Odahviing Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Mislis da je to zlo kad se zlom caru oduzmu oni najbolji, kojih on uopste nije dostojan? I jasno je da ti, buduci ateista, gledas samo ravan ovoga sveta i veka, a zanemarujes vecnost. Zato je ovakav razgovor prilicno bemislan... Znači pobiti decu zato što je vođa njihove zemlje loš nije loše i nije zlo. Znači da sad neko pobije svu recimo Američku decu zbog Hirošime i Nagasakija to ne bi bilo loše već dobro?? Auuu ala ja imam neko iskrivljeno mišljenje o tome šta je loše, a šta dobro. Izvinite moja greška mislio sam da je ubistvo dece loše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Evo nas ovde, da ne opterecujemo vec ionako tesku temu... https://www.pouke.org/forum/topic/25767-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%80-%D1%83-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%98-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B8-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82/page-13 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 slazem se. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Znači pobiti decu zato što je vođa njihove zemlje loš nije loše i nije zlo. Znači da sad neko pobije svu recimo Američku decu zbog Hirošime i Nagasakija to ne bi bilo loše već dobro?? Auuu ala ja imam neko iskrivljeno mišljenje o tome šta je loše, a šta dobro. Izvinite moja greška mislio sam da je ubistvo dece loše. Ocemo li da pricamo ozbiljno, ili ces da spinujes? Kazi, da ne gubim vreme uzalud... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 ostadosmo samo ti i ja kome izgleda smrt ne pada kao strah i ne podpada pod analize Bozjeg postojanja. Da sacekamo ateistu i palamu?"_ Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Dakle, Boga nikad ne mozemo da stavimo u ravan sa nama ljudima, On ne ubija, on ljude uzima sebi. Ubijanje, ubistvo i ostali pojmovi koji oznacavaju nasilno oduzimanje zivota koga mi nismo dali, odnosi se na nas ljude. Slucaj masakra o kome pricamo je - kako god okrenes - delo jednog coveka, a ne Bozije delo. Uzroci ovakve tragedije, i kad se otkriju, sigurno nece biti tako jednodimenzionalni kao sto vi ovde sad predstavljate. Dakle, imate coveka, sa slobodnom voljom, koju je on iz nekog razloga zloupotrebio, i onda nas brat palama ladno kaze - sve je to ipak Bog uradio, ili nesto vec tome slicno. Stvarno svasta, ko na vasaru... Volim_Sina_Bozjeg and ПЧЕЛИЦА је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 ostadosmo samo ti i ja kome izgleda smrt ne pada kao strah i ne podpada pod analize Bozjeg postojanja. Da sacekamo ateistu i palamu?"_ Otvorio sam temu, ko zeli da prica, samo napred... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Mada je meni licilo da je Palama vise aludirao na to da je to Bozje dopustenje ali nekako nespretno i ishitreno Da ovde se mora biti i malo precizan dopustenje se odnosi na takav gubitak zivota ali ne i na Ubistvo tu vec Djavo uzima konac i plete dushu coveku. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 To je sve uredu, Bog je ljudima dao slobodnu volju i oni rade šta hoće. Sve se kažnjava ili nagrađuje nakon smrti. E sada zašto nekada interveniše, a nekada ne. Koji uslovi mora da postoje da bi Bog prekinuo tu čovekovu slobodnu volju i "ubaci" se u događaje i dešavanja. Mislim pod pretpostavkom da Bog postoji i sve to. Imamo ljude koji se iskreno mole za nešto pa dobiju, imamo neke koji se ne mole pa imaju isto to. Ali ima i veliki broj njih koji se takođe iskreno mole pa ne dobiju to što traže. Ne mora da bude to nešto ogromno, mole se za sitnice i opet ih nedobiju. I sad pretpostavljam odgovore ali ima li nekih drugih sem toga da ustvari treba da budeš sređan što ti je Bog dozvolio da ze namučiš i istraješ u veri ili onog famoznog: "Čudni su putevi Božiji" Никола Ђоловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Mozda bi moglo da nam pomogne da ti posto si ateista umesto Bog izgovaras rec Zivot cini mi se da bi se onda bolje razumeli ne vredjas razmisljas cini mi se da bi moglo da ti pomogne a i nama. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 To je sve uredu, Bog je ljudima dao slobodnu volju i oni rade šta hoće. Sve se kažnjava ili nagrađuje nakon smrti. E sada zašto nekada interveniše, a nekada ne. Koji uslovi mora da postoje da bi Bog prekinuo tu čovekovu slobodnu volju i "ubaci" se u događaje i dešavanja. Mislim pod pretpostavkom da Bog postoji i sve to. Imamo ljude koji se iskreno mole za nešto pa dobiju, imamo neke koji se ne mole pa imaju isto to. Ali ima i veliki broj njih koji se takođe iskreno mole pa ne dobiju to što traže. Ne mora da bude to nešto ogromno, mole se za sitnice i opet ih nedobiju. I sad pretpostavljam odgovore ali ima li nekih drugih sem toga da ustvari treba da budeš sređan što ti je Bog dozvolio da ze namučiš i istraješ u veri ili onog famoznog: "Čudni su putevi Božiji" Ovo ti je, sto bi vladika Grigorije rekao, pitanje za Gospoda Boga, tj. ono na koje ljudi - logicno - ne mogu da imaju jasan odgovor... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Palama i ateista bi trebalo da poslušaju ovo : https://www.pouke.org/forum/topic/21629-савремено-тумачење-библије/ Pa posle nastavite. malina :) је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Онда ми лепо објасни, пошто сам јел те глуп по твојим критеријумима. Лепо ти кажем да ме не схватиш погрешно. Ако је Бог послао Потоп, да ли је он побио потопом све људе или су они сами себе потопили, поливали се водом и удавили? Узрок тог потопа јесу њихова сагрешења. Али Он сам их је потопио, убио, схвати како хоћеш, али да, Он их је убио потопом. Одузимање живота дављењем је убиство, а ја ти опет кажем схвати како хоћеш. Бог је Бог, није човек, човек не сме да убија ако му Бог сам то не дозволи, као што смо имали ратове Јевреја приликом освајања Обећане земље, а Бог сме да ради шта жели јер је једноставно Бог. Ви људи мене не разумете. Одмах нађете осуђивати и говорити: А Боже будале шта прича. Ако хоћеш расправу о томе и да одбраниш своје мишљење, одбрани, а не да причаш. Не разумем шта није јасно. Рекао сам да је Бог убица и ви сте одмах то схватили: А види га што хули на Бога. Али наравно погрешно сте схватили то убица. Да ли Бог одузима људима живот? Да, то је опште познато у целој Библији имаш делове који говоре како Бог човеку одузима живот, када рецимо има и 120 година. Трен смрти зависи од Бога. Ето ако ти је лакше, уместо убијања рећи ћу да је одузео живот. И вратимо се на тему. Потпуно миран човек кога сви 2 дана хвале како не би ни мрава згазио, дао би некоме и кошуљу када би му тражио одело, је убио 13 људи. Зашто, не зна, али нека сила је деловала ту, сам ђаво вероватно, а он није могао да делује без Божје дозволе. Иако је Бог свима дао слободу, ипак многе ствари зависе од Њега? Шта је са причом о праведном Јову? Бог му је све те муке послао уз Његову дозволу ђаволу да га мучи. Па није Бог само онај који мази и пази, него и онај који удара. Imam jedno pitanje: ukoliko odgovoriš na ovaj post, to je uradio Bog ili ti? Pozdrav Volim_Sina_Bozjeg, obi-wan and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Mislis da je to zlo kad se zlom caru oduzmu oni najbolji, kojih on uopste nije dostojan? Svidja mi sa ovaj pristup, steta sto nije usao u pravo i zakone, pa kad, na primer, gazda utaji porez da mu se pohapse i na robiju oteraju radnici! Pa cu da ga pitam da l' ce drugi put tako da se ponasa, kad niko ne bude hteo da radi za njega! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Svidja mi sa ovaj pristup, steta sto nije usao u pravo i zakone, pa kad, na primer, gazda utaji porez da mu se pohapse i na robiju oteraju radnici! Pa cu da ga pitam da l' ce drugi put tako da se ponasa, kad niko ne bude hteo da radi za njega! Nije to taj pristup, omasio si sustinu... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука