SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Znaš svaki od njih, ali ne znaš koji ću da izaberem (Nikolićevo viđenje). Vrati se unazad to sam ti ja odgovorio na jedan od postova.....mozda si preskocio....... cim znam ishod... kakav god izbor da napravis s obzirom da sam izvor tvojih mogucnosti i svako ishodiste tvog izbora je u domenu mog znanja a samim tim i izbor.. greengrin jer kod mene nema ni buduscnosti ni proslosti vec je sve sada...i tvoj izbor i posledica su za mene sada.....u bilo kojoj od mogucnosti.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Pa jesi ako si stvorio taj 300000000000 lavirint Ne znam da li neko slobodnu volju moze da nacrta napise a kamoli jos da spozna kako ju je Bog darovao:) Ne to je ogranicena slobodna volja...ogranicena mogucnostima..nije aposlutno slobodna volja...aposlutno slobodna volja je ona koja sama kreira mogucnosti bez ikakvih spoljnih utacaja na njenu kreativnost....u prevodu samo Bog ima aposlutno slobodnu volju....jer je urzok svega....covek kao posledica tog uzroka....je ogranicen mogucnostima koje mu je uzrok dao..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ako ti znaš koji ću izbor da napravim, to znači da je on unapred određen. Zamisli sad da Antihrist samog sebe prepozna, još kao dete, kad vidi da njegova majka tvrdi da je devica, kad utvrdi da mu je poreklo iz Donovog plemena i još prekodira svoje ime i vidi tri šestice, pa na osnovu toga pokuša da promeni ono što je predskazano u Otkrovenju. Ako bi zaista imao slobodnu volju, on bi to mogao da promeni, ali ne može, jer bi to značilo da Bog nije dobro predvideo. Ali ne razumes jednu kljucnu stvar ti pricas iz ugla vremesnoga...kod koga postoji pre i posle....kod Boga nema pre i posle...sve je sada....nema buducnosti za Njega..za njega je antihrist sada ..a za nas posto smo u vremenu..to je buducnost.....Bog prica nama ono sto je nama buducnost...a sto je Njemu sada.....antihrist ce biti vrhunac ljudske gordosti....i za to ne trebas da budes Bog da bi video...sto bi se reklo i Filip Visnjic ga je video.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Da li to onda znači da je Bog mogao i 200 godina pre nego što sam se rodio da zna koji ću FINALNI izbor da napravim? Zna finale svakog tvog izbora..... greengrin jer je tvoj pocetak u Njemu....a i bogumi kraj...kao i moj kao svega sto je uslo u postojanje..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Istinska slobodna volja bi mogla da postoji ako Bog ne može da predivid naše konačne izbore, kao što smatra Milan Nikolić. Бог може нешто да устроји. Али коначан избор са наше стране није известан. Свето Писмо ништа не описује (тј. не открива) на буквалан начин. Свет је запао у зло које има вероватноћу да ће га одвести ка одређеном путу, а Откровење описује те догађаје на веома тајанствен начин - свако ће ти рећи да се Откровење не тумачи буквално. Иста ствар се односи и за антихриста. Демони - као онај који ће водити антихриста - имају само једну жељу: да униште људе за овај и за будући век (тј. за вечност). Да ли је теби тешко да предвидиш шта ће ти бити ако закорачиш преко балкона? Дакле, такав пут има овај свет ,,који у злу лежи''. Чак и поред тога, ја верујем да постоји могућност да се демони покају и да се деси другачији завршетак, али сматрам да они то до краја неће хтети. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ne znam da li neko slobodnu volju moze da nacrta napise a kamoli jos da spozna kako ju je Bog darovao:) едит: Пардон. Мислио сам да одговарам Схадоу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 greengrin jer kod mene nema ni buduscnosti ni proslosti vec je sve sada...i tvoj izbor i posledica su za mene sada.....u bilo kojoj od mogucnosti.... О овом проблему сам мислио када сам споменуо учење о логосима Божијим. Мене чуди зашто неко мисли да Бог ,,посматра, или познаје време'' од почетка до краја као што ми видимо почетак и крај неког предмета. Зато је неопходно да истражимо учење о логосима Божијим јер је ту објашњење на који начин постоји творевина - укључујући и време. Једино тада ћемо решити проблем. SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ako on ne zna konačan izbor, kako onda zna da će se pojaviti Antihrist i kako je onda tako detaljno predvideo šta će taj Antihrist raditi? Ako nije predvideo pad, odakle onda Adamu reproduktivni i ostali organi potrebni za stanje u grehopadu? Ako ne može da predvidi budućnost, onda nije svemoguć. Ти си Нинџа зрео да постанеш православац. Још само "мало времена" и то је то. Тако сам и ја исто . А онда ми је синуло једног дана . :greengrin: Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Псалам Давидов 139.Господе! Ти ме кушаш и знаш.Ти знаш кад сједем и кад устанем; ти знаш помисли моје издалека;Кад ходим и кад се одмарам, ти си око мене, и све путове моје видиш.Још нема ријечи на језику мом, а ти, Господе, гле, већ све знаш.Састраг и спријед ти си ме заклонио, и ставио на ме руку своју.Чудно је за ме знање твоје, високо, не могу да га докучим.Куда бих отишао од духа твојега, и од лица твојега куда бих утекао?Да изађем на небо, ти си ондје. Да сиђем у пакао, ондје си.Да се дигнем на крилима од зоре, и преселим се на крај мора:И ондје ће ме рука твоја водити, и држати ме десница твоја.Да речем: да ако ме мрак сакрије; али је и ноћ као видјело око мене.Ни мрак неће замрачити од тебе, и ноћ је свијетла као дан: мрак је као видјело.Јер си ти створио што је у мени, саставио си ме у утроби матере моје.Хвалим те, што сам дивно саздан. Дивна су дјела твоја, и душа моја то зна добро.Ниједна се кост моја није сакрила од тебе, ако и јесам саздан тајно, откан у дубини земаљској..Заметак мој видјеше очи твоје, у књизи је твојој све то записано, и дани забиљежени, кад их још није било ниједнога.Како су ми недокучљиве помисли твоје, Боже! Како им је велик број!Да их бројим, више их је него пијеска. Кад се пробудим, још сам с тобом. Да хоћеш, Боже, убити безбожника! Крвопије, идите од мене. Они говоре ружно на тебе; узимају име твоје узалуд непријатељи твоји. Зар да не мрзим на оне, који на те мрзе, Господе, и да се не гадим на оне који устају на тебе? Пуном мрзошћу мрзим на њих; непријатељи су ми. Окушај ме, Боже, и познај срце моје, испитај ме, и познај помисли моје.И види јесам ли на злу путу, и води ме на пут вјечни. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 OK. Recimo da može uslovno da kaže nešto: ako izabere to i to, onda će da se desi to i to, pa stiže do nekog sledećeg izbora, ali ono što mene zanima je da li on može bezuslovno da kaže: doći će dotle, izabraće to, pa će se desiti nešto, pa će onda izabrati izbor br 5... i onda na kraju se desi nešto? Ako može, onda moja slobodna volja nije varijabla koja tu figuriše. Oracle: What happens when you go through the door? Neo: I see Trinity, and something happens, something bad. She starts to fall, and then I wake up. Oracle: Do you see her die? Neo: No. Oracle: You have the sight now, Neo. You are looking at the world without time Neo: Then why can't I see what happens to her? Oracle: We can never see past the choices we don't understand. Neo: Are you saying I have to choose whether Trinity lives or dies? Oracle: No. You've already made the choice, now you have to understand it E tako nekako i Bog ...moze da vidi iza izbora jer ih razume bolje od nas....a izbor smo mi vec napravili..samo ga ne razumemo greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Каквих све јереси има у том филму. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ovo što je car David napisao u psalmu je čist determinizam. Није, него нас зна, само тако. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ne to je ogranicena slobodna volja...ogranicena mogucnostima..nije aposlutno slobodna volja...aposlutno slobodna volja je ona koja sama kreira mogucnosti bez ikakvih spoljnih utacaja na njenu kreativnost....u prevodu samo Bog ima aposlutno slobodnu volju....jer je urzok svega....covek kao posledica tog uzroka....je ogranicen mogucnostima koje mu je uzrok dao.....Covek nije ogranicen jer van Tvorevine i ne moze videti nista. Ovo sto navodite jesu ogranicenja coveka u odnosu na Boga. To je lose. Dakle covek u svoj Bozjoj Tvorevini se poziva od Boga i Bog daje coveka da bude savrsen kao sto je savrsen Otac Nebeski. U Tvorevini se covek poziva za malog gospodara nad prirodom i nicim nije ogranicen sem ako je pao u greh. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Да не зна унапред сваки наш избор, не би био Бог. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ovo što je car David napisao u psalmu je čist determinizam. Стварање људи није детерминизам. Слобода људи се пројављује након стварања. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука