Gerhard Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 "Оче Свети! Сачувај их у име своје, оне које си ми дао, да буду једно као и ми. Да сви једно буду, као Ти, Оче, што си у мени и ја у Теби; да и они у нама једно буду, да и свет верује да си ме Ти послао." Исус Христос "Где су два или три сабрани у име моје онде сам ја међу њима". Isus Hristos Prema ovome ispada da su crkva bilo koja dva-tri čovjeka okupljena u Isusovo ime. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ајде бре више, досадисте Богу и народу. Имате сајт Епархије захумско-херцеговачке па се обратите владики, протестујте, критикујте. Овде сте стварно претерали. Тема је закључана. Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Да се зна где се објављују текстови свештеника Љубе Милошевића. Управо сам о томе говорио. Марширају одвојено, ударају заједно: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Пошто је отац Иван постовао, да не буде да не дозвољавамо одговор тема је поново откључана. Наравно, биће под будним оком и уколико се опет претвори у бесмислено препуцавање закључаћемо је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Na ovoj temi se vodio jedan sasvim kulturan i konstruktivan dijalog, a vi to nazivate prepucavanjem samo iz razloga što niste imali odgovore na neka pitanja pojedinih ljudi, i što vam je trebao razlog da zaključate temu, jer većina nije držala da je vaše miljenje ispravno i nismo vikali yes, yes. To što većina ima drugačije mišljenje od aministratora sajta nije razlog da se tema zaključa. Možete je zaključati ponovo, ali upravo u tome i jeste problem što neki crkveni velikodostojnici misle da prećutkivanjem, zataškavanjem i ne ispitivanjem i rješavanjem određenih problema u crkvi, misle da time štite crkvu i čine joj dobro, a ironija je da u stvari sa time čine samo štetu i prave veći raskol. Ђорђе Р, μαρὰν ἀθά and Јесењин је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 To što većina ima drugačije mišljenje od aministratora sajta nije razlog da se tema zaključa. Већина нема различито мишљење. Па и да има, ни то не значи да је у праву. Ваш ("већина") проблем је што сте ви убеђени да сте нека "већина" у Цркви, да сте глас народа Божијег, итд. На вашу жалост, већина народа Божијег у Цркви не мисли као ви. Конкретно мислим и на Епархију захумско-херцеговачку. Možete je zaključati ponovo, ali upravo u tome i jeste problem što neki crkveni velikodostojnici misle da prećutkivanjem, zataškavanjem i ne ispitivanjem i rješavanjem određenih problema u crkvi, misle da time štite crkvu i čine joj dobro, a ironija je da u stvari sa time čine samo štetu i prave veći raskol. Не кажем да је стање у Цркви иделано, али шта год Црква радила увек ће бити смутљиваца и мутивода који ће тражити повода да уносе раскол у Тело Христово. За повод, не брини, лако ће се снаћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 У сваком случају, онај коме чланке објављују на расколничком сајту "Борба за вечеру", треба добро да се забрине и запита сам себе да није можда мало претерао? Маске полако падају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Владика Григорије чини праву ствар - зближава народе подељене вере. Нагласио је да постоји разлика у вери. Та подела не мора да буде разлог опште мржње, параноје, затварања за друге, итсл. Екуменски дијалог се води на највишем нивоу и препорука је Цркава да се народи зближавају. Зато је важно да избегнемо све непотребне дискусије које су производ горе поменутих реакција. Ми треба да водимо теолошки дијалог, да истражујемо тзв. традицију неподељене Цркве са надом да ћемо доћи до плодних решења. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 У сваком случају, онај коме чланке објављују на расколничком сајту "Борба за вечеру", треба добро да се забрине и запита сам себе да није можда мало претерао? Маске полако падају. Правилније је ,,Чорба за веру''. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Taman da je i najveća svijtska budala optužila vladiku Grigorija da je nešto što je učinio, pogršno. To ne znači da se sa vladike automatski skida svaka sumnja i ne dovodi se u pitanje njegov postupak, i to se ne razmatra, samo zato što je ta osoba "budala". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 У сваком случају, онај коме чланке објављују на расколничком сајту "Борба за вечеру", треба добро да се забрине и запита сам себе да није можда мало претерао? Маске полако падају. Само да одговорим на ову оптужбу, да расколнички сајтови објављују и текстове владике Николаја, аве Јустина, и многих других. Значи ли то да се и они оспоравају као аутори, и мислиоци, (у смислу да су и они били вукови у јагњећој кожи) зато што их објављују расколнички сајтови? Плашим се ове логике у црквеним круговима, када су сви методи дозвољени за дискредитацију личности човека, и доказивање лоше намере. А при том недостаје оспоравање идеја и мисли изложених у његовом делу. Жика, Јесењин, μαρὰν ἀθά and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Владика Григорије чини праву ствар - зближава народе подељене вере. Нагласио је да постоји разлика у вери. Та подела не мора да буде разлог опште мржње, параноје, затварања за друге, итсл. Екуменски дијалог се води на највишем нивоу и препорука је Цркава да се народи зближавају. Зато је важно да избегнемо све непотребне дискусије које су производ горе поменутих реакција. Ми треба да водимо теолошки дијалог, да истражујемо тзв. традицију неподељене Цркве са надом да ћемо доћи до плодних решења. Екуменски дијалог, добра воља, превазилажење подела и превазилажење мржње љубављу. Ја сам за то. Али овде је у питању екуменска молитва, заједничка молитва. За то нисам, из послушности према црквеном предању, према светим оцима, који су нас строго упозоравали да то не чинимо. obi-wan and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Ваш ("већина") проблем је што сте ви убеђени да сте нека "већина" у Цркви, да сте глас народа Божијег, итд. Ja ovo nisam rekao, ja sam samo mislio da većina članova foruma vezano za ovu temu imaju drugačije mišljenje od vas i da to nije razlog da se tema zaključa ( možda sam i u krivu nisam vladika Grigorije ) Nema potrebe da u odbrani nekih vaših stavova mene svrstavate u tamo neke druge, i da samim tim mislite da ste time odbranili svoj stav. Duboko vjerujem da i vi i ja imamo isto mišljenje, brigu, ljubav prema našoj crkvi, ali je razlika između nas u tome što ja mislim da imam malo širi i otvoreniji pogled od vas. Jer na primjer kada neko moje dijete u školi optuži za nešto, ma ko da je to, ja neću iz velike ljubavi, pražnje, brige i vjere prema svome djetetu automatski stati u njegovu zaštitu, već ću čak suprotno baš iz velike ljubavi, pražnje, brige i vjere prema svome djetetu svaki put da ispitam te optužbe i da ga razumno ukorim ako se ispostavi da je bilo neke njegove krivice. Znalo se desiti da ne bude kriv uopšte ali je razgovor sa njim opet od koristi jer sam mu savjetovao da izbjegava takve slične situacije gdje može da upadne u slične probleme. Da, ja mogu da ga zaštitim od mnogo čega sada, ali mislim da bi mu to donijelo mnogo štete u budućnosti, a misli da se vi tako ponašate u ovom slučaju. Sasa Kolbas, Јесењин, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Да се зна где се објављују текстови свештеника Љубе Милошевића. Управо сам о томе говорио. Марширају одвојено, ударају заједно: Оче Иване, нисам неки пратилац активности Борбе за веру, али ми је познато, а можете и да проверите ако желите, ови са Борбе су итекако знали да оплету по о. Љуби. Дакле, показује се да чак и ови неразумни ревнитељи умеју по некад да буду разумни па да виде добро тамо где добро заиста постоји, и да имају смирења па да признају да је "противник" нешто добро рекао и да се сложе са њим. У овом случају, препознали су једну велику истину коју је о. Љуба у свом тексту поменуо, а која је препозната од стране многог народа верујућег у Србији. Ви са друге стране, мислим на све вас који сте учествовали у овој расправи и на крају закључали тему са констатацијом да смо "досадили и Богу и људима", чини ми се да наступате са унапред одређеним позицијама које пошто пото браните па макар оне биле и у супротности са неким од светих отаца које смо овде наводили, као што су Никодим Милаш и ава Јустин. Мало је смешно када један учени теолог каже да је неко, било ко, "досадио Богу", Богу за којег се каже да "дуготрпељив, и многомислостив". Јесењин је реаговао/ла на ово 1 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Ja vladiku Grigorija nisam optuživao kroz kanone, jer kada bi se ti isti kanoni primijenili na meni ja bi zbog svojih postupaka imao doživotnu epitimiju. Ja sam mu zamjerio što se nazvao katoličkom titulom, to jest biskupom, a za to ne moram da budem teolog pa da znam da to nije ljudski, lijepo, pošteno, odgovorno prema srpskom narodu... i ko god da mi kaže da je to sasvim u redu i normalno što se tako nazvao, reći ću mu da laže. nedeljko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука