Аполстола: Епископ или свештеник или ђакон који се буде са јеретиком само и молио, нека се свргне. А ако њима (јеретицима) допусти да служе као клирици, нека се свргне. 65. правило Св.Аполстола: Ако неки клирик или лаик пође у јудејску синагогу или јеретички храм да се тамо моли, нека буде свргнут и одлучен. __________________ Ovde je sve jasno da jasnije ne moze biti te svaka dalja rasprava gubi smisao. Uz to cu dodati dva linka, jedan gde starac Julijan koga sam licno poznavao govori o ekumenizmu: http://www.youtube.com/watch?v=D8-TRcTKEDg&playnext=1&list=PL633691758FAAB9DC&feature=results_video I ponovicu link: Svako dobro od Boga! UZ TO, ETO, POZIVAM SVAKOGA NA DIJALOG DA ARGUMENTIMA RASPRAVLJAMO BEZ ZLIH RECI A U DUHU HRISCANSKE LJUBAVI. POST JE OBRISAO IAKO NIJE BILO VREDJANJA A ZATIM ME BANOVAO! Zar se tako Hriscanskom ljubavlju dolazi do dijaloga?! Dobro, bar je priznao svoje delo. Oprastam mu. (-: Ipak, ne moze da me banuje koliko cu puta opet doci da svedocim ono sto sam ucio i za sta sa prizvan... Moja egsistencija ne zavisi od episkopa kome ljubim skut da me iz Duboke prebaci u prestoni eparhijski grad. Pa posto nisi hteo dijalog, ratovacemo dok te ne izoblicim i pokazem ljudima tvoje slike u martinkama i fajerkama sa svedocanstvom o tvom pusenju marihuane i pohadjanju KST-a i Akademije kao i ucestvovaju u skinheds i pankerskim obracunima! ISTO KAO STO JE FRA UGRIN POPOVIC "PROVALJEN" I ZUPNIK ALEKSANDAR KOJI KORISTI 3 PROFILA NA FEJSUKU DA UNOSI NEMIR A NIKO GA NE DIRA! OBJASNJAVACES EPISKOPU OTKUD TI SA MARIHUANOM, PIVOM U MARTINKAMA DOK SKANKUJES PO KST-U! OCISTITE ZITO OD KUKOLJA, STOP BEZVLASCU I PSEVDOKLIRICIZMU DA REZIMIRAMO I PONOVIMO! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 @@kadionica, И ја мислим да је о Иван погрешио, али и ти сад грешиш. Отрпи неправду. Погледај зашто ти сада "проваљујеш", "раскринкаваш" о Ивана. Да ли је то зато што мислиш да ће то донети нешто добро цркви, или само из личне освете? Зна се чија је освета за наша понижења и увреде. А о Иван греши, јер не зна колико те је повредио, јер можда није свестан шта ти је учинио. Својим поступком беспотребно прави себи непријатеља. Блокирање на ФБ, и бановање, је јако трауматично искуство. Многи лакше поднесу шамар, него ово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Најбољи су ови који први бацају камен. kadionica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 @@kadionica, Smiri malo taj uvređeni narcizam... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Да, али Златоусти није оснивао своју цркву, своје катакомбе, као што чини Артемије, што не представља испуњавање Божије воље. @@kadionica, LEPO TI REK'O ČOVEK "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Sad ću da prestanem. Ovakvi likovi me ozbiljno iskušavaju da krenem sa teškim zezanjem, a to isto nije kul... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Malo sam ljubomoran na oca Ivana. Ode popa naš u mučenike. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 2, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Како год, неће бити допуштено спамовање форума, а за све остале нападе ad homminem не бих имао шта да додам... ја сам одавно огуглао на то. Просто, бевити се мисијом, помагати људима и водити један овакав отворен пројекат узрокује и овакве нус-појаве У сваком случају, Администрација ће радити свој посао, а ако неко има шта да дода на постављену тему нека изволи. Ако нема, нека тема оде у заслужену пензију. o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Џаст Жиле koja drama kakav teatar :lol: kad sam krenuo da citam sta si ispocetka poceo da pises, mislio sam da ti dam amin, i onda vremenom si poceo da se izoblicavas do krajnjeg uzasa i nebuloze, mislim da ti je poznato ko se tako izoblicava... To sto je odbio dalji razgovor sa tobom ti je povredilo ego i onda si se otrgo kontroli, ili si vec imao nameru da pokazes lazno lice, lazno jer to nije tvoje ako me razumes sta kazem Ne znam sto dzaras po kanti i mirises prljav ves koji je odavno bacen, vidi to razmisli koja je svrha, da ne bi glumio nesto sto nisi... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 el neko video episkopa Grigorija ovde zagubio se covek od magle. tihontihi је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Drvo se po plodovima poznaje, koji su to plodovi Artemija i ekipe osim sto su dozvolili Peranovicu da muci i na kraju i ubije? o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 niste normalni, napisali ste 55 stranica o nebitnoj stvari. Elem molebani su krajnje nebitna molitvoslovlja, mogo ih je služiti sa bilo kim. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука