ego Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Сазнајте све о лечењу магнетимаУз помоћ магнета се тренутно лече неки од најпознатијих спортиста из Србије. Ова древна метода може да вам поправи покретљивост зглобова, да вас ослободи болова, али понекад и да зацели рану. Др Душанка Мандић са пацијенткињом- Магнетотерапија је веома стара метода, која се користила још пре 4000 година у Кини, а коначно је ова метода лечења призната и код нас - каже примаријус др сц. мед Душанка Мандић, која своју ординацију има на Дефектолошком факултету у Београду. - Реч је о безболној не инвазивној методи која је безболна примењива у амбулантним и теренским условима, а отвара нове могућности: скраћење времена зарастања повређеног меког и тврдог ткива, мањих ожиљака, бржег и ефикаснијег рехабилитационог пострупка, постизања ефикасније здравствене заштите и бољег квалитета живота младих и старих и очувања и повећања кондиције спортиста - истиче докторка Душанка Мандић и додаје да могу чак и деца да је користе. - Сви узрасти могу да користи магнете због тога што нема контраиндикација и не елиминише класичну медицину која својим метода постиже добробит за здравље, али ово је додатна добробит из угла биофизичког аспекта. Терапија мора да се понавља на шест месеци и то је предност за зглобове, мада неки пацијенти долазе и раније, на поновне третмане, пошто им пријају. Лечење може да траје годинама.ИСТОРИЈАТ Пре 4000 године у Кини коришћене су магнетне стене у облику купастих - игластих форми, које су аплициране на акупуктурне тачке. Још тада је магнетотерапија имала огромне терапијске ефекте. Што се тиче терапијских ефеката савремених магнета, постоје биомагнети који су орјентисани севером или југом (ка свом шпицу) који изиграва или се уствари пласира ка акупунктурној тачки. То се односи на традиционалну кинеску медицину. Што се тиче других традиционалних медицина, постоје бројне документације. У нашем хиландарском медицинском кодексту од 147 преписа рецептуре, два се односе на магнете. Један на лечење рана од копаља магнетима, а други је гутање магнетног праха,да би се поспешио рад црева код опстипације. Магнетотерапија је веома стара метода, која се користила још пре 4000 година у КиниИмунолошки проблем - Деца користе биомагнете и “МАДУ траке” и то обилатио код респираторних инфекција и код имунолошких проблема.Такође и код обољења уха, грла, носа (дисајних органа).Реуматоидни артритис - Код средовечних пацијената направљени су помаци ка здрављу. Обично особе које оболевају од реуматоидног артритиса и сличне системске болести (које нападају цео организам), направљени су видљиви помаци ка оздрављењу. Регеративни процеси на крвним судовима (код артеросклеротичних, дијабетичних, никотинских промена).Ране и гангрене - Магнети ту помажу у зацељивању рана и гангрена, али и код старих венских рана.Дисање - Најосетљивији делови тела код човека су индивидуална ствар. Ипак, људи најчешће оболе у коштано - зглобном систему, онда на плућима и дисајним органима...Зглобови - Када се “раде” болни кукови и колена, после шест месеци се може регенерисати хрскавица, као и код дегеретативних оболења кука, колена, кичме - дископатија и разних болних синдрома, где се и кичмени пршљени и међупршљенски простор, обнављају и где хрскавица као јединица ткива, добија 1000 пута већу запремину.Третман могу користити и пацијенти преко деведесет година старости. Поред елиминисања болова, магнети функционално оспособљавају покртетљивост. али и регенеришу процес у вези кука.НЕ КОРИСТИТЕ МАГНЕТЕ Висок крвни притисак - Третмане не сме да користи око три одсто људи, обично они који имају висок крвни притисак или не могу све то да психички поднесу. Код трудница то није контраиндиковано, али је потребна одређена мера опреза, односно ако би трудница користила третмане, родила би изузетно крупну бебу. Глава - Постоје делови тела где магнети не би требало да се користе, а то су глава и мозак. Магнети се примењују на коштано - зглобном систему и крвним судовима. http://zena.blic.rs/Zdravlje/6940/Saznajte_sve_o_lecenju_magnetima DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Фебруар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 http://vimeo.com/5278099 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 -Постоје делови тела где магнети не би требало да се користе, а то су глава и мозак. Магнети се примењују на коштано - зглобном систему и крвним судовима. Baš je preporučljivo koristiti magnete u blizini neke elektronike i svega što radi na struju (el. implusi u mozgu) . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Фебруар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 КЛОПКА ЗА ИГЛЕ И ГЕЛЕРЕ! Др Душанка Мандић својим патентом "клопка за гелере" постала једина у свету која гелер, иглу или нешто друго метално из тела вади без операције БЕОГРАД - Докторка Душанка Мандић стекла је светску славу лечећи људе магнетима. Својим патентом "клопка за гелере" постала је једина у свету која гелер, иглу или нешто друго метално из тела вади без икакве операције. Својим другим патентом, "МАДУ траком", она је омогућила и невероватно обнављање хрскавице, заустављање почетног облика гангрене и далеко брже зарастање рана!Идеју за први патент "клопка за гелере" др Мандић је, каже, добила почетком рата 1992. године, када је у болницама у Србији лежало на стотине рањених. Њеним методама је до данас лечено чак 700 рањеника! - Када сам после докторске дисертације при Уједињеним нацијама завршила и школу за традиционалну медицину и акупунктуру Европског центра за мир и развој, почела сам да истражујем дејство магнета на акупунктурне тачке на телу. Циљ је био ублажавање бола. Дошла сам, међутим, и до бољег резултата. Када сам једном младом рањенику покушала магнетима да ублажим несносне болове које је имао због гелера у врату, приметила сам да су магнети "натерали" гелер и да се покрене. После неколико дана гелер је "изашао" кроз улазну рану - објашњава Душанка Мандић.После тог открића, Душанка Мандић је 1996. године и званично патентирала "клопку за гелере", а исте те године Уједињене нације јој у Бриселу додељују титулу светског проналазача године. Патент је постао медицинско средство заштићено у 98 земаља света.Према њеним речима, магнети се обично постављају непосредно испод места озлеђивања. Обично имају облик потковице или врха стреле, а у зависности од количине опиљака гелера, положаја и старости ране, носе се неколико дана или чак целу годину. Душанки Мандић нису, међутим, стране ни ситуације да из тела вади и иглу.- Једном дечаку је у потколеницу ушла игла и што су хирурзи више покушавали да је изваде, то је она дубље улазила. На крају је дошло до тога да му ваде чашицу, али његов отац то није дозволио. Тада смо тај део ноге почели да "третирамо" магнетом. Иглу смо врло брзо извадили - каже др Мандић, и додаје да има ситуација када иглу вади и из плућа или црева.Зауставља гангренуМагнети побољшавају и прокрвљење крвних судова, па је терапија магнетима успешно примењена и у 30 одсто случајева гангрене.- Можда то још увек није велики проценат, али је за те људе он огроман. Једном од пацијената, који је имао дијабетес, гангрена је била уништила ногу, па су му је одсекли. Када се она појавила и на другој нози и када је требало и њу да секу, он се томе супротставио. Направила сам му папучу од магнета коју је носио месецима, за то време на деловима тела где се гангрена појавила почеле су да се стварају црне красте. Оне су се сушиле и на крају отпале, а он је сачувао своју ногу - објашњава др Душанка Мандић.Упоредо са применом "клопке", она је открила да под дејством магнета, посебно у случају рањеника који су их носили дуже време, долази до бржег зарастања рана. Истовремено, код неких пацијената дошло је и до невероватног поновног обнављања хрскавице! После поновних истраживања, др Мандић је 1998. године патентирала такозвану "МАДУ траку" за коштано-зглобне болести и повреде.Овај изум је Душанки Мандић донео и признање Крста легије части, који се у Белгији додељује већ пет векова, за изузетна достигнућа. Испитивањима је утврђено да у 67 одсто случајева применом "МАДУ" терапије долази до потпуног обнављања хрскавице, покоснице и кости!- Једном сам имала пацијента коме су се кости кука скоро спојиле јер је хрскавица готово нестала. На ортопедској клиници на Бањици заказали су му операцију кроз годину дана. У међувремену, он је почео да долази код мене и да носи магнете. Када се после годину дана појавио код њих и донео први рендгенски снимак који су му урадили, као и последњи, доктор му је рекао да је донео туђи. Међутим, када су га поново снимили, рекли су да је то чудо и позвали ме да сарађујемо - прича др Мандић.НаградеДокторка Мандић је у последњој деценији два пута освојила титулу светског проналазача године, проглашена је за жену године Америчког биографског института, за међународну личност године Међународног биографског центра у Кембриџу, потпредседник је руске Академије за проблеме социјалне и економске заштите жртава катастрофа, члан Светског удружења за минималне инвазивне терапије у медицини са седиштем у Лондону.... До сада је објавила 133 рада у свету и код нас, од тога 44 рада из области електромагнетизма и магнетизма и биомагнетских терапијских ефеката.Лечење жртава ЧернобиљаУбрзо по патентирању "МАДУ траке", др Душанка Мандић је позвана у главну војну болницу "Бурденко" у Москви, како би својим методама лечила жртве чернобиљске катастрофе. Годину дана после успешне примене магнета Душанка Мандић је постала члан и потпредседник руске Академије за проблеме социјалне и економске заштите жртава катастрофа. - Радници који су радили на саркофагирању уранијума после катастрофе имали су страшне опекотине које нису могле да зарасту, већ су се и после неколико година отварале и цуриле и, наравно, константно су болеле. Магнети су имали добро дејство, бол је престао, ране су убрзано зарастале, а циркулација је нормализована - објашњава др Мандић. http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2004/decembar/04-05/V-10-04122004.shtml Јадранка-Дервента and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Jel ima neka pseudo-nauka u koju ne veruješ? Драгана Милошевић and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Ja imam prorodni magnetizam u dlanovima , za svega 1 000 evrica za samo 20 minuta otklanjam sve tegobe , bolesti i muke , navali naorde dok sam jos raspolozen da pomazem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Завист је језива болест. Глоцка изнутра. Штета што нема магнета за лечење зависти. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Jel ima neka pseudo-nauka u koju ne veruješ? po tebi je onda i Tesla pseudonaucnik Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 po tebi je onda i Tesla pseudonaucnik Ne znam na osnovu čega si to zaključio... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 vidi naslov teme Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Kakve veze Tesla ima sa "o lečenju magnetima"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 informisi se Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Što se tesle tiče, čovek prvo nije bio naučnik, drugo sa medicinom veze nije imao i treće pročitao sam informisao se i usput pročitao istoriju ovakvih lečenja i video kakav je promašaj do sada bila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Тесла је подржавао и еугенику. И шта сад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 ne vidim kakve veze ima verovatno lazno pripisivanje eugenike(od strane medija) sa ovom temom, ako nije lazno onda je pogresno protumaceno, al to nije sad ni najmanje tema, ne mislim da se njakam proveravanjem tacnosti te tvrdnje, sto se tice magneta, Tesla se lecio magnetima, dalje sto velite nije naucnik(znao sam da ce biti ta opaska(koja veze nema sa praksom lecenja magnetima)), oket, nije naucnik nego je stupanj iznad naucnika... imam jos da potkrepim tvrdnju, zivim u ulici Nikole Tesle i imam mnogo magneta :lol: a imam i nekoliko izuma, glede sto sam danas preturajuci po kompu nasao 0102_laugh [/url] Драгана Милошевић and ego је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука